NOVICE

11. 10. 2021

Italijanski melodični black metal projekt Elmarja Schölzhorna Horn Project je minuli konec tedna preko Planet K Records izdal prvenec Illusions Of Maya. Za mastering je poskrbel Hannes Grossmann (Mordor Sound Studios), vokale je prevzel Max Careri, medtem ko je Christian Wieser sprogramiral bobne in uredil kitarski solaži za pesmi Illusions Of Maya in Mother Nature.

2. 7. 2021

Danska založba Emanzipation Productions je pod svoje okrilje vzela underground legendo Paula Speckmanna, najbolj poznanega kot frontmana Master, poleg tega je tudi član Death Strike, Cadaveric Poison in Johansson Speckmann. Založbi se je pridružil s svojo kultno skupino Speckmann Project, ki je svoj samonaslovljeni in do sedaj edini album izdala leta 1991 pri Nuclear Blast Records, za prihodnje leto pa napoveduje nadaljevanje z naslovom Speckmann Project 2.

»Resnično sem vesel, da bom po vseh teh letih borbe izdal nov album za profesionalno svetovno znano založbo. Ta album sega v korenine mojega obstoja, v zgodnje začetke Master in Death Strike, v slog, ki je vplival na številne generacije novih izvajalcev. Trenutno smo sredi snemanja 12 ubijalskih novih epskih skladb, zato se pazite«, še dodaja Speckmann.

14. 1. 2021

Instrumentalni progresivni projekt Project Alcazar je objavil videospot za komad Occam´s Razor, pri katerem sta sodelovala bobnar Mark Zonder (ex-Fates Warning) in klaviaturist Caleb Hutlsar. Aktualni album Lost in Centralia je izšel lani septembra.


9. 6. 2020

Švedska melanholična progressive metal zasedba Thenightimeproject je objavila videospot za komad Embers, ki se nahaja na sveže izdanem albumu Pale Season.
18. 5. 2020

Vivaldi Metal Project je allstar metal projekt, pri katerem med drugim sodelujejo Steve DiGiorgio, Mike Portnoy in Dirk Verbeuren. Projekt je v začetku meseca objavil komad Escape From Hell, pri katerem sodeluje prej omenjeni basist.

11. 7. 2019

Hardcore/metal ekstremisti Hexis in The Arson Project konec meseca pričenjajo skupno evropsko turnejo, v sklopu katere bodo 31. 7. obiskali tudi Klub Gromka na Metelkovi.

28. 6. 2018

Devin Townsend Project so objavili koncertni video za skladbo Regulator, ki so jo izvedeli v sodelovanju z Orkestrom državne opere Plovdiv v Bolgariji na koncertu ob 20. obletnici izida albuma Ocean Machine: Biomech. Skladba se nahaja na prihajajočem CD/DVD izdelku Ocean Machine – Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv, ki izide 6. julija pri založbi InsideOut Music.

1. 6. 2018

Skupina Imonolith, v kateri sodelujejo nekateri sedanji in bivši člani Threat Signal, Strapping Young Lad in Devin Townsend Project, je objavila predogleda za demo skladbi Breathe in The Reign.

Imonolith sestavljajo Jon Howard (Threat Signal, Arkae) na vokalu, Jed Simon (ex-Strapping Young Lad, ex-Scar The Marty, ex-Vimic, Zimmers Hole) na kitari, Brian Waddell (Devin Townsend Project) na drugi kitari, Byron Stroud (ex-Strapping Young Lad, ex-Fear Factory, Zimmers Hole) na basu in Ryan Van Poederooyen (Devin Townsend Project) na bobnih.

1. 2. 2018

Po 8 letih ustvarjanja in svetovnega koncertiranja, se poslavlja projekt Devin Townsend Project. Kot pravi Devin, se bo za nekaj časa raje posvetil njegovim drugim projektom, bojda pripravlja že 4 nove albume. Prva izdaja ki bo ugledala luč sveta bo DVD Ocean Machine - Live in Plovdiv. 

30. 11. 2017

Ameriški alternativni rockerji Project 86 predstavljajo skladbo By Constantine s prihajajočega albuma z naslovom Sheep Among Wolves, ki bo na voljo 5. decembra.

21. 6. 2017

Devin Townsend Project so objavili besedilni video za skladbo Offer Your Light z aktualnega studijskega albuma z naslovom Transcendence.

14. 6. 2017

Projected predstavljajo videospot za skladbo Reload s prihajajočega dvojnega studijskega albuma z naslovom Ignite My Insanity, ki bo izšel 21. julija pri založbi Rat Pak Records.
2. 6. 2017

Superskupina Projected, v kateri so se zbrali kitarist/vokalist John Connolly (Sevendust), bobnar Scott Phillips (Alter Bridge, Creed), basist Vinnie Hornsby (Sevendust) in kitarist Eric »E-Rock« Friedman (Tremonti, ex-Submersed), je objavila promo video za prihajajoči drugi studijski album Ignite My Insanity, ki bo izšel 21. julija pri založbi Rat Pak Records.

Tokrat bo to kar dvojni album, ki prinaša naslednje skladbe:

Disk 1:
Strike
Reload
Six Feet Below
Vain
Rectify
Faith
Gomorrah
Heaven Above
10 Years Gone
Only

Disk 2:
Fire
Ignite
Call Me The Devil
Concede
Inhuman
Better
Hate You Back
Upside Down
Seconds
Inside The Sun
Battlestations

2. 11. 2016

Roth Brock Project so objavili videospot za skladbo Young Gun s samonaslovljenega debitantskega albuma. Tukaj je na voljo tudi uradni promo video za prihajajoči studijski izdelek, ki izide konec prihodnjega tedna pri založbi Frontiers Music.

20. 10. 2016

Devin Townsend Project predstavljajo videospot za skladbo Stormbending z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Transcendence, izdanega v začetku septembra pri založbi InsideOut Music. Kako album zveni v živo, lahko 12. februarja preverite v Zagrebu.KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana