VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
27. 6. 2023

Nemško-ameriški heavy metalci Veil Of The Serpent s priredbo komada Burning Times praznujejo 25. obletnico albuma Something Wicked This Way Comes od Iced Earth. Besedilni videospot lahko preverite na YouTubu.

1. 6. 2023

Kitarist Jason Ashcraft (Helion Prime, Dire Peril, Planeswalker, Of Romulus) je združil moči z vokalistom Stujem Blockom (Into Eternity, ex-Iced Earth). Plod njunega sodelovanja je EP z naslovom My Vengeance Is Everything, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

15. 3. 2023

28. aprila bodo Iced Earth izdali 2 EP-ja. Gre za naslova Hellrider in I Walk Among You, ki bosta vsebovala posebne posnetke iz prehodnega banda, ko je Tim »Ripper« Owens zamenjal Matta Barlowa (med letoma 2007 in 2008) na vokalu. Izdaja bo na voljo tako na CD-ju kot tudi LP-ju, izbrani komadi pa so sledeči:

Hellrider (feat. Tim »Ripper« Owens)
Prophecy
Birth Of The Wicked
The Coming Curse

I Walk Among You (feat. Matt Barlow)
Setian Massacre
A Charge To Keep
The Clouding
Dark Saga (live at Graspop 2008)
Pure Evil (live at Graspop 2008)
Iced Earth (live at Graspop 2008)

Avtorica: Tina Urek
23. 9. 2022

Danes je pri založbi Roxx Records izšel prvenec Američanov Seventh Servant z naslovom The Tree of Life, ki prinaša naslednje komade:

Revelation
The Almighty One
Forevermore
Tree of Life
Whitestone
Jezebel
Open door
Dialogismos

Band sestavljajo vokalist/kitarist John Greely (ex-Iced Earth), kitarist Miah Lajeunesse, basist Ginger Sizemore in bobnar Shawn Walker, na singlu Jezebel pa lahko slišite še enega bivšega pevca Iced Earth, Tima »Ripperja« Owensa.

19. 8. 2022

Orden Ogan bodo 21. oktobra pri založbi AFM Records izdali album z naslovom Final Days - Orden Ogan and Friends. Osrednji del albuma predstavljajo na novo posnete skladbe z albuma Final Days, ki je izšel lani, na letošnji verziji pa se je bandu pridružil cel kup gostov. Tracklista je sledeča:

December (nova skladba)
Heart Of The Android ft. Peavy Wagner (Rage)
In The Dawn Of The Android ft. Ross Thompson (Van Canto) & Frank Beck (Gamma Ray)
Inferno ft. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe)
Let The Fire Rain ft. Stu Block (Iced Earth, Annihilator)
Interstellar ft. Andy B. Franck (Brainstorm)
Alone In The Dark ft. Chris Boltendahl (Grave Digger) & Marta Gabriel (Crystal Viper)
Black Hole ft. Leif Jensen (Dew Scented)
Absolution For Our Final Days ft. Elina Siirala (Leaves' Eyes)
Hollow ft. Marc Lopes (Ross the Boss)
It Is Over ft. Dennis Diehl (Any Given Day)
Fields Of Sorrow (orkestralna verzija)

5. 8. 2022

Tim »Ripper« Owens (KK's Priest, ex-Judas Priest,ex-Iced Earth, Beyond Fear, Charred Walls of the Damned ...) je objavil video za skladbo Embattled, ki se nahaja na zaenkrat še nenaslovljenem prihajajočem EP-ju. 

8. 4. 2022

Helsótt so objavili skladbo Independence Night s prihajajočega albuma z naslovom Will and the Witch, ki izide 20. maja. V njej gostuje Tim »Ripper« Owens, bivši vokalist Judas Priest in Iced Earth.

28. 1. 2022

Sedem let po prevzemu vloge vokalista se Jeff Waters vrača na originalno mesto kitarista zasedbe Annihilator. Za zaenkrat nedoločen čas bo vlogo vokalista na koncertih prevzel Stu Block (Into Eternity, ex-Iced Earth).

Avtorica: Tina Urek
26. 1. 2022

Zasedba Ashes Of Ares, kjer delujeta Matt Barlow in Freddie Vidales (oba ex-Iced Earth), je objavila nov videospot za komad Gone. Skladbo lahko najdete na bandovem najnovejšem albumu Emperors And Fools, ki je izšel 21. januarja pri založbi Rock Of Angels Records.

14. 12. 2021

Spirits of Fire imajo novega vokalista – Tima »Ripperja« Owensa (KK's Priest, ex-Iced Earth, ex-Judas Priest ...) je zamenjal Fabio Lione (Angra, ex-Rhapsody of Fire ...) in tako dopolnil superskupino, ki jo sestavljajo kitarist Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra, Savatage ...), basist Steve DiGiorgio (Testament, ex-Death, ex-Sadus ...) in bobnar Mark Zonder (Graham Bonnet Band, ex-Warlord, ex-Fates Warning ...).

Četverica za februar prihodnje leto napoveduje izid drugega albuma, ki bo naslovljen Embrace the Unknown in prinaša naslednje skladbe:
A Second Chance
Resurrection
Wildest Dreams
Into the Mirror
Embrace the Unknown
My Confession
Sea of Change
Shapes of a Fragile Mind
Hearts in the Sand
House of Pain
Remember My Name
Out in the Rain

Video za uvodni komad si že lahko ogledate spodaj.

23. 11. 2021

Grški heavy metalci Serpent Lord (GR), ki naj bi s svojo glasbo nagovorili ljubitelje zasedb, kot sta Mercyful Fate ter In Solitude, in Stu Block (ex-Iced Earth) so skupaj posneli video za pesem Divine Plane, ki si ga lahko ogledate spodaj. Pesem je vzeta z bandovega prihajajočega albuma Apocrypha, ki bo izšel 17. decembra preko založbe From the Vaults.

22. 11. 2021

Zasedba Ashes Of Ares, v kateri delujeta Matt Barlow in Freddie Vidales (ex-Iced Earth), predstavlja skladbo By My Blade kot prvi single s prihajajočega albuma Emperors And Fools. Album naj bi izšel 21. januarja naslednje leto pri založbi Rock of Angels Records.

2. 11. 2021

Heavy metal zasedba Ashes Of Ares, ki jo sestavljata Matt Barlow in Freddie Vidales (oba bivša člana Iced Earth), se vrača s 3. albumom z naslovom Emperors and Fools. Album bo izšel 21. januarja pri založbi Rock Of Angels Records. Fanta sta pri nastajanju albuma k sodelovanju povabila številna znana imena, med drugim je gostujoče vokale prispeval Tim Ripper Owens, znan pa je tudi seznam skladb:

A City in Decay (Intro)
I Am the Night
Our Last Sunrise
Primed
Where God Fears to Go
Emperors and Fools
By My Blade
What Tomorrow Will Bring
The Iron Throne
Gone
Throne of Iniquity (CD Exclusive Track)
Monster’s Lament

8. 10. 2021

Finska heavy metal zasedba Renegade Angel in Tim »Ripper« Owens (ex-Judas Priest, ex-Iced Earth) so združili moči in skupaj posneli video in glasbo za pesem Damnation, ki jo najdete na bandovem samonaslovljenem debitantskem EP-ju. Omenjeno pesem, ki je ena od treh na EP-ju, lahko poslušate spodaj:

Damnation
Journey into Madness (Rollin Sound Studio mix)
Journey into Madness (Spanish version)

4. 8. 2021

Vokalist Stu Block je sporočil, da se za nedoločen čas vrača k njegovi pre-Iced Earth zasedbi Into Eternity. Block, ki je zapustil zasedbo leta 2011, nadomestila pa ga je Amanda Kiernan, je svojo vrnitev najavil dva dneva po odigranem koncertu na festivali Loud As Hell v Kanadi. Dodatna novica pa je tudi ta, da si bosta z Amando delila mesto vokalista oziroma bosta del Into Eternity sedaj oba.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana