Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 3. 2024

Italijanski progresivni metalci Ghost On Mars bodo 3. maja pri Willowtip Records izdali dolgometražni prvenec z naslovom Out of Time and Space. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Pain of Salvation, Leprous, Katatonia, Evergrey, The Contortionist in Soen. Seznam pesmi:

Beyond the Mist
Quarantine
They
Carbon Skin
Nocturnal
That Time I Saw the Moon
Under a Crescent Moon
Back from the Dead
Back to Life
Lost Signal

31. 8. 2023

Organizatorji festivala Area 53 so kar hitro po končani letošnji ediciji zavihali rokave in že objavili prve potrditve za naslednje leto. Tako so potrjene naslednje zasedbe:

Amorphis
Katatonia
Orden Ogan
Decapitated
1349
Skull Crusher

Festival Area 53 se bo odvijal med 11. in 13. julijem 2024 v avstrijskem mestu Leoben, vstopnice pa so že tudi na voljo.

4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

17. 3. 2023

Avstrijski okultni rockerji Dusk so podpisali pogodbo z založbo Argonauta Records za izdajo svojega debitantskega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal še letos.

»Navdušeni smo, da lahko oznanimo podpis z italijansko založbo Argonauta Records, ki deli in sprejema našo strast do težkih rifov in spogledovanje z zvoki 70. in 80. let. Za nas je to zelo posebna priložnost, da sodelujemo z založbo, ki ima tako vplivno zgodovino in celo vrsto uspešnih umetnikov v podobnih žanrih,« pravi skupina.

Dusk so bili nedavno potrjeni za letošnji Vienna Metal Meeting, na katerem bodo 7. oktobra v Areni na Dunaju nastopili v družbi skupin, kot so Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum in druge.

9. 3. 2023

V sklopu napovedi najnovejšega EP-ja Fascination Street Sessions Ihsahn predstavlja zanimivo priredbo komada Dom Andra. Skladbo v originalu izvaja švedska zasedba Kent, pri izvedbi pa je Ihsahnu na pomoč priskočil Jonas Renkse (Katatonia). EP naj bi izšel 24. marca pri založbi Candlelight Records.

14. 2. 2023

Organizator festivala Vienna Metal Meeting 2023 je objavil imena petih novih nastopajočih. To so: Katatonia, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

Do zdaj je vsega skupaj napovedanih 11 bandov: Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum, Bodyfarm, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

24. 1. 2023

V petek so Katatonia obelodanili videospot za skladbo Opaline s prihajajočega albuma Sky Void of Stars, ki je izšel 20. januarja pri založbi Napalm Records.

5. 1. 2023

Kot smo že poročali, bodo Katatonia 20. januarja pri Napalm Records izdali svoj novi album Sky Void Of Stars. Včeraj so predstavili že tretji single s tega albuma, za to je bil izbran komad Birds.

Avtorica: Tina Urek
9. 12. 2022

Katatonia predstavljajo video za skladbo Austerity. Gre za uvodni komad prihajajočega albuma z naslovom Sky Void of Stars, ki bo izšel 20. januarja pri založbi Napalm Records. Tracklista je sledeča:

Austerity
Colossal Shade
Opaline
Birds
Drab Moon
Author
Impermanence
Sclera
Atrium
No Beacon to Illuminate Our Fall

27. 10. 2022

Temačneži Katatonia predstavljajo prvi single Atrium s prihajajočega, že dvanajstega dolgometražca z naslovom Sky Void Of Stars. Album naj bi izšel 20. januarja naslednje leto.

28. 6. 2022

Mračnjaki Katatonia so podpisali pogodbo z založbo Napalm Records. Z njimi bodo pisali novo poglavje v zelo uspešni karieri, samo sklepamo pa lahko, da se obeta tudi nova studijska izdaja.

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2022

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je posnela videospot za komad World Mausoleum z debitantskega albuma Into The Maw Of Death, ki ga je oktobra lani izdala založba Majestic Mountain.

Grand Cadaver so:

Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Treblinka, Expulsion) – kitara
Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang) – kitara
Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia) – bobni
Mikael Stanne (Dark Tranquillity) – vokal
Christian Jansson (Pagandom) – baskitara

31. 1. 2022

Zapoznelo praznovanje 25. obletnice festivala Brutal Assault se uradno začne v torek, 9. avgusta, za to pa veljajo vse vstopnice, kupljene od jeseni 2019. Organizatorji še sporočajo, da je 60 % vstopnic že prodanih in da se prodaja trenutnega paketa vstopnic izteka ravno danes.

Zaenkrat potrjeni bandi so: 1914, Abbath, Aborted, Ad Nauseam, Ahab, Alcest, Amenra, Arcturus, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Atari Teenage Riot, Baest, Bell Witch, Benighted, Blood Incantation, Bloodbath, Butcher Babies, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Clutch, Comeback Kid, Conjurer, Cradle Of Filth, Dark Funeral, Darkest Hour, Decapitated, Die Krupps, Draconis Infernum, Evil Dead, Evoken, Excrementory Grindfuckers, Exhorder, Exhumed, Extinction A.D., Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gaahls Wyrd, God Mother, Hangman's Chair, Hentai Corporation, Humanity's Last Breath, Igorrr, Imperial Triumphant, Insomnium, Jinjer, Katatonia, Leprous, Life Of Agony, Lorna Shore, Lost Society, Manes, Mass Infection, Mayhem, Melt-Banana, Mercyful Fate, Misery Index, Mors Principium Est, Municipal Waste, Mysticum, Nailed To Obscurity, Necrophobic, Necrot, Nekrogoblikon, Nunslaughter, Onslaught, Ottone Pesante, Pallbearer, Paradise Lost, Pensées Nocturnes, Pentagram, Phlebotomized, Psycroptic, Psykup, Razor, Regarde Les Hommes Tomber, Rings Of Saturn, Rivers Of Nihil, Sacred Reich, Sigh, Skywalker, Slagmaur, Soen, Soreption, Static–X, Strigoi, Suffocation, Swallow The Sun, Tallah, Tesseract, The Agonist, The Black Dahlia Murder, Uada, Undergang, Unearth, Urne, Valkyrja, Venom, Vitriol, Voices, Vola, Winterfylleth.

13. 12. 2021

Pri založbi Peaceville Records sta na voljo dve posebni izdaji zasedb Katatonia in Paradise Lost.

Zasedba Katatonia praznuje 25 let obstoja svoje mojstrovine Brave Murder Day iz leta 1996, ki je na novo izšla z dodatno knjižico s spremno besedo Andersa Nystroma in Jonasa Renkseja. To in še druge izdaje od teh Švedov najdete tukaj, poleg tega pa se ti v letu 2022 skupaj s Sólstafir odpravljajo na co-headlining turnejo.

Zasedba Paradise Lost pa praznuje 30 let od izida svojega albuma Gothic. Tega, album Lost Paradise in EP Gothic je remastiriziral Jaime Gomez Arellano v Orgone Studios, poleg tega je bilo dodanih nekaj posnetkov v živo, tako da bo limitiran boxset z naslovom The Lost and the Painless obsegal kar 6 CD-jev in DVD. Možen pa je tudi nakup s kaseto.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona