Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 3. 2024

Brutaličarji Terminal Nation bodo 3. maja pri 20 Buck Spin izdali prvenec Echoes Of The Devil's Den. Zasedba je že predstavila naslove komadov, pa tudi videospot za enega izmed njih, in sicer Written by the Victor.

Echoes of the Devil's Den
Written by the Victor
The Spikes Under the Bridge
No Reform (New Age Slave Patrol)
Empire in Decay
Embers of Humanity
Merchants of Bloodshed
Bullet for a Stone
Dying Alive
Cemetery of Imposters
Immolation (Of Mother Earth)
Release the Serpents

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2023

Škotski simfonični power metalci Gloryhammer so minuli petek pri Napalm Records izdali album Return to the Kingdom of Fife in videospot za pesem Wasteland Warrior Hoots Patrol, ki ga lahko preverite spodaj.

16. 3. 2023

Škotski simfonični power metalci Gloryhammer napovedujejo izid četrtega dolgometražca Return to the Kingdom of Fife. Album bo izšel 2. junija in bo zajemal naslednje skladbe:

Incoming Transmission
Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost
Imperium Dundaxia
Wasteland Warrior Hoots Patrol
Brothers of Crail
Fife Eternal
Sword Lord of the Goblin Horde
Vorpal Laserblaster of Pittenweem
Keeper of the Celestial Flame of Abernethy
Maleficus Geminus (Colossus Matrix 38B - Ultimate Invocation of the Binary Thaumaturge)

17. 2. 2023

Založba Headsplit Records je konec januarja na kaseti izdala decembrski split angleškega death/doom metal dvojca Sewer Fiend in čeških death metalcev Plague Patrol. Skupni plošček lahko preverite tukaj.

9. 12. 2021

Avstralski stoner/sludge/doom dvojec Lucifungus, v katerem sodelujeta člana Boonhorse in Pod People, na ogled ponuja besedilni video za celoten drugi studijski album Clones, ki je luč sveta ugledal prejšnji teden.

Spisek skladb je sledeč:
Greetings
Night Of The Living Derek
Sloth
WorldShaker
The Dawn Patrol
Call Of The Cracticus
99% Wolf
S.F.M.
Respect Your Elders

5. 3. 2021

Nemški epic doom metal dvojec Servants To The Tide na ogled ponuja besedilni video za skladbo A Wayward Son's Return s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki izide 26. marca za založbo No Remorse Records. Skupino je ustanovil Leonid Rubinstein (ex-Craving) kot poklon njegovim doom metal herojem, kot so Atlantean Kodex in While Heaven Wept. Kmalu se mu je pridružil vokalist Stephan Wehrbein (Screaming Souls), medtem ko je bobne v studiu posnel Lucas Freise (Eyes Wide Open). Kot posebni gostje na albumu sodelujejo še Jeff Black (Gatekeeper), Luc Francois (Mindpatrol) in Paul Thureau (Frosttide, Gorgon).

Tracklista je sledeča:
Returning From Miklagard
A Wayward Son's Return
North Sea
On Marsh And Bones (The Face Of Black Palmyra)
Your Sun Will Never Shine For Me
A Servant To The Tide

23. 10. 2020

Španski heavy rock trio Horizon je konec prejšnjega tedna dočakal izid svojega četrtega dolgometražnega izdelka z naslovom The White Planet Patrol, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

Preko založbe Cursed Tongue Records je album dosegljiv na vinilu, pri Three Moons Records so poskrbeli za kasetno izdajo, medtem ko so bili pri Aneurisma Records, Aladeriva Records, Surnia Records, La Rubia Producciones in Violence In The Veins za izdajo na CD-ju.

25. 8. 2020

Prenovljeni Bay Area thrash metal veterani Vio-lence se vračajo z videospotom za priredbo Dead Kennedys klasike California Über Alles.

Vio-lence po novem sestavljajo vokalist Sean Killian, bobnar Perry Strickland (ex-Exodus), kitarista Phil Demmel (BPMD, ex-Machine Head, ex-Torque, ex-Dublin Death Patrol) in Bobby Gustafson (ex-Overkill, ex-Cycle Sluts From Hell, ex-Skrew, ex-Grip Inc.) ter basist Christian Olde Wolbers (Beowülf, PowerFlo, ex-Fear Factory).

17. 7. 2020

Horizon v posluh ponujajo skladbo The Backyard, prvi single s prihajajočega studijskega albuma The White Planet Patrol, ki bo izšel 18. oktobra pri Cursed Tongue Records na vinilu, Three Moons Records na kaseti, Aladeriva Records, La Rubia Producciones, Aneurisma Records in Surnia Records na CD-ju.

Skupino, ki se giblje v retro rock vodah, prepredenih z vplivi space in stoner rocka, so leta 2011 na vzhodni obali Španije ustanovili Nicolás D'Andrea (vokal, kitara), Paula V. Dominguez (bobni) in César Tenorio (bas).

7. 7. 2020

Španski space/stoner rock trio Horizon je podpisal za založbo Cursed Tongue Records, pri kateri bodo poskrbeli za vinilno izdajo njihovega tretjega studijskega albuma z naslovom The White Planet Patrol, ki bo luč sveta ugledala 18. oktobra.

14. 2. 2020

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Black Future Patrol s prihajajočega samonaslovljenega prvenca argentinske grindcore/crust zasedbe Medium, ki bo izšel 6. marca pri založbi Transcending Obscurity Records.

28. 1. 2020

Argentinski grind/crust/punk razgrajači Medium so objavili skladbo Skullcomet Sorcery s samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 6. marca pri Transcending Obscurity Records.

Tracklista albuma je naslednja:
Skullcomet Sorcery
Maximum Rampage
El Gigante
Black Future Patrol
Gargola
Night Vision
Radiation Huntress

8. 11. 2019

Ljubljanski intergalaktični post-stoner trio Hoba predstavlja skladbo Cunami pred nami, ki je bila posneta v živo v njihovem prostoru za vaje.

Novonastalo skupino brez vokala sestavljajo sami stari znanci: Ozi (ex-Veteran Kozmosa) na kitari, Pendeho (ex-Veteran Kozmosa, ex-Vomit Sprinkler) na basu in Wuko (ex-Jegulja, ex-Dawn Patrol, ex-Lene Kosti) na bobnih.

13. 3. 2019

Korpiklaani so objavili besedilni video za skladbo Bier Bier, v kateri se jim je na vokalu pridružil tudi Andreas »Gerre« Geremia iz nemške thrash metal zasedbe Tankard. Omenjena verzija skladbe se nahaja na bonus CD-ju tour edicije njihovega aktualnega albuma Kulkija, ki prinaša štirinajst izvedb Bier Bier z različnimi gosti, kot so Steve »Zetro« Souza (Exodus, Dublin Death Patrol), Christopher Bowes (Alestorm, Gloryhammer), Jesper Anastasiadis (Turisas), Meri Tadić (Irij, ex-Eluveitie), Vesa Jokinen (Klamydia, ex-Kylähullut), Emilio Souto (Skiltron, ex-Folkearth), Trollfest, Heidevolk in drugi.

14. 5. 2018

Power/speed metal zasedba Trauma iz San Francisca, v kateri je igral tudi Cliff Burton preden se je pridružil skupini Metallica, konec prejšnjega tedna izdala novi studijski album z naslovom As The World Dies.

Tracklista je sledeča:
The Rage
From Here To Hell
As The World Dies
Gun To Your Head
Last Rites
Run For Cover
Asylum
Entropy
Cool Aid
Savage

Skupino trenutno poleg vokalista Donnyja Hillierja (ex-Black Sunday Dream) in bobnarja Krisa Gustofsona (ex-St. Elmos Fire) sestavljajo še Steve Robello (Dublin Death Patrol) na kitari, Greg Christian (ex-Testament, ex-Legacy, ex-HavocHate) na basu in Joe Fraulob (ex-Danzig, ex-Brutal Groove) na drugi kitari.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana