Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 4. 2020

Nad Postojno se bo 7. avgusta zgrnil butični black metal festival Black Virus Over Adelsberg, ki ga organizirata ekipi iz MC Postojna in Kontejnrja. Na festivalu bodo nastopili Absentia Lunae (Italija), Fides Inversa (Italija), Krypta Nicestwa (Poljska) in Groteskh (Avstrija), medtem ko se bodo posebej za to priložnost ponovno združili domači Naberius. Vstopnice naj bi bile kmalu že v predprodaji.

30. 10. 2018

Veseli Dihurčki bojo že tradicionalni dan mrtvih v znamenju black metala letos obeležili v kranjskem TrainStation Subartu, kjer se bo jutri ustavil paket Aphotic Visions na čelu s finskimi veteran Horna. Pri nas so nazadnje nastopili predlani na festivalu Metaldays ter pred enajstimi leti v Channel Zeru z Naberius, Vorkreist in Blacklodge. V zadnjih dveh in pol desetletjih so nanizali zavidanja vredno število izidov, pa tudi letos ni nič drugače; januarja so najprej izdali EP Kuolleiden kuu ter split s Pure, prejšnji mesec pa še kompilacijo Kasteessa kirottu s skladbami, ki so nastale še pred prvim demom Varjoissa (1995) pa vse do leta 1999.

Jutrišnjega koncerta se lahko veselijo tudi vsi, ki so Blaze of Perdition lani zamudili z Outre in Ulcerate v Zagrebu. Poljaki namreč še vedno promovirajo odlični lanski album Conscious Darkness.

K nam se vračajo tudi Iskald, ki smo jih pred sedmimi leti videli v družbi Abigail Williams in Thulcandra v Channel Zeru ter pred štirimi s Kampfar, Hate in Velnias v Gradcu. Norvežani bodo tokrat predstavili svoj peti, sveže izdani album Innhøstinga.

Po dolgem času se vračajo tudi njihovi sorojaki Crest of Darkness, ki so se slovenskemu občinstvu prvič predstavili leta 2013 s Sterbhaus in Shining. Tako kot Horna tudi oni letos obeležujejo 25. obletnico delovanja, v tem času pa so izdali sedem albumov in dva EP-ja.

V Kranju se bo predstavila še italijanska zasedba Black Faith, ki je lani povila svoj drugi dolgometražec Nightscapes.

Časovnica:

18.00 vrata/blagajna
18.20 BLACK FAITH
19.20 CREST OF DARKNESS
20.25 ISKALD
21.30 BLAZE OF PERDITION
22.40 HORNA

Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku. Nekaj vstopnic bo še jutri na voljo na blagajni kluba.

19. 4. 2010
Occultus, frontman slovenske black metal naveze Naberius, je prodal dušo hudiču in se kot drugi kitarist pridružil obalni black metal zasebi Bleeding Fist. Sedanji kitarist in vokalist Hellscream se bo po novem posvetil samo petju. Prvi nastop v novi postavi boste lahko videli 12. junija v Kranju na Metal Festu. Band je ta mesec pri založbi Moribund Records izdal mini CD, naslovljen Macabrum Bestia Ex Abyssus, ki ga je lahko naročite preko tega e-maila (cena je 9€). /P.G./

27. 11. 2009
Tukaj lahko kupite najnovejši Bleeding Fist merchandise po ceni 10€. Prodajali ga bodo tudi danes na koncertu v Vipolžah in jutri v Novem mestu. Ponudbo bo dopolnjevala roba zasedb Naberius, Nephrolith in Violent Assault. /P.G./

29. 10. 2009
Zaradi tehničnih težav se sobotni koncert skupin Empty (black metal, Španija), Bleeding Fist in Naberius prestavi v Hellhole - KIŠD, ki je pod stadionom v Izoli, pričetek koncerta pa bo ob 21:30. Na koncertu bodo na prodaj izidi založbe HistriaCult ter najnovejši izdelki in merch vseh nastopajočih zasedb. Na koncertu bo prisoten tudi italijanski distro extremnega metala ATMF. /P.G./

14. 10. 2009
Haliaetum Underground Booking bo 31. oktobra otvoril koncertno sezono ekstremnega metala na obali in v sklopu European Negative Dates 2009 se bodo v Izoli v šotoru Arrigoni ustavili španski kultni black metalci Empty. Podporo jim bodo dali domači Bleeding Fist in Naberius. 21. novembra bodo prav tako v šotoru Arrigoni posiljevali domači Vulvathrone, ki bodo ob podpori italijanskih old school thrash metalcev Violent Assault predstavili nov izdelek Passion Of Perversity. 5. decembra pa bodo svoj prvenec Different Faces predstavili domači To Hate skupaj s old school thrasherji Lintver in Woli Wo. Več informacij najdete na MySpace strani Haliaetum Undergrounda. /P.G./

12. 10. 2009
Bleeding Fist so na svoji MySpace stani objavili raw mix/preview najnovejše skladbe, naslovljene Invocation Into Devil's Flesh. Le-ta bo na novem mini CD-ju z naslovom Macabrum Bestia Ex Abyssus, ki bo izšel prihodnje leto pri založbi Moribund Records. Celoten izdelek je bil posnet v živo, sneman in zmiksan v studiu Studio Panorama.
Zasedba bo 30. oktobra v Rdeči Oštrigi (Škofja Loka) predstavila svoj album Bestial Kruzifix666ion s podporo domačih Naberius, Dalkhu in Nephrolith. Sledilo bo še nekaj datumov po Sloveniji in Italiji ter nastop na srbskem United Slavic Swords Fest 3 skupaj z Infernal War, Inferno, Kozeljnik in Wolf's Hunger. Album Bestial Kruzifix666ion je možno naročiti na ta e-mail po ceni 10€.

9. 9. 2009
Dirty Skunks sporočajo: "Samo še danes lahko rezervirate svoje vstopnice za black metal ritual, ki se bo zgodil jutri, v četrtek 10.9. v klubu Channel Zero s potrugalskimi kvlt black metalci Corpus Christii, domačimi Somrak, Naberius in avstrijskimi Descending Darkness. Rezervacije lahko opravite tukaj.
Dogodek je drugi del Channel Zero mini metal festa. Cena vstopnice za 10.9. je 15€ z rezervacijo, 18€ brez. Danes, v sredo 9.9., pa bo na sporedu prvi del Channel Zero mini festa z Ghoul, Extreme Smoke 57 in Septic Scum. Kdor še ni rezerviral vstopnic, lahko to naredi do 13. ure. Prav tako se lahko do takrat rezervira vstopnica za celoten dvodnevni fest. Na Channel Zero mini festu se bodo oba dneva na blagajni prodajale tudi majice in puloverji POA, tako da imejte s seboj še kak evro in podprite POA festival. Za majice vprašajte blagajnika. Kdor ne pride na Channel Zero mini fest bo imel opravka z Ghoulovim Killbotom!"

8. 9. 2009
V sredo, 9.9. in četrtek, 10.9., bo v Channel Zero potekal mini dvodnevni festival. Prvi dan bo dan za grind/death metal. Nastopila bo ameriška grind atrakcija GHOUL (ex- člani Exhumed, Impaled, Dystopia), legendarne domače stare mačke grinda EXTREME SMOKE 57 in pa domači grind odfuk SEPTIC SCUM. Drugi dan se bo prvič v tej sezoni odvijal black metal ritual s kultnimi portugalskimi CORPUS CHRISTII, domačimi SOMRAK in NABERIUS ter posebnimi gosti iz Avstrije, DESCENDING DARKNESS. Dvodnevno vstopnico dobite za 20€. Več informacij in rezervacije na www.dirtyskunks.org.

11. 8. 2009
Samo še dva dneva nas ločita do začetka festivala Paranoid Open Air. V četrtek boste lahko videli nastope skupin Eliminator, Stribog, Shutdown, God Scard, Obscura, Atheist, Candlemass in Kozeljnik. Dan kasneje si lahko ogledate nastope First Strike, Barehanded, The Scourge, Bloodfeast, Hotty MkkNotty, Keller, Psycroptic, Beneath The Massacre, Theatres Des Vampires, Misery Index, Hate Eternal, Blaze Bayley in Naberius. Žal so bili nastop primorani odpovedati Carignan. O spremembi razporeda boste obveščeni jutri.
Zaradi velikega povpraševanja je prodaja pri domačih skupinah podaljšana do jutri do 15:00.

29. 4. 2009
Chaosstar, Hotty MkkNotty, Naberius, Obidil in Sagaris so novi potrjeni bandi za festival Paranoid Open Air. /P.G./

15. 4. 2009
Novi potrjeni bandi za H:O:A 2009 so Naberius, Lene Kosti, Nephrolith, Thraw in Ragespect. /P.G./

6. 3. 2009
Organizatorji sporočajo, da se bo jutrišnji koncert v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju začel točno ob 21h. Glavni namen je, da se spravi skozi vse štiri nastopajoče bande in da se vse skupaj zaključi ob normalni uri. Koncert bodo otvorili domačini Armaroth, sledili pa jim bodo Shallow End, Naberius in Sweet Sorrow. /P.G./

24. 2. 2009
Pri nemški založbi Fog Of The Apocalypse je v začetku meseca izšel prvenec skupine Naberius z naslovom Rebirth Of The Blackened Cult. Band bo album predstavil na release koncertu v Channel Zero ta četrtek. Odigran bo poseben in daljši set, ki bo vključeval vse komade s prvenca, nov material in kakšno staro presenečenje. To bo tudi edini koncert, na katerem bo mogoče slišati celoten prvenec, večer pa bosta otvorili domači zasedbi Nephrolith in Bleeding fist. Na koncertu bo možno kupiti merchandise vseh nastopajočih skupin. /P.G./

24. 6. 2008
Naberius so v studiu Negligence Studio posneli svoj prvenec. Večji del albuma je že zmiksan in masteriziran, prve sample pa že lahko slišite na MySpace strani skupine. Izid je predviden za letošnjo jesen, več informacij pa bo znanih tekom poletja. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona