VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 5. 2019

Iron Maiden so objavili koncertni video za klasiko Flight Of Icarus, ki je bil posnet na njihovi aktualni svetovni turneji z imenom Legacy Of The Beast Tour '19.

8. 4. 2019

V soboto je Bruca Dickinsona (Iron Maiden) doletela posebna čast. V Sarajevu so mu namreč podelili nagrado oz. znak častnega občana mesta. Nagrado je dobil v čast njegovemu obisku leta 1994 in koncertu, ki ga je izpeljal med največjim obleganjem mesta. Župan mesta Abdulah Skaka je povedal, da je Dickinsonova prisotnost in koncert dala mestu upanje in vedenje, da bodo preživeli. Dickinson je nagrado tudi osebno prevzel in povedal, da je izjemno ponosen in da mu je v izjemno čast sprejeti nagrado, ki je last vseh občanov in da dogodek izpred 25 let veliko pomeni tudi njemu. 

Avtorica: Tina Urek
10. 1. 2018

Novomeška heavy metal zasedba, ki se je lani iz Fist of Tyr preimenovala v Stramor, išče vokalista. Zaželeno je, da ima podoben stil petja kot R. J. Dio, Iron Maiden, Black Sabbath ipd. Interesenti se lahko obrnete na Mateja Okleščena prek njegovega Facebooka ali e-pošte.

Stramor so se prejšnji teden predstavili ljubljanski publiki s Panikk in Constrictor v sklopu Kadilnice of Death v Orto Baru, spodaj pa je njihov lanski single Fenrir.

17. 11. 2017

Iron Maiden so na svojem Youtube kanalu objavili najnovejši koncertni DVD z naslovom Book Of Souls: Live Chapter, ki na police trgovin prihaja prav danes.
15. 11. 2017

Iron Maiden so za prihodnje leto napovedali evropsko turnejo z imenom Legacy Of The Beast European Tour 2018, v okviru katere se bodo poleg nastopov na velikih festivalih, kot so Sweden Rock, Rockavaria, Firenze Rocks, Novarock, Graspop in Hellfest, ustavili tudi v naši neposredni bližini. Legendarna zasedba bo tako med drugim gostovala 20. julija v Trstu in 24. julija v Zagrebu.

Konec tega tedna bodo Iron Maiden pri Parlophone Records izdali tudi novi dvojni koncertni album, ki nosi naslov Book Of Souls: Live Chapter.

6. 9. 2017

Pevec Paul Di'Anno (ex-Iron Maiden, ex-Battlezone, ex-Killers) je po Architects Of Chaoz ustanovil novo skupino z imenom Angels Of Chaoz.

25. 4. 2017

Nastopajočim na metal večeru, ki bo 18. maja v okviru Tedna Mladih 2017 pred Rock Barom Down Town v Kranju, se bo domačim skupinam AmalgamMorana in Srd kot posebna gostja pridružila tudi hard rock/heavy metal senzacija Mystery, ki ji brez težav lahko rečemo tudi »avstralski odgovor na Metalsteel«.


Mystery so leta 2010 ustanovili štirje trinajstletniki v zahodnem predmestju Melbourna, od koder izhajajo tudi njihovi legendarni rojaki AC/DC. Po izidu debitantskega albuma 2013 je skupina naslednji dve leti preživela na svetovni turneji, kjer si je koncertne odre delila z največjimi imeni, kot so Mötley Crüe, Iron Maiden, Europe, Manowar, Motörhead, Megadeth, Guns N' Roses, Twisted Sister, Alice In Chains, Korn in mnogi drugi. Leta 2014 je sledil drugi studijski album From Dusk Till Dawn, katerega je pospremil tudi dokumentarni film z naslovom Mystery: Born To Rock, ki je bil premierno predvajan na Mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu. Poleg nastopov na številnih največjih svetovnih festivalih pa jih je pot leta 2013 zanesla tudi že na MetalDays v Tolminu.

Mystery so zagotovo najmlajaša rockerska zasedba, ki je tri leta konstantno preživela na turnejah, praktično okoli celega sveta!

5. 1. 2017

Anthrax bodo praznovali 30. obletnico izida legendarnega albuma Among The Living, ki ga bodo poleg ostalih uspešnic na prihajajoči evropski turneji odigrali v celoti. Predskupina bo britanska zasedba The Raven Age, ki jo vodi George Harris, sin šefa Iron Maiden Stevea Harrisa. Najbližje našim krajem bosta skupini nastopili 25. 2. v Münchnu, 13. 3. na Dunaju in 14. 3. v Milanu.

17. 11. 2016

Metallica so včeraj presenetili kar s štirimi novimi videospoti z najnovejšega studijskega albuma Hardwired... To Self-Destruct, ki bo izšel jutri pri založbi Blackened Recordings. Gre za skladbe Dream No More, Confusion, ManUNkind in Now That We're Dead, kot kaže pa se bo spisek še nadaljeval.

Skupina je pri deluxe ediciji albuma spremenila vsebino napovedanega bonus diska, ki sedaj namesto desetih novih skladb prinaša le Lords Of Summer, priredbe Iron Maiden, Deep Purple, Dio in Rainbow ter nekaj koncertnih posnetkov.

Disk 1:
Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We’re Dead
Moth Into Flame
Dream No More
Halo On Fire

Disk 2:
Confusion
ManUNkind
Here Comes Revenge
Am I Savage?
Murder One
Spit Out The Bone

Disk 3 (Bonus):
Lords Of Summer
Ronnie Rising Medley (A Light In The Black/Tarot Woman/Stargazer/Kill The King)
When A Blind Man Cries (priredba Deep Purple)
Remember Tomorrow (priredba Iron Maiden)
Helpless (Live at Rasputin Music)
Hit The Lights (Live at Rasputin Music)
The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
Ride The Lightning (Live at Rasputin Music)
Fade To Black (Live at Rasputin Music)
Jump In The Fire (Live at Rasputin Music)
For Whom The Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
Creeping Death (Live at Rasputin Music)
Metal Militia (Live at Rasputin Music)
Hardwired (Live in Minneapolis)

19. 8. 2016

Uncle Acid And The Deadbeats predstavljajo najnovejši 7" single z naslovom Pusher Man, ki bo izšel 28. avgusta pri založbi Rise Above Records. Single poleg naslovne skladbe prinaša tudi priredbo Iron Maiden klasike Remember Tomorrow.

10. 6. 2016

Zraven najnovejše številke britanske revije Kerrang! je izšla tudi druga edicija kompilacije posvečene skupini Iron Maiden z naslovom Kerrang! Maiden Heaven: Volume 2, ki prinaša naslednje predelave:
Stone Sour – Running Free
Reigning Days – Speed Of Light
Escape The Fate – Hallowed Be Thy Name
Lonely The Brave – Fear Of The Dark
Trivium – For The Greater Good Of God
Steven Battelle – The Red And The Black
Creeper – The Evil That Men Do
Lower Than Atlantis – The Number Of The Beast
Anaal Nathrakh – Powerslave
Cry Venom – Aces High
Fozzy – Sun And Steel
Muncie Girls – The Wicker Man
Heck – The Trooper
Uncle Acid & The Deadbeats – Remember Tomorrow
Anathema – Wasted Years

16. 5. 2016

Preko Decibelmagazine.com lahko premierno prisluhnete priredbi Iron Maiden klasike Murder In The Rue Morgue s prihajajočega albuma floridskih Six Feet Under z naslovom Graveyard Classics IV: The Number Of The Priest, ki izide 27. maja pri Metal Blade Records.

15. 4. 2016

Six Feet Under predstavljajo skladbo Invader, prvi single s prihajajočega albuma Graveyard Classics IV: The Number Of The Priest s predelavami klasik Judas Priest in Iron Maiden, ki bo izšel 27. maja pri založbi Metal Blade Records. V priredbi skupine Judas Priest se jim je na spremljajočih vokalih kot gost pridružil tudi Ray Alder iz Fates Warning. Tracklista je sledeča:

Stran A: Judas Priest:
Night Crawler
Starbreaker
Genocide
Invader
Never Satisfied

Stran B: Iron Maiden:
Murders In The Rue Morgue
Prowler
Flash Of The Blade
The Evil That Men Do
Stranger In A Strange Land
Total Eclipse

Skupina bo v okviru poletne evropske turneje med drugim nastopila tudi 5. 7. v Münchnu in 6. 7. v Innsbrucku.

21. 10. 2015

Iron Maiden se bodo na koncu prihajajoče obsežne turneje The Book of Souls World Tour ustavili na festivalu Wacken Open Air 2016.

14. 10. 2015
Ameriška heavy metal zasedba Lady Beast pod vodstvom pevke Deborah Levine na svojem Bandcampu sedaj ponuja brezplačen download drugega studijskega albuma z naslovom Lady Beast II, ki je sicer izšel že konec marca letos. Skupina se glasbeno precej opira na zgodnje Iron Maiden in nas popelje v zlate čase NWOBHM. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Krawal 2022
Jesenovec, Železniki
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras
20. 8. 2022
Kunigunda: Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits of Stygia, Hurakan
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje