VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 1. 2022

Finska alternativna/industrijska metal skupina King Satan je minuli teden izdala svoj nov singel The Faces Of The Devil. Pesem je del prihajajočega albuma Occult Spiritual Anarchy, ki bo izdan 8. aprila.

4. 1. 2022

Francoski enočlanski black/thrash metal band Archvile King je podpisal pogodbo z založbo Les Acteurs de l'Ombre Productions, pri kateri bo 18. februarja izdal celovečerni prvenec À la ruine in nato še 4. marca split s Simulacre.

10. 12. 2021

Newyorški psihedelični doomerji King Bastard so objavili videospot za tretji single Bury The Survivors/Ashes To Ashes s prihajajočega studijskega prvenca It Came From The Void, ki bo na voljo 14. januarja.

Tracklista je sledeča:
From Hell To Horizon
Kepler 452b
Psychosis (In A Vacuum)
Bury The Survivors/Ashes To Ashes
Blackhole Viscera
Succumb To The Void

8. 12. 2021

Ameriška death/grind zasedba Rat King iz Seattla je v začetku tedna tedna predstavila videospot za pesem Morboso. S tem trojica samo eno leto po svojem 2. albumu z naslovom Vicious Inhumanity opozarja na prihajajoči EP Santa Hipocresía, ki bo luč sveta ugledal ta petek pri Within The Mind Records. Na ploščku, ki ga lahko naročite tukaj, bodo 4 komadi:

Santa Hipocresía
Maldición del Alma
False Prophet
Morboso

26. 11. 2021

Ameriški stoner metalci Dead King's Peace so prejšnji teden objavili samonaslovljeni debitantski album, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Bury The Living
Gasoline
Bled You Dry
Dimming, Part I
Pseudo-Superhero
Green Machine
Death Rattle
Decay Chain
Dimming, Part II

24. 11. 2021

Švedski death metalci The Lurking Fear so preko založbe Century Media Records objavili besedilni video za pesem Funeral Abyss. To najdete na bandovem aktualnem albumu Death, Madness, Horror, Decay, ki je izšel prejšnji teden.

22. 11. 2021

Švedski stoner rockerji Sleepwulf v posluh ponujajo prvi single in otvoritveno skladbo Satan Is King z novega studijskega albuma Sunbeams Curl, ki bo izšel 18. februarja pri založbi Heavy Psych Sounds. Na isti dan bo na voljo tudi nova verzija njihovega samonaslovljenega prvenca, ki so mu kot bonus dodali še tri neobjavljene skladbe.

Tracklista je sledeča:

Satan Is King
Green Man Dead
Sex Magic Manifestation
Stoned Ape
Man Under The Mountain
Tyrant Song
Toad Licker Mushroom Picker
Bury Me Backwards

19. 11. 2021

Ameriška stoner metal zasedba Dead King's Peace je objavila besedilni video za nov single Pseudo-Superhero s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo luč sveta ugledal danes.

Spisek skladb je sledeč:
Bury The Living
Gasoline
Bled You Dry
Dimming, Part I
Pseudo-Superhero
Green Machine
Death Rattle
Decay Chain
Dimming, Part II

18. 11. 2021

Domači thrasherji Terminal Disease so posneli video za naslovni komad EP-ja Kingdom of One. Video si lahko ogledate spodaj.

18. 11. 2021

Švicarski melodični trance/death metalci Rage of Light so objavili video za pesem Breaking Infinity. Pri tem gre za razkritje 2. pesmi z bandovega 2. celovečernega albuma Redemption, ki bo ugledal luč sveta 8. decembra.

Redemption je posnel, zmiksal in masteriziral Vladimir Cochet (Conatus Studios), naslovnico pa je prispeval umetnik Gustavo Sazes.

Tracklista:
Iciness
2.0
Crusade for the Sun
Lead the Riot
Chasing a Reflection
Exploder
Breaking Infinity
Aspiration
Beyond

11. 11. 2021

Japonci Shady Glimpse, ki preigravajao 80's Bay Area thrash metal, predstavljajo video za pesem S.H.O.C.KING! S to napovedujejo za 17. novembra ponovno izdajo svojega albuma Supreme Gift preko Wormholedeath.

11. 11. 2021

Po dobro sprejetem prvencu The Fall Of Olympus nizozemski power death metalci Spartan najavljajo njegovega naslednika. Ta bo nosil naslov Of Kings and Gods in bo izšel 14. januarja preko Pest Records na CD-ju, in sicer tako v navadni kot tudi limitirani izdaji.

2. 11. 2021

Dve ikonični zasedbi, vsaka svojega žanra, in sicer vikingi Amon Amarth in groove metalci Machine Head, so združili moči za turnejo Vikings and Lionhearts. Septembra in oktobra prihodnje leto bodo potovali po Evropi, nam najbližje pa se bodo ustavili 17. septembra na Dunaju.

Avtorica: Tina Urek
29. 10. 2021

Italijanska doom rock zasedba The Ossuary bo danes ob 15. uri premierno predstavila videospot za svojo pesem Ratking, ki se nahaja na septembra izdanem albumu Oltretomba. Video si lahko ogledate tukaj. To zelo posebno umetniško delo je ilustriral Costin Chioreanu, ki je delal tudi za Opeth, Ghost, Katatonia, Mayhem, Carcass in mnoge druge.

22. 10. 2021

Švedska old-school death metal superskupina The Lurking Fear je v javnost izstrelila single Death Reborn. Studijski album Death, Madness, Horror, Decay bo izšel 19. novembra pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
19. 1. 2022
ODPOVEDANO! The Black Dahlia Murder, Rings of Saturn, Viscera
Kino Šiška, Ljubljana
21. 1. 2022
ODPOVEDANO! Tormentor, Cult of Fire
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
29. 1. 2022
Madness of the Fall III: Dickless Tracy, Decatholicize, Human Host Body
Klub eMCe plac, Velenje
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana