Na današnji dan
2012
Saturnus izdajo svoj četrti album Saturn in Ascension
NAGRADNE IGRE
Traja do: 20. 11. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 3. 2017

Spodaj si lahko ogledate sveži videospot za single Hurricane s prihajajočega albuma švedskih heavy rockerjev Troubled Horse z naslovom Revolution On Repeat, ki bo izšel 31. marca pri založbi Rise Above Records.

Tracklista je sledeča:
Hurricane
The Filthy Ones
Which Way To The Mob
Peasants
The Haunted
Desperation
Track 7
My Shit’s Fucked Up
Let Bastards Know
Bleeding

20. 2. 2017

Najnovejša pridobitev založbe Soulseller Records je švedska death metal zasedba Pale King, ki sta jo lani ustanovila Jonny Pettersson in Hakan Stuvemark, bivša člana Wombbath. Skupina namerava 21. aprila izdati svoj studijski prvenec z naslovom Monolith Of The Malign, ki prinaša naslednje skladbe:
The Last Hour
Ominous Horrors
Monolith Of The Malign
The Curse
Dark Intentions
Inflicting Misery
Resurrected
A Haunted Palace

Za pokušino lahko spodaj že prisluhnete naslovni skladbi Monolith Of The Malign.

23. 12. 2016

Švedska death/thrash metal institucija The Haunted, ki trenutno dela na novem studijskem albumu, je podaljšala dolgoletno sodelovanje z založbo Century Media Records.

Spomladi bo skupina skupaj z Arch Enemy in Lacuna Coil na evropski turneji, v sklopu katere se bo najbližje našim krajem ustavila 5. 4. v Münchnu.

27. 10. 2016

Nemški deathcorovci Walking Dead On Broadway so objavili videospot za skladbo z naslovom Haunted.

20. 10. 2016

Tytus so objavili videospot za skladbo Haunted s svežega debitantskega albuma z naslovom Rises, ki je pravkar izšel pri založbi Sliptrick Records.

4. 10. 2016

Avstralci Witchgrinder predstavljajo videospot za skladbo Our Nightmare z aktualnega albuma z naslovom Haunted, izdanega julija lani pri založbi Firestarter Music.

2. 9. 2016

Spodaj lahko prisluhnete samonaslovljenemu studijskemu prvencu italijanske stoner/doom metal zasedbe Haunted, ki je te dni izšel pri založbi Twin Earth Records.
12. 8. 2016

Meshuggah bodo 7. oktobra pri Nuclear Blast Records izdali svoj deseti studijski album z naslovom The Violent Sleep Of Reason, katerega je nadvihnila Goyeva mojstrovina z imenom The Sleep Of Reason Produces Monsters. Novi album je skupina producirala sama, za snemanje pa je skrbel izkušeni Tue Madsen (The Haunted, Moonspell, Sick Of It All, Mnemic, Ektomorf). Tracklista je sledeča:
Clockworks
Born In Dissonance
MonstroCity
By The Ton
Violent Sleep Of Reason
Ivory Tower
Stifled
Nostrum
Our Rage Won’t Die
Into Decay

22. 6. 2016

Basist Jeppe »Panzer« Skouv je zapustil dansko death metal zasedbo Blood Eagle zaradi koncertnih obveznosti v skupini Myrkur. Snemanje debitantskega albuma, ki ga bo produciral Tue Madsen (Meshuggah, Rob Halford, The Haunted), kljub temu poteka po planu, saj se bo skupini prihodnji mesec v studiu pridružil bivši član, Mikael »Gammelfar« Ehlert.

16. 6. 2016

Paradise Lost so podpisali za založbo Nuclear Blast Records.

Skupina je svoj zadnji album The Plague Within, na katerem se je zopet vrnila k svojim death metal koreninam iz zanj požela nekaj najboljših kritik v dolgoletni karieri, izdala junija lani pri Century Media Records. Na njem je sodeloval tudi bobnar Adrian Erlandsson, ki se je pravkar odločil zapustiti Paradise Lost zaradi obveznosti z zasedbama At The Gates in The Haunted.

7. 6. 2016

Pri založbi Cacophonous Records bo 8. julija izšla originalna verzija albuma Dusk And Her Embrace britanske zasedbe Cradle Of Filth, ki bo tokrat nosil naslov Dusk And Her Embrace... The Original Sin. Posnetki so nastali še v originalni zasedbi in bi morali biti uvrščeni na njihov drugi studijski album, ki pa potem ni izšel. Leta 1996 so potem pri Music For Nations izdali na novo posneto verzijo albuma, pri kateri je sodelovala tudi precej spremenjena postava. Tracklista se tokrat nekoliko razlikuje od že izdane različice:
Macabre, This Banquet
Nocturnal Supremacy
Heaven Torn Asunder
Dusk... And Her Embrace
A Gothic Romance
The Graveyard By Moonlight
Funeral In Carpathia
Beauty Slept In Sodom
The Haunted Shores Of Avalon
Carmilla's Masque
A Gothic Romance (demo)
Nocturnal Supremacy (demo)

11. 5. 2016

Ignitor z Jasonom McMasterjem (Dangerous Toys, Broken Teeth) na vokalu so konec prejšnjega tedna na Ragnarokkr Festivalu v omejeni nakladi izdali novi EP, ki prinaša naslednje skladbe:
Haunted
Throw Them From The Cliff
No Sanctuary
Hung, Drawn & Quartered (priredba Raven)

24. 3. 2016

Ameriška ekstremna metal zasedba Surgikill, ki jo vodi legendarni Stevo Dobbins iz Impetigo, je pravkar pri FDA Rekotz izdala studijski prvenec Sanguinary Revelations. Tracklista je sledeča:
Sanguiniac
Murderous Thirst
Relentless Revenge
Psychopathic Awakenings
Black Angel Assassin
Devil Haunted Dreams
Realm Of The Resurrected
Alchemy Death Queen
The Bleeder
Planet Of The Vampires

23. 2. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Vicious Malicious, prvi single s samonaslovljenega debitantskega albuma švedske hard rock zasedbe Suicide By Tigers, ki naj bi v kratkem izšel pri založbi Smilodon Records. Album so posneli z legendarnim Bernom Paulssonom (Spiritual Beggars, The Haunted, Amon Amarth).

3. 9. 2015

Psihadelična stoner/doom metal skupina Snail bo 25. septembra pri Small Stone Recordings izdala četrti album z naslovom Feral. Prvemu komadu Building A Haunted House lahko prisluhnete tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 11. 2022
Ritval: Into Coffin / Assumption
Galerija
29. 11. 2022
Finntroll / Skálmöld / Brymir
Reportaža
28. 11. 2022
Finntroll / Skálmöld / Brymir
Reportaža
28. 11. 2022
Spiritual Deception / Vulvathrone
Galerija
25. 11. 2022
Iz zakulisja: Melechesh
Reportaža
25. 11. 2022
Iz zakulisja: Melechesh
Recenzija
24. 11. 2022
Exhumed - To the Dead
Recenzija
23. 11. 2022
Hei’an - imago
KONCERTI & FESTIVALI
1. 12. 2022
KoD: Maskardh, Sovrag, Okl's FruitLoops
Orto Bar, Ljubljana
1. 12. 2022
Holy Mother, Zaria
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
2. 12. 2022
Straightline, Jegulja, Vulvarine
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
3. 12. 2022
Nile, Krisiun, In Element, Wrath Of The Nebula
Orto Bar, Ljubljana
4. 12. 2022
Nightwish, Amorphis, Turmion Kätilöt
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
5. 12. 2022
Heilung, Eivør, Lili Refrain
L56, Ljubljana