Na današnji dan
1998
Blind Guardian izdajo svoj šesti album Nightfall in Middle-Earth
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 2. 2024

Finski bobnar Kai Hahto, ki svoje bobnarske dolžnosti opravlja pri Nightwish, je postal polnopravni član black metalcev Darkwoods My Betrothed. Z bandom je Kai sicer že sodeloval kot live bobnar.

19. 1. 2024

Finski moderni metalci Crownshift so v sredo premierno objavili prvi single in videospot za komad If You Dare. Skupino sestavljajo ti člani: vokalist Tommy Tuovinen (MyGrain), kitarist in vokalist Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom, ex-Bodom After Midnight), basist Jukka Koskinen (Nightwish, Wintersun) in bobnar Heikki Saari (Finntroll). V prvi polovici letošnjega leta pa bodo pri Nuclear Blast Records izdali tudi debitantski album.

3. 1. 2024

Simfonični metalci Nightwish predstavljajo najnovejši live video za komad Tribal. Video je nastal na svetovni turneji, s katero je band predstavil zadnji album Human. :||: Nature.

26. 10. 2023

Metal dive, združene pod imenom Exit Eden, bodo 12. januarja pri Napalm Records izdale album Femmes Fatales. V posluh že ponujajo svoj prvi single z naslovom Run!, v katerem kot gost na vokalih sodeluje Marko Hietala (ex-Nightwish).

24. 4. 2023

Italijanski dark metalci False Memories in Anette Olzon, bivša vokalistka pri Nightwish, so prejšnji teden objavili video za skladbo The Storm Inside.

11. 4. 2023

Marco Hietala in Tarja Turunen bosta ponovno stala skupaj na odru, in sicer bosta 8. julija v sklopu festivala Z7 Summer Nights v švicarskem mestu Pratteln nastopila kot duet s posebnimi gosti. Svoj nastop oglašujeta kot »symphonic metal dreams«. Ali je to morebitni začetek novega projekta, pa je zaenkrat vprašanje, zavito v tančico skrivnosti.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2023

Vokalistka Floor Jansen (Nightwish) pred jutrijšnjim izidom prvenca Paragon objavlja še zadnji single. Za komad My Paragon je Floor posnela video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

15. 12. 2022

Floor Jansen, sicer prva dama finskih simfonikov Nightwish, napoveduje izid prvenca z naslovom Paragon. Album naj bi izšel 24. marca.

1. 12. 2022

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za festival 70000 Tons of Metal 2023. Svojo sobo lahko rezervirate tukaj.

Do zdaj potrjeni bandi so: Abysmal Dawn, Amorphis, Cynic, Decrepit Birth, Destruction, Evergrey, Fallujah, Feuerschwanz, Fractal Universe, Insomnium, Jungle Rot, Kamelot, Korpiklaani, Kreator, Mǻnegarm, Melechesh, Nightmare, Nightwish, Novembre, Obscura, Oceans Of Slumber, Rotting Christ, Sirenia, Uli Jon Roth, Visions Of Atlantis, Warbringer.

14. 10. 2022

Nightwish bodo sredi novembra izdali koncertni album z naslovom Human. :||: Nature. Tour-Edition, ki na dveh CD-jih prinaša naslednje komade:

CD 1: Human. :II: Nature.:
Music
Noise
Shoemaker
Harvest
Pan
How’s The Heart?
Procession
Tribal
Endlessness

CD 2: All the Works of Nature Which Adorn the World:
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Vista
All The Works Of Nature Which Adorn The World – The Blue
All The Works Of Nature Which Adorn The World – The Green
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Moors
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Aurorae
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Quiet As The Snow
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Anthropocene (incl. „Hurrian Hymn To Nikkal“)
All The Works Of Nature Which Adorn The World – Ad Astra

Blu-ray vsebuje posnetek Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021:
Intro
Noise
Planet Hell
Alpenglow
Élan
Storytime
How’s The Heart?
Harvest
Dark Chest Of Wonders
I Want My Tears Back
Ever Dream
Nemo
Sleeping Sun
Pan
Last Ride of the Day
Ghost Love Score
The Greatest Show on Earth
All the Works of Nature Which Adorn the World: VIII. Ad Astra

22. 9. 2022

Tuomas Holopainen, prepoznavni klaviaturist in glava pionirjev simfoničnega metala Nightwish, je v intervijuju za Backstage TV Davida Zbavitel razkril, da je 12 pesmi za naslednika albuma Human :II: Nature že pripravljenih. Dodal je še, da se Nightwish pripravljajo na vrnitev v studio v poletju 2023. Nightwish so trenutno na svetovni turneji, 4. decembra se bodo ustavili tudi na Dunaju.

25. 8. 2022

Finci Nightwish imajo tudi uradno novega basista. To je seveda postal Jukka Koskinen (Wintersun), ki se je zasedbi kot session član pridružil po odhodu Marca Hietale. V zasedbi sta tako zdaj dva člana, ki sta skupaj na odru stala že kot člana zasedbe Wintersun – poleg Jukke je to še bobnar Kai Hahto.

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2022

Floor Jansen, vokalistka zasedbe Nightwish, je predstavila drugi solo single, naslovljen Storm. Na vprašanje, ali se obeta studijski solo album, odgovarja z dejstvom, da novi studijski album pripravlja z Nightwish. Glede na bolj »pop« naravo pesmi, ki jih ustvarja s svojim solo projektom, pa bo brez težav uživala luksuz izdajanja singlov, ki je v teh vodah zelo pogost.

Avtorica: Tina Urek
30. 3. 2022

Kot smo že poročali, se tudi Floor Jansen (Nightwish) podaja v solo vode. Konec preteklega tedna je objavila videospot za prvi solo single Fire.

Avtorica: Tina Urek
24. 3. 2022

Floor Jansen, vokalistka finskih velikanov Nightwish, je podpisala z ADA, ki spadajo pod Warner Music Group. Floor se je odločila, da začne s svojo solo kariero in že jutri bo pri ADA izšel njen debitantski single Fire.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona