Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 3. 2024

Nemški folk metalci Feuerschwanz so skupaj z Dominum in Orden Ogan objavili animirani video za komad The Unholy Grail. Komad bo na prihajajočem albumu Warriors, katerega izid je napovedan za 19. april pri Napalm Records.

29. 2. 2024

Nemški power metalci Orden Ogan so izdali single My Worst Enemy, za katerega pa so posneli tudi videospot.

31. 8. 2023

Organizatorji festivala Area 53 so kar hitro po končani letošnji ediciji zavihali rokave in že objavili prve potrditve za naslednje leto. Tako so potrjene naslednje zasedbe:

Amorphis
Katatonia
Orden Ogan
Decapitated
1349
Skull Crusher

Festival Area 53 se bo odvijal med 11. in 13. julijem 2024 v avstrijskem mestu Leoben, vstopnice pa so že tudi na voljo.

25. 4. 2023

Simfonični power metal band Angus McSix, v katerem delujejo nekdanji člani Rhapsody of Fire, Gloryhammer, Frozen Crown in trenutni član Orden Ogan, z novim videom tokrat predstavlja komad Laser-Shooting Dinosaur. Gre za tretji single z aktualnega prvenca Sword of Power, ki ga je v petek izdala založba Napalm Records.

24. 1. 2023

Angus McSix predstavljajo single Master Of The Universe s prihajajočega prvenca Sword of Power, ki bo izšel 7. aprila. Avtor naslovnice je Matthias Schwaighofer.

Člani Angus McSix so:
Thomas »Tom« Winkler (ex-Gloryhammer)
Sebastian »Seeb« Levermann (Orden Ogan)
Thalia Bellazecca (ex-Frozen Crown)
Manu Lotter (ex-Rhapsody of Fire)

24. 10. 2022

Nemški power metalci Orden Ogan so objavili video za pesem December s svojega najnovejšega albuma Final Days: Orden Ogan and Friends, ki je izšel minuli petek pri AFM records.

19. 8. 2022

Orden Ogan bodo 21. oktobra pri založbi AFM Records izdali album z naslovom Final Days - Orden Ogan and Friends. Osrednji del albuma predstavljajo na novo posnete skladbe z albuma Final Days, ki je izšel lani, na letošnji verziji pa se je bandu pridružil cel kup gostov. Tracklista je sledeča:

December (nova skladba)
Heart Of The Android ft. Peavy Wagner (Rage)
In The Dawn Of The Android ft. Ross Thompson (Van Canto) & Frank Beck (Gamma Ray)
Inferno ft. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe)
Let The Fire Rain ft. Stu Block (Iced Earth, Annihilator)
Interstellar ft. Andy B. Franck (Brainstorm)
Alone In The Dark ft. Chris Boltendahl (Grave Digger) & Marta Gabriel (Crystal Viper)
Black Hole ft. Leif Jensen (Dew Scented)
Absolution For Our Final Days ft. Elina Siirala (Leaves' Eyes)
Hollow ft. Marc Lopes (Ross the Boss)
It Is Over ft. Dennis Diehl (Any Given Day)
Fields Of Sorrow (orkestralna verzija)

4. 7. 2022

Nemški power metalci Orden Ogan in Elina so posneli videospot za pesem Absolution For Our Final Days. Ta je vzeta z bandovega lanskega albuma Final Days.

19. 3. 2019

Danski heavy metalci Pectora predstavljajo skladbo Untaken, prvi single z istoimenskega debitantskega albuma, ki bo izšel 3. maja pri založbi Mighty Music. Za miks in mastering albuma je poskrbel producent Sebastian »Seeb« Levermann (Orden Ogan, Rhapsody Of Fire).

1. 9. 2017

Orden Ogan tokrat predstavljajo besedilni video za skladbo Vampire In Ghost Town z aktualnega studijskega albuma z naslovom Gunmen, ki je izšel v začetku julija pri založbi AFM Records.

Skupina bo oktobra s posebnimi gosti Rhapsody Of Fire na evropski turneji, na kateri se bo med drugim ustavila tudi 22. 10. v Münchnu, 23. 10. v Gradcu, 24. 10. v Trevisu in 25. 10. v Bologni.

3. 7. 2017

Orden Ogan so objavili besedilni video za skladbo Come With Me To The Other Side, v kateri se jim je pridružila tudi Liv Kristine (ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy). Omenjena skladba se nahaja na novem studijskem albumu z naslovom Gunmen, ki bo izšel ta petek pri založbi AFM Records.

12. 6. 2017

Orden Ogan so objavili besedilni video za novi single Fields Of Sorrow s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gunmen, ki bo izšel 7. julija pri založbi AFM Records.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Gunman
Fields Of Sorrow
Forlorn And Forsaken
Vampire In Ghost Town
Come With Me To The Other Side (feat. Liv Kristine)
The Face Of Silence
Ashen Rain
Down Here (Wanted: Dead Or Alive)
One Last Chance
Finis Coronat Opus

23. 5. 2017

Nemška power metal zasedba Orden Ogan predstavlja videospot za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Gunman, ki bo izšel 7. julija pri založbi AFM Records.




14. 3. 2017


Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz »daljnih« Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.

Seznam nastopajočih po dnevih:

ponedeljek, 20. 3. 2017:
Rotting Christ, Serious Black, Malignant Tumour, Tomcat, Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017:
Belphegor, Disharmonic Orchestra, Trash Talk, Youth Man, Layment

sreda, 22. 3. 2017:
Destruction, Holy Moses, Metalsteel, Minotauro, Mist

četrtek, 23. 3. 2017:
Taake, Draconian, Dead Lord, The Devil, Rest in Fear

petek, 24. 3. 2017:
Flotsam&Jetsam, Orden Ogan, Dew-Scented, Izegrim, Morana

1. 2. 2017

Znani so vsi nastopajoči na festivalu Winter Days of Metal, ki se bo odvijal od 19. do 25. marca v Bohinjski Bistrici, prav tako je znan tudi točen dnevni razpored.

»Po več letih ustvarjanja enega od naših najbolj prepoznavnih poletnih festivalov, MetalDays, izkušena ekipa poletnih metalskih počitnic piše novo zgodbo: zgodbo zimskega metal festivala Winter Days of Metal! Festivalska noviteta na naših tleh bo potekala med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Ekipa, ki je že večkrat dokazala, da se z dobrim konceptom in kvalitetno izvedbo lahko doseže marsikaj, tokrat pripravlja pravi zimski metal odklop z vidnejšimi imeni metal glasbe: že napovedanim Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Shining, Draconian, Holy Moses, Disharmonic Orchestra in drugim se bodo pridružili še glasni in težki Malignant Tumour, Serious Black, Trash Talk, Youth Man, Tomcat in Minotauro.

V objemu prelestne narave Bohinjske doline, pod najvišjo slovensko goro, v bližini Bohinjskega jezera se nahaja Bohinjska Bistrica, od letos dalje zimsko pribežališče za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Večerni koncerti bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica – obeta se pet hrupnih in glasnih večerov, pet noči headbanganja, moshanja in druženja z (drugimi) ljubitelji najtežje glasbene zvrsti na svetu.

Od danes na voljo dnevne vstopnice (29 € + provizija), Winter Days of Metal ponuja tudi festivalsko vstopnico (5 koncertnih večerov) in all inclusive počitniške pakete.

Z vašo najljubšo glasbo boste na festivalu Winter Days of Metal lahko združili raznolike zimske aktivnosti – spuščanje po naravnem snegu smučišča Vogel ali dnevni počitek v Vodnem parku Bohinj. Izbira je vaša – pakete z nastanitvijo si lahko zagotovite glede na vaše želje.
Za tiste, ki pa bi svoje zimske počitnice preživeli »le« ob glasbi, pa so na voljo tako festivalske vstopnice po ceni 89 € (+ provizija), od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 € (+ provizija). Festivalske in dnevne vstopnice pa so od danes dalje na voljo tudi na eventim.si.

Zakaj bi na festivalih uživali samo poleti? Uživajte v jasnih zimskih dneh in dolgih, temnih zimskih nočeh z vašo najljubšo glasbo na festivalu Winter Days of Metal!«

Razpored nastopajočih po dnevih:
ponedeljek, 20. 3. 2017
Shining
Serious Black
Malignant Tumour
Tomcat
Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017
Belphegor
Disharmonic Orchestra
Trash Talk
Youth Man
Layment

sreda, 22. 3. 2017
Destruction
Holy Moses
Metalsteel
Minotauro
Mist

četrtek, 23. 3. 2017
Taake
Draconian
Dead Lord
The Devil
Rest In Fear

petek, 24. 3. 2017
Flotsam & Jetsam
Orden Ogan
Dew Scented
Izegrim
Morana

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna