VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl Blake Harrison, nekdanji član ameriške grindcore zasedbe Pig Destroyer. Naj počiva v miru.

21. 6. 2023

Na sceno se ponovno vrača grindcore projekt Earthburner. Postavo bodo tokrat sestavljali Devin Swank (Sanguisugabogg), Mitch Harris (Napalm Death), Jeremy Wagner in Mike Miczek (oba iz Broken Hope) ter Tyler William Affinito. Projekt je trenutno že v fazi snemanja nove glasbe.

Avtorica: Tina Urek
15. 6. 2023

Oceanica, progresivni metal projekt Benedicta Harris-Hayesa, predstavlja video za pesem The New Human Agenda s prihajajočega albuma Panta Rhei. Album naj bi izšel 30. junija, prednaročite ga lahko tukaj.

14. 6. 2023

Melodični death metalci Shadows Fall sporočajo, da se naslednji teden odpravljajo v studio, kjer bodo skupaj s producentom Chrisom Harrisom začeli delati na novem materialu.

29. 5. 2023

Progresivni enočlanski metal projekt Dusk iz Savdske Arabije je podpisal za Wormholedeath Records, kjer bo 30. junija izdal svoj prihajajoči album Spectrums. Tracklista:

The World We Used To Know (ft. Abzy & Khalid C)
Digging Deeper (ft. Alex Hamilton)
Breath In, Breath Out (ft. Adnan)
Hatred (ft. Alex Hamilton)
Lethal Perspectives (ft. Aron Harris)
Agnes Of Rome (ft. Abzy)
Burning In My Mind (ft. Moe Steiger)
Karma Will Find You (ft. Moe Steiger)
Someone To Trust (ft. Jon Thomas)
Only You (ft. Jaani Peuhu)
Celestials (ft. Iman Ahmed & Abudlrahman Elghazali)
Absence Of Full

2. 3. 2023

British Lion, zasedba Steva Harrisa, bolj znanega kot člana velikanov Iron Maiden, se odpravlja na evropsko turnejo. V sklopu te turneje se bo zasedba 27. maja ustavila tudi v ljubljanski Cvetličarni. Vstopnice so že na voljo na tej povezavi.

12. 1. 2023

Dusk, progresivni solo metal projekt iz Savdske Arabije, predstavlja prvi single Lethal Perspectives s prihajajočega dolgometražca Spectrums. Album naj bi izšel februarja, vendar točen datum izida še ni znan. Pri singlu je sodeloval Aaron Harris (Solemn Vision).

9. 1. 2023

Angleški melodični metalcore groove metalci The Raven Age bodo spremljali Iron Maiden na prihajajoči turneji The Future Past Tour 2023, ki se bo začela 28. maja v ljubljanskih Stožicah.

Kitarist skupine je George Harris, sin Steva Harrisa, basista pri Iron Maiden.

2. 6. 2022

Angleška zasedba British Lion se jutri odpravlja na evropsko turnejo. Družbo na turneji jim bo delala zasedba Airforce. Kot kaže bo Steve Harris pri svojih zavidljivih 66. letih hkrati na turneji z dvema bandoma, saj se trenutno po Evropi potika z velikani heavy metala Iron Maiden. Kje vse se bo ustavil britanski lev, si lahko ogledate v naslovni sliki.

25. 5. 2022

Queensrÿche bodo 7. oktobra pri Century Media Records izdali album Digital Noise Alliance. Za produkcijo je ponovno poskrbel Chris »Zeuss« Harris, prav tako pa je zasedba razkrila naslovnico.

Avtorica: Tina Urek
3. 5. 2022

Baročna post black metalca Mortal Thrall (Todd Harris na kitari, basu in vokalih ter Christopher Scott Davis na klaviaturah) napovedujeta debitantski celovečerec A Path To Fire. Ta bo izšel 20. maja pri Trepanation Recordings. Tracklista:

Flames (Interpolation)
A Path To Fire
Take The Cold
The Calling
Passion Made A Weapon
Twelve Long Years
One Soul, One Life
Flames Filled The Sky

12. 1. 2022

Queensrÿche se te dni mudijo v studiu, kjer nastaja nov studijski plošček. Niti bo ponovno držal v rokah Chris »Zeuss« Harris, potrjeno pa je tudi, da bo za bobni sedel Casey Grillo. Zaenkrat še nenaslovljeni izdelek naj bi izšel konec tega leta.

Avtorica: Tina Urek
20. 7. 2021

Heavy metal velikani Iron Maiden bodo 3. septembra izdali že svoj 17. studijski album, naslovljen Senjutsu. Snemanje je potekalo v Parizu pod drobnogledom producenta Kevina Shirleya, mesto koproducenta pa je zasedel Steve Harris. Zasedba je poleg naslovnice razkrila še kar nekaj informacij glede samega izdelka, katerega predvajalni čas bo častitljivih 82 minut. Naslov Senjutsu lahko najbolje prevedemo kot strategija, taktika, naslovnico samuraja pa je ustvaril Mark Wilkinson po ideji Steva Harrisa. Glede na dolžino je seveda logično, da bo prav tako kot njegov predhodnik The Book Of Souls tudi Senjutsu izdan kot dvojni CD oziroma trojni vinil. Poleg tega je zanimivo, da je snemanje potekalo leta 2019 med premorom turneje Legacy Of The Beast Tour, kot pa je to že skoraj tradicija zasedbe, pa so gospodje komade spisali, zvadili in posneli v studiu. Harris je glede albuma izdal tudi, da gre za zelo raznolike komade, med katerimi se najdejo tudi zelo dolgi, dva izmed njih pa naj bi bila tudi precej drugačna od njihovega značilnega zvoka. Celoten seznam komadov je sledeč:

Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
Stratego (Gers/Harris) 4:59
The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
Lost In A Lost World (Harris) 9:31
Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
Death Of The Celts (Harris) 10:20
The Parchment (Harris) 12:39
Hell On Earth (Harris) 11:19

Prednaročilo albuma bo mogoče od jutri, 21. 7. 2021, dalje pri različnih dobaviteljih, izbirali pa boste lahko med standardnim dvojnim digipack albumom, deluxe izdajo s knjižico, deluxe heavyweight črnim vinilom, posebnim srebrno-črnim ali rdeče-črnim vinilom, ki pa bosta na voljo zgolj pri izbranih dobaviteljih. Seveda pa bo za vse zbiratelje na voljo tudi poseben box set s CD-jem, Blu-Rayem in izbranim spominčkom, tisti, ki pa morda ne marate fizičnih izdaj, boste plošček lahko kupili tudi v digitalni različici. 

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2021

British Lion, stranski projekt Steva Harrisa (Iron Maiden), je objavil video za skladbo Land of the Perfect People, ki ga najdete na drugem studijskem albumu Burning.



 

7. 12. 2020

Duo Brave The Cold, ki ga sestavljata Mitch Harris (Napalm Death) in Dirk Verbeuren (Megadeth, Soilwork), je objavil videospot za komad Apparatus. Ta je izšel na prvencu Scarcity.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana