VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 2. 2017

Najnovejša pridobitev založbe Soulseller Records je švedska death metal zasedba Pale King, ki sta jo lani ustanovila Jonny Pettersson in Hakan Stuvemark, bivša člana Wombbath. Skupina namerava 21. aprila izdati svoj studijski prvenec z naslovom Monolith Of The Malign, ki prinaša naslednje skladbe:
The Last Hour
Ominous Horrors
Monolith Of The Malign
The Curse
Dark Intentions
Inflicting Misery
Resurrected
A Haunted Palace

Za pokušino lahko spodaj že prisluhnete naslovni skladbi Monolith Of The Malign.

23. 12. 2016

Švedska death/thrash metal institucija The Haunted, ki trenutno dela na novem studijskem albumu, je podaljšala dolgoletno sodelovanje z založbo Century Media Records.

Spomladi bo skupina skupaj z Arch Enemy in Lacuna Coil na evropski turneji, v sklopu katere se bo najbližje našim krajem ustavila 5. 4. v Münchnu.

20. 10. 2016

Tytus so objavili videospot za skladbo Haunted s svežega debitantskega albuma z naslovom Rises, ki je pravkar izšel pri založbi Sliptrick Records.

4. 10. 2016

Avstralci Witchgrinder predstavljajo videospot za skladbo Our Nightmare z aktualnega albuma z naslovom Haunted, izdanega julija lani pri založbi Firestarter Music.

2. 9. 2016

Spodaj lahko prisluhnete samonaslovljenemu studijskemu prvencu italijanske stoner/doom metal zasedbe Haunted, ki je te dni izšel pri založbi Twin Earth Records.
12. 8. 2016

Meshuggah bodo 7. oktobra pri Nuclear Blast Records izdali svoj deseti studijski album z naslovom The Violent Sleep Of Reason, katerega je nadvihnila Goyeva mojstrovina z imenom The Sleep Of Reason Produces Monsters. Novi album je skupina producirala sama, za snemanje pa je skrbel izkušeni Tue Madsen (The Haunted, Moonspell, Sick Of It All, Mnemic, Ektomorf). Tracklista je sledeča:
Clockworks
Born In Dissonance
MonstroCity
By The Ton
Violent Sleep Of Reason
Ivory Tower
Stifled
Nostrum
Our Rage Won’t Die
Into Decay

7. 6. 2016

Pri založbi Cacophonous Records bo 8. julija izšla originalna verzija albuma Dusk And Her Embrace britanske zasedbe Cradle Of Filth, ki bo tokrat nosil naslov Dusk And Her Embrace... The Original Sin. Posnetki so nastali še v originalni zasedbi in bi morali biti uvrščeni na njihov drugi studijski album, ki pa potem ni izšel. Leta 1996 so potem pri Music For Nations izdali na novo posneto verzijo albuma, pri kateri je sodelovala tudi precej spremenjena postava. Tracklista se tokrat nekoliko razlikuje od že izdane različice:
Macabre, This Banquet
Nocturnal Supremacy
Heaven Torn Asunder
Dusk... And Her Embrace
A Gothic Romance
The Graveyard By Moonlight
Funeral In Carpathia
Beauty Slept In Sodom
The Haunted Shores Of Avalon
Carmilla's Masque
A Gothic Romance (demo)
Nocturnal Supremacy (demo)

24. 3. 2016

Ameriška ekstremna metal zasedba Surgikill, ki jo vodi legendarni Stevo Dobbins iz Impetigo, je pravkar pri FDA Rekotz izdala studijski prvenec Sanguinary Revelations. Tracklista je sledeča:
Sanguiniac
Murderous Thirst
Relentless Revenge
Psychopathic Awakenings
Black Angel Assassin
Devil Haunted Dreams
Realm Of The Resurrected
Alchemy Death Queen
The Bleeder
Planet Of The Vampires

23. 2. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Vicious Malicious, prvi single s samonaslovljenega debitantskega albuma švedske hard rock zasedbe Suicide By Tigers, ki naj bi v kratkem izšel pri založbi Smilodon Records. Album so posneli z legendarnim Bernom Paulssonom (Spiritual Beggars, The Haunted, Amon Amarth).

3. 9. 2015

Psihadelična stoner/doom metal skupina Snail bo 25. septembra pri Small Stone Recordings izdala četrti album z naslovom Feral. Prvemu komadu Building A Haunted House lahko prisluhnete tukaj.

8. 7. 2015
Američani Black Fast bodo avgusta izdali drugi album, ki nosi naslov Terms of Surrender in prinaša naslednje komade:
The Keep
To Propagate the Void
The Coming Swarm
Tongues of Silver
I Conspire
Haunted Vigil
The Fall
Vacuous Idol
Until Dust
/P.G./

11. 5. 2015
The Haunted trenutno delajo na materialu za svoj naslednji studijski album. Večino materiala imajo že spisanega, v studio pa se bodo odpravili julija oziroma avgusta letos. /J.G./

Avtor: Gorjanec
5. 5. 2015
Herfst bodo jutri izdali EP z naslovom Towards Haunted Shores. /P.G./

30. 3. 2015
Švedski death/thrasherji Feared, ki jih vodi kitarist skupine The Haunted, Ola Englund, bodo 25. maja izdala svoj peti studijski album z naslovom Synder. Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo My Grief, My Sorrow, ki ga je režiral prej omenjeni vodja banda, tracklista pa je naslednja:
Synder
Your Demise
Of Iron And Ashes
Caligula
My Grief, My Sorrow
Dygder
By Silent Screaming
Wolf At The End Of The World
My Own Redemption
Dying Day
War Feeding War
The Narcissist
Godless Devotion
/J.G./

Avtor: Gorjanec
19. 11. 2014
Kitarist Ola Englund (The Haunted, Feared, ex Six Feet Under) in bobnar Kerim »Krimh« Lechner (Krimh, ex Decapitated) sta združila moči v projektu Eldvåg. Trenutno iščeta vokalista, ki bi dopolnil zasedbo. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
6. 10. 2022
KoD otvoritev sezone: Ensanguinate, Dickless Tracy, Black Camo
Orto Bar, Ljubljana
6. 10. 2022
Reverber, Terminal Disease
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
7. 10. 2022
Vienna Metal Meeting 2022
Arena, Dunaj, Avstrija
8. 10. 2022
Suma, Britof, Hoba
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 10. 2022
The Stone, Terrörhammer
Dom omladine Beograda, Beograd, Srbija
8. 10. 2022
Black (Metallica tribute)
Orto Bar, Ljubljana