VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 6. 2022

Angleška zasedba British Lion se jutri odpravlja na evropsko turnejo. Družbo na turneji jim bo delala zasedba Airforce. Kot kaže bo Steve Harris pri svojih zavidljivih 66. letih hkrati na turneji z dvema bandoma, saj se trenutno po Evropi potika z velikani heavy metala Iron Maiden. Kje vse se bo ustavil britanski lev, si lahko ogledate v naslovni sliki.

25. 5. 2022

Queensrÿche bodo 7. oktobra pri Century Media Records izdali album Digital Noise Alliance. Za produkcijo je ponovno poskrbel Chris »Zeuss« Harris, prav tako pa je zasedba razkrila naslovnico.

Avtorica: Tina Urek
3. 5. 2022

Baročna post black metalca Mortal Thrall (Todd Harris na kitari, basu in vokalih ter Christopher Scott Davis na klaviaturah) napovedujeta debitantski celovečerec A Path To Fire. Ta bo izšel 20. maja pri Trepanation Recordings. Tracklista:

Flames (Interpolation)
A Path To Fire
Take The Cold
The Calling
Passion Made A Weapon
Twelve Long Years
One Soul, One Life
Flames Filled The Sky

12. 1. 2022

Queensrÿche se te dni mudijo v studiu, kjer nastaja nov studijski plošček. Niti bo ponovno držal v rokah Chris »Zeuss« Harris, potrjeno pa je tudi, da bo za bobni sedel Casey Grillo. Zaenkrat še nenaslovljeni izdelek naj bi izšel konec tega leta.

Avtorica: Tina Urek
20. 7. 2021

Heavy metal velikani Iron Maiden bodo 3. septembra izdali že svoj 17. studijski album, naslovljen Senjutsu. Snemanje je potekalo v Parizu pod drobnogledom producenta Kevina Shirleya, mesto koproducenta pa je zasedel Steve Harris. Zasedba je poleg naslovnice razkrila še kar nekaj informacij glede samega izdelka, katerega predvajalni čas bo častitljivih 82 minut. Naslov Senjutsu lahko najbolje prevedemo kot strategija, taktika, naslovnico samuraja pa je ustvaril Mark Wilkinson po ideji Steva Harrisa. Glede na dolžino je seveda logično, da bo prav tako kot njegov predhodnik The Book Of Souls tudi Senjutsu izdan kot dvojni CD oziroma trojni vinil. Poleg tega je zanimivo, da je snemanje potekalo leta 2019 med premorom turneje Legacy Of The Beast Tour, kot pa je to že skoraj tradicija zasedbe, pa so gospodje komade spisali, zvadili in posneli v studiu. Harris je glede albuma izdal tudi, da gre za zelo raznolike komade, med katerimi se najdejo tudi zelo dolgi, dva izmed njih pa naj bi bila tudi precej drugačna od njihovega značilnega zvoka. Celoten seznam komadov je sledeč:

Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
Stratego (Gers/Harris) 4:59
The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
Lost In A Lost World (Harris) 9:31
Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
Death Of The Celts (Harris) 10:20
The Parchment (Harris) 12:39
Hell On Earth (Harris) 11:19

Prednaročilo albuma bo mogoče od jutri, 21. 7. 2021, dalje pri različnih dobaviteljih, izbirali pa boste lahko med standardnim dvojnim digipack albumom, deluxe izdajo s knjižico, deluxe heavyweight črnim vinilom, posebnim srebrno-črnim ali rdeče-črnim vinilom, ki pa bosta na voljo zgolj pri izbranih dobaviteljih. Seveda pa bo za vse zbiratelje na voljo tudi poseben box set s CD-jem, Blu-Rayem in izbranim spominčkom, tisti, ki pa morda ne marate fizičnih izdaj, boste plošček lahko kupili tudi v digitalni različici. 

Avtorica: Tina Urek
7. 12. 2020

Duo Brave The Cold, ki ga sestavljata Mitch Harris (Napalm Death) in Dirk Verbeuren (Megadeth, Soilwork), je objavil videospot za komad Apparatus. Ta je izšel na prvencu Scarcity.Avtorica: Tina Urek
19. 11. 2020

Londonski melodični metalci The Raven Age, pri katerih igra kitarist George Harris, sin Stevea Harrisa, basista Iron Maiden, so objavili besedilni video za najnovejši single Grave Of The Fireflies. Gre za zaključno skladbo z njihovega aktualnega albuma Conspiracy, ki je izšel lansko leto.

5. 10. 2020

Grindcore/death metal zasedba Brave The Cold, ki jo vodi Mitch Harris, dolgoletni kitarist od Napalm Death, so s prvenca Scarcity, ki izide 11. decembra, izdali svoj prvi video, in sicer za Hallmark Of Tyranny. S pomočjo bobnarja Dirka Verbeurena od Megadeth je sveža zasedba izdala komad, ki je napad na velike države tega sveta in izpostavlja finančne velesile, prisilna cepiva, vojne operacije in pogosto izkoriščanje množic, da bi dosegli enovito vlado. Album lahko prednaročite na tej povezavi.

Na Scarcity bodo naslednje skladbe:
Blind Eye
Hallmark of Tyranny
Monotheist
Retrograde
Apparatus
Dead Feed
Upheaval
Refuge
Necromatrix
Shallow Depth
Shame And Ridicule

17. 12. 2019

Ameriški projekt Wrekmeister Harmonies bo 21. februarja pri založbi Thrill Jockey izdal album We Love To Look At The Carnage, na katerem bosta z J. R. Robinsonom in Esther Shaw tokrat sodelovala Thor Harris (ex-Swans, Shearwater, Xiu Xiu) na bobnih in Jamie Stewart (Xiu Xiu).

We Love To Look At The Carnage prinaša komade:

Midnight to Six
Still Life With Prick Cancer
Coyotes of Central Park
The Rat Catcher
Immolation

Album so posneli pri Martinu Bisiju (Swans, Sonic Youth) v BC Studios. Kot prvi single predstavljajo Coyotes of Central Park:

30. 5. 2019

Kalifornijska heavy metal/hard rock zasedba Gygax, katero sta ustanovila basist/vokalist Eric Harris (Huntress, ex-Gypsyhawk, ex-Holy Grail, ex-Skeletonwitch) in kitarist Bryant Throckmorton (ex-Gypsyhawk), je objavila novo skladbo Hide Mind. Gre za prvi single z njihovega tretjega studijskega albuma z naslovom High Fantasy, ki bo izšel 21. junija pri založbi Creator-Destructor Records.

High Fantasy prinaša naslednje skladbe:
Light Bender
Hide Mind
Mage Lust
Mirror Image
Acquisition, Magnus Canis
Spell Shaker
Something So Familiar
The Eyes Have It
High Fantasy

28. 3. 2019

Staroste nemške thrash/death metal scene Protector nameravajo 26. aprila pri založbi High Roller Records izdati novi studijski album z naslovom Summon The Hordes. Za snemanje, miks in mastering albuma je poskrbel legendarni producent Harris Johns (Voivod, Helloween, Kreator, Sodom, Tankard).

Summon The Hordes prinaša naslednje skladbe:
Stillwell Avenue
Steel Caravan
Realm Of Crime
The Celtic Hammer
Two Ton Behemoth
Summon The Hordes
Three Legions
Meaningless Eradication
Unity, Anthems And Pandemonium
Glove Of Love

7. 3. 2019

Avstralska doom metal zasedba Horsehunter je konec prejšnjega tedna pri založbi Magnetic Eye Records izdala samonaslovljeni album, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi. Gre sicer za njihov drugi studijski izdelek po vrsti, ki prinaša sledeče skladbe:
Nuclear Rapture
The Savage
Bring Out Yer Dead
Collapse

Horsehunter sestavljajo Dan Harris (kitara), Michael Harutyunyan (kitara, vokal), Himiona Stringer (bas) in Nick Cron (bobni).

10. 1. 2019

Kanadska blackened death metal zasedba Tribe Of Pazuzu, v kateri so moči združili vokalist/basist Nick Sagias (Soulstorm, ex-Overthrow, ex-Pestilence), kitarist Randy Harris (ex-Macifecation), kitarist/vokalist John McEntee (Incantation) in bobnar Flo Mounier (Cryptopsy), bo 8. februarja izdala debitantski EP z naslovom Heretical Uprising.

Tracklista je sledeča:
Heretical Uprising
Divinity Destroyed
Indoctrinated Into Enslavement
Blind Disciples Of Poisonous Faiths
Proliferation Of The Final Plague

14. 11. 2018

The Raven Age, katerih ustanovni član je George Harris, sin legendarnega basista Steva Harrisa, predstavljajo videospot za komad Betrayal Of The Mind.
Avtorica: Tina Urek
12. 6. 2018

Frontman Mark »Barney« Greenway je v nedavnem intervjuju povedal, da so z Napalm Death že posneli inštrumentalni del za novi studijski album, za katerega trenutno dela tudi na vokalih. Pri snemanju je sodeloval tudi kitarist Mitch Harris, ki od konca leta 2014 pavzira, da bi se lahko posvetil svoji družini.

KONCERTI & FESTIVALI
7. 7. 2022
Masters of Rock 2021
Vizovice, Češka
7. 7. 2022
ODPOVEDANO! Aerosmith
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
8. 7. 2022
Guns N' Roses
Olympiastadion, München, Nemčija
8. 7. 2022
Odprto/Open: Razvalina, Terminal Disease
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
9. 7. 2022
Kiss
Arena, Zagreb, Hrvaška
9. 7. 2022
Syberia
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor