NAGRADNE IGRE
Traja do: 15. 5. 2022
Traja do: 14. 5. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 2. 2021

Po odhodu Stuja Blocka in Luka Appletona iz zasedbe Iced Earth (o dogodku smo pisali tukaj) se je zgolj nekaj ur kasneje oglasil še kitarist Jake Dreyer. Jake je bil kot kitarist »najet« med letoma 2016 in 2018, zaradi bolj ali manj vsem znanega škandala pa se od zasedbe tudi uradno umika in se bo v celoti raje posvetil njegovi stalni zasedbi Witherfall. Edina uradna oziroma trenutna člana sta tako Jon Schaffer in bobnar Brent Smedley, ki je del Iced Earth bolj ali manj redno od leta 1996.

Avtorica: Tina Urek
16. 2. 2021

Včeraj sta Stu Block (vokal) in Luke Appleton (bas kitara) preko družbenih omrežih najavila svoj odhod iz zasedbe Iced Earth, o katerem sta glede na sporočilo že obvestila tako Jona kot aktualni management. Za razliko od Appletona, ki je kot odhod navedel preteklo oziroma aktualno dogajanje (v povezavi z Jonom), je Stujevo sporočilo sicer podobno, a daljše in obenem tudi najava začetka novega poglavja v njegovi glasbeni karieri.

Avtorica: Tina Urek
19. 1. 2021

Jon Schaffer, kitarist in idejni vodja zasedbe Iced Earth, je tudi uradno obtožen zaradi sodelovanja pri nasilnem vdoru v ameriški kongres. Zasedba na družbenih omrežjih uradne izjave ni podala, se je pa kmalu po dogodku v začetku januarja oglasil vokalist Stu Block. V izjavi na Facebooku, ki so jo delili tudi nekateri preostali člani zasedbe, se je distanciral od celotne situacije, izkazal sočutje vsem, ki so oziroma so bili zaradi dogodka tako ali drugače prizadeti, ter izrazil željo po dodatnih preiskavah in dosegu pravice. Obtožnica proti Schafferju zajema kar 6 točk; na tej povezavi lahko preberete uradno obtožnico, tukaj pa njeno obrazložitev.

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2020

Iced Earth so objavili novo verzijo komada The Funeral, ki je del ponovne izdaje samonaslovljenega prvenca. Ta namreč letos praznuje 30. rojstni dan, izšel pa bo 18. decembra pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
27. 10. 2020

Letos mineva 30 let od izdaje samonaslovljenega prvenca kultnih Iced Earth. Tega bodo ponovno izdali v remasterizirani obliki 18. decembra pri Century Media Records. Tukaj lahko prisluhnete komadu Written On The Walls.

Avtorica: Tina Urek
28. 8. 2020

Ndr je underground metal založba, ki je z delovanjem pričela leta 2001, takrat pod imenom Paranoid Records. Kot svoj prvi izid si želijo ustvariti limitirano kasetno izdajo oziroma kompilacijo neuveljavljenih metal bandov. Glavni pogoj je torej, da ste povsem neuveljavljeni oziroma enostavneje rečeno, da nimate založbe. Vodja založbe tako trenutno išče prog/power/dark metal bande v stilu Anathema, Arcturus, Moonspell in Evergrey ter power metal bande v stilu Iced Earth (torej ameriški in ne evropski power metal). Ker pa gre za kasetno izdajo z zgolj 22 kopijami, sprejemajo komade v dolžini največ 5 minut. Vse skupaj pa se začini še z dejstvom, da bodo kasete nastale s presnemavanjem že obstoječih kaset, naslovnice pa bodo naprintate. Je lahko še bolj »oldskul«? Vabljeni, da pišete in pošljete vaš material na rmshop12@gmail.com, časa pa imate natanko do 30. septembra. Vsi bandi boste dobili odgovor, v primeru, da boste izbrani, pa boste z založbo podpisali tudi pogodbo.

Avtorica: Tina Urek
19. 8. 2020

Verjetno eden izmed bolj zaželjenih »parov« – Jon Schaffer, ustanovni član, vodja in kitarist zasedbe Iced Earth, in Matt Barlow, nekdanji vokalist omenjene zasedbe, ponovno sodelujeta. Schaffer/Barlow Project, kot sta ga poimenovala, bo 15. novembra izdal EP Winter Nights, ki bo v večji meri posvečen klasičnim božičnim komadom, a brez Iced Earth seveda ne gre:

We Three Kings
Silent Night
Do You Hear What I Hear?
Little Drummer Boy
I Died For You (Winter 2020)
Watching Over Me (Winter 2020)
Silent Night (Traditional)

Na tej povezavi je na voljo Kickstarter projekt, preko katerega lahko financirate omenjeno izdajo, ne glede na vse pa boste vaš izdelek prejeli na že omenjeni datum.

Avtorica: Tina Urek
17. 1. 2019

Spirits Of Fire so razkrili skladbo Stand And Fight s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. februarja pri založbi Frontiers Music.

18. 12. 2018

Jon Schaffer's Purgatory pod vodstvom kitarista Jona Schafferja (Iced Earth) so objavili besedilni video za skladbo In Your Dreams s prihajajočega EP-ja z naslovom Purgatory, ki bo izšel 21. decembra pri Century Media Records. Originalnim članom, Schafferju in Billu Owenu (ex-Innersanctum, ex-Unearthed, ex-Sanctum) na kitarah ter Geneu Adamu (ex-Iced Earth, ex-Atomik Cocktail, ex-Unearthed) na vokalu, so se kot gostje na prihajajočem izdelku pridružili še kitarist in producent Jim Morris, basist Ruben Drake in bobnar Mark Prator.

Tracklista je sledeča:
In Your Dreams
Dracula
In Jason's Mind
Jack
Burning Oasis

23. 11. 2018

Witherfall so objavili besedilni video za skladbo Vintage z aktualnega studijskega albuma z naslovom A Prelude To Sorrow, ki je izšel v začetku novembra pri založbi Century Media Records.

19. 11. 2018

Spirits Of Fire so objavili videospot za skladbo Light Speed Marching s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. februarja pri založbi Frontiers Music.

Gre za novi projekt, v katerem sodelujejo vokalist Tim »Ripper« Owens (ex-Judas Priest, Iced Earth, Charred Walls Of The Damned), kitarist Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), basist Steve DiGiorgio (Testament, Death) in bobnar Mark Zonder (ex-Fates Warning, Warlord), za produkcijo pa je poskrbel Roy Z. (Bruce Dickinson, Halford, Tribe Of Gypsies).

29. 10. 2018

Ashes Of Ares, projekt za katerim stojita nekdanja člana Iced Earth, Matt Barlow in Freddie Vidales, predstavlja videospot za komad Let All Despair. Ta se nahaja na prihajajočem albumu Well Of Souls, ki izide 9. novembra.

Avtorica: Tina Urek
11. 9. 2018

Ameriški progresivci Witherfall, katere vodita kitarist Jake Dreyer (Iced Earth, ex-White Wizzard) in vokalist Joseph Michael (Sanctuary, ex-White Wizzard), predstavljajo videospot za skladbo Ode To Despair. Gre za skladbo z njihovega drugega studijskega albuma z naslovom A Prelude To Sorrow, ki bo izšel 2. novembra pri Century Media Records.

7. 6. 2018

V 49. letu je za posledicami srčne kapi umrl kitarist Ralph Santolla, poznan po sodelovanju z izvajalci, kot so Deicide, Obituary, Death, Iced Earth, Sebastian Bach, Vital Remains in številni drugi.

30. 5. 2018

Novi projekt Matta Barlowa (ex-Iced Earth), We Are Sentinels, predstavlja videospot za komad Kingdom In Winter. Ta se nahaja na samonaslovljenem debitantskem albumu, ki bo pri založbi SAOL izšel 6. julija. 

 

 

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Reportaža
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Recenzija
19. 5. 2022
Rammstein - Zeit
Recenzija
18. 5. 2022
Batushka - Maria (kompilacija)
Recenzija
17. 5. 2022
Sakis Tolis - Among The Fires of Hell
Galerija
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
Reportaža
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
Galerija
13. 5. 2022
Reaper / Snøgg
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2022
Fit For An Autopsy, Enterprise Earth, Great American Host, Sentinels
Orto Bar, Ljubljana
22. 5. 2022
Iron Maiden, Lord of the Lost
Arena, Zagreb, Hrvaška
24. 5. 2022
Tool
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
25. 5. 2022
Red Roll, Soulcase
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
25. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
26. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija