VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 1. 2022

Enočlansko kanadsko death metal zasedbo Venomized je leta 2017 ustanovil Kevin Kross, toda komaj lani, in sicer 25. decembra, je luč sveta ugledala njegova prva glasba. Z dvema singloma je napovedal dolgometražni prvenec Death Row, ki ga lahko poslušate spodaj.

17. 1. 2022

Decrapted je spomladi 2021 ustanovljena španska death metal zasedba, ki sta jo ustanovila Vicente Payá (Unbounded Terror, Golgotha, Bis·Nte) na kitari/basu in Dave Rotten (Avulsed, Holycide, Christ Denied) na vokalu.

Debitantski album nosi naslov Bloody Rivers of Death in je bil posnet lani poleti s pomočjo Camila Pirate na gostujočih kitarskih solažah in Miquela Angela Riutorta na bobnih. Slednji je poskrbel tudi za snemanje, miks in mastering albuma v svojem studiu Psychosomatic Recording. Datum izdaje albuma Bloody Rivers of Death je 5. april, za izdajo na zgoščenki, vinilu in kaseti bodo poskrbeli pri Xtreem Music, na voljo za poslušanje pa je že pesem Bleeding Devourment.

17. 1. 2022

Kranjska industrial metal skupina Factoria išče nove člane, in sicer bobnarja, kitarista in DJ-a. Kogar zanima »vpliv sodobne tehnologije na naše življenje in, kaj nam grozi v prihodnosti,« ter bi se rad pridružil projektu, lahko kontaktira band preko e-pošte: factoria.project@gmail.com.

7. 1. 2022

Španski necro black/death metalci Muert objavljajo videospot za skladbo Metal ¡Enajenación!, ki jo boste lahko zasledili na bandovi najnovejši izdaji z naslovom Haeresis. Izid albuma je napovedan za 28. januarja pri založbi Immortal Frost Productions.

6. 1. 2022

Lansko leto so norveški black metal pionirji Mayhem na podelitvi norveških prestižnih glasbenih nagrad spellemann prejeli častno nagrado. V ta namen so se zbrala nekatera imena norveške black metal scene (Samoth, Trym, Gaahl, Neddo in Snorre) in bandu v čast odigrala njihov znameniti komad Freezing Moon, ki ga lahko poslušate spodaj.

4. 1. 2022

Italijanski simfonični metal projekt Vivaldi Metal Project, za katerim stoji klaviaturist in skladatelj Mistheria, je minuli konec tedna objavil video za pesem Hymn of Life. Pri tej gre za prvi single z bandovega prihajajočega celovečerca EpiClassica, ki je napovedan za 22. februarja. Album lahko prednaročite tukaj (kot darilo boste prejeli album Dreams od Mistheria in 20 % popusta pri nakupu katerega koli izdelka od Vivaldi Metal Project), prednaročila so možna do 20. februarja.

Sicer pa bo EpiClassica izšel kot dvojni album, kjer bodo pesmi razvrščene, kot sledi:
CD 1: Deposuit Potentes, Threshold of Miracles, Tears to Splendor, Dies Irae, Never Ashes Again, Royal Overture, Hymn of Life, Symphony of Death, Revolutionary Odyssey
CD 2: Alight, The Absolution, Mania, Power Take Hold, Evolution, The Eye of the Guardian, Deep Core, The Empire, Tragic Serenade

23. 12. 2021

Italijanski heavy/speed metalci Exhaustion so predstavili single Heavy Metal Hikers, s katerim za 4. februarja pri Naturmacht Productions napovedujejo EP z naslovom Cold Death Embrace.

20. 12. 2021

Ukrajinski black metal dvojec Omhosten, ki ga tvorita Stan Yerug Skrebnev (kitara, bas in vokal) in Kononov (bobni in vokal), naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Emperor, Enslaved, Gorgoroth, Satyricon, Beherit, Naglfar in Taake. Gre torej za black metal v slogu 2. vala, že 7. januarja pa bo pri založbi Kvlt und Kaos Productions izšel album Music of the great Beyond, medtem ko že lahko spodaj poslušate prvi komad Blood Red Mud.

20. 12. 2021

Božič je pred vrati, zato je naša letošnja nagradna igra »Metal Dedek Mraz 2021« kot nalašč za vse, ki si želijo privoščiti nekaj dobrega zase. Zagotovite si lahko enega izmed spodnjih izdelkov:

  1. Ambra - Cor
  2. Ashine - Force of Nature
  3. Conventus Cerris - Temna Voda
  4. Grazil Records & Friends Volume 1
  5. Sovrag - Tribute To Death (EP)
  6. Terminal Disease - Kingdom of One (EP)
  7. Viperstone - Planet Paranoia

In kako pridete do tega? Sledite povezavi do današnje nagradne igre.

17. 12. 2021

Hrvaški old school metalci Kamäradi so posneli video za pesem Metal Infekcija. Pri tem gre za 2. single in hkrati naslovni komad bandovega prihajajočega 3. albuma Metal Infekcija, ki bo izšel preko Miner Records.

15. 12. 2021

Lucifixion so surovemu black metalu zapisana zasedba iz Amerike, ki je nedavno izdala svojo demo kaseto z naslovom Farel Mass. Ta vsebuje en komad, ki ga lahko poslušate spodaj in ki bo kasneje tekom naslednjega leta izšel tudi na bandovem celovečernem prvencu. Več informacij o prvencu sledi.

6. 12. 2021

Za razliko od lanskega leta bo letos s Paranoidovimi kratkimi majicami hodil naokoli Metal Parkelj. Tako kot lani bomo tudi letos podelili dve majici (tukaj je povezava do nagradne igre), a še zmeraj obstaja možnost, da te kupite v spletni trgovini On-Parole in na ta način podprete svoj naljubši spletni metal časopis. Majice so na voljo tako za metalske dekline (velikosti S in M) kot tudi metalske dedce (velikosti S, L, XL in XXL), oboji pa boste zanjo odšteli natanko 12 EUR. 

30. 11. 2021

Švedski death metal veterani Sarcasm v posluh ponujajo prvi single Let Us Descend z novega studijskega albuma Stellar Stream Obscured, ki bo izšel 28. januarja pri založbi Hammerheart Records. Album je bil posnet letos spomladi, za produkcijo pa je tokrat poskrbela skupina sama.

Stellar Stream Obscured prinaša naslednje skladbe:
Chapter I: Terra Ingloria
• Through The Crystal Portal
• We Only Saw The Shadows Of Life
• Ancient Visitors
• The Spinning Tomb
Chapter II: Terra Vis
• Obsidian Eyes
• The Powers Of Suffering That Be
• Apocalyptic Serenity
• Let Us Descend

18. 11. 2021

Norveški death/black metalci Order (z bivšimi člani Mayhem in Satyricon) so potrjeni za Inferno Metal Festival 2022.

Celoten seznam nastopajočih je zaenkrat naslednji: Kreator, Mayhem, Venom, Gorgoroth, Triumph of Death, Taake, Marduk, Ihsahn, Gorgoroth, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Cadaver, Uada, Myrkskog, Oranssi Pazuzu, Asphyx, Benighted, Bølzer, Dark Fortress, Tulus, Order, Whoredom Rife, Djerv, Hamferd, Dyscarnate, The Great Old Ones, Solbrud, 1914, Sylvaine, Valkyrja, Asagraum, Nyrst, Isvind, From The Vastland, Regarde Les Hommes Tomber, Nachash, Konvent, LLNN, Xenoblight, Ulvehyrde, Kosmos Brenner, Sovereign, Attan, Gnida, Eridu, Zifir, Livløs.

Vstopnice so na voljo tukaj.

11. 11. 2021

Annihilator bodo 18. februarja 2022 preko založbe earMusic izdali katalog Metal II. Spodaj objavljamo tracklisto:

Chasing The High (ft. William Adler)
Downright Dominate (ft. Alexi Laiho)
Army Of One (ft. Steve Kudlow)
Couple Suicide (ft. Danko Jones in Angela Gossow)
Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler & Allan Johnson)
Haunted (ft. Jesper Strömblad)
Romeo Delight
Detonation (ft. Jacob Lynam)
Clown Parade (ft. Jeff Loomis)
Smothered (ft. Anders Björler)
Kicked (ft. Corey Beaulieu)

KONCERTI & FESTIVALI
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija
2. 2. 2022
ODPOVEDANO! Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
10. 2. 2022
ODPOVEDANO! Hexis
MC Pekarna, Maribor