VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 2. 2022

Švicarski melodični trance/death metalci Rage of Light so posneli videospot za pesem Beyond s svojega lanskega celovečernega albuma Redemption.

11. 2. 2022

Mehiški ženski death metal band Introtyl bo konec aprila izdal drugi studijski album z naslovom Adfectus, ki prinaša naslednje skladbe:

Abyss
Under My Skin
Fear
Inner War
Anger
Flame
Redemption
Zombiefied

24. 1. 2022

Švicarski melodični trance/death metalci Rage of Light so objavili video za pesem Exploder s svojega drugega celovečernega albuma Redemption.

18. 11. 2021

Švicarski melodični trance/death metalci Rage of Light so objavili video za pesem Breaking Infinity. Pri tem gre za razkritje 2. pesmi z bandovega 2. celovečernega albuma Redemption, ki bo ugledal luč sveta 8. decembra.

Redemption je posnel, zmiksal in masteriziral Vladimir Cochet (Conatus Studios), naslovnico pa je prispeval umetnik Gustavo Sazes.

Tracklista:
Iciness
2.0
Crusade for the Sun
Lead the Riot
Chasing a Reflection
Exploder
Breaking Infinity
Aspiration
Beyond

27. 10. 2021

Electronic groove metal zasedba Rage of Light iz Švice s pesmijo Lead the Riot napoveduje svoj 2. celovečerni album Redemption, ki je hkrati prvi album z novo pevko Martyno Halas, ki je zamenjala Melisso Bonny (Ad Infinitum, The Dark Side of the Moon).

18. 10. 2021

Čilska progressive death/doom metal zasedba Weight Of Emptiness je objavila celoten posnetek pretočnega koncerta En vivo en Warehouse, ki ga je odigrala novembra lani. Enourni koncert vsebuje material z obeh studijskih albumov, Anfractuous Momentsfor Redemption (2017) in Conquering The Deep Cycle kot tudi novo skladbo Defrosting.

Weight Of Emptiness so nastali leta 2015 v čilski prestolnici Santiago, skupino pa trenutno sestavljajo vokalist Alejandro Bravo, kitarista Juan Acevedo in Alejandro Bravo, bobnar Mauricio Basso ter basist Mario Urra.

20. 12. 2019

Norveška hard rock zasedba Audrey Horne, v kateri sodelujejo tudi kitarista Ice Dale (Enslaved, Demonaz, Malignant Eternal) in Thomas Tofthagen (ex-Sahg) ter bobnar Kjetil Greve (ex-Sahg, ex-Deride), je objavila koncertni video za skladbo Redemption Blues s prihajajočega koncertnega albuma Waiting For The Night, ki bo izšel 28. februarja pri založbi Napalm Records.

Audrey Horne bodo marca na krajši turneji po Nemčiji, v okviru katere jih lahko med drugim ujamete 13. 3. v Münchnu (Backstage).

7. 2. 2019

Blaze Bayley je objavil videospot za komad The Dark Side Of Black, ki se nahaja na aktualnem albumu z naslovom The Redemption Of William Black.

Avtorica: Tina Urek
19. 9. 2018

Prejšnji petek je luč sveta ugledal drugi album Kanadčanov Ominous Eclipse z naslovom Sinister, ki prinaša naslednje komade:
Death by Dissection
Sinister
Spiral into Insanity
Lost at Sea
No Redemption for the Damned
Breaking the Chains
The Horde
Eye of the Raven

1. 8. 2018

Tukaj lahko v celoti prisluhnete najnovejšemu albumu ameriške progressive/power metal zasedbe Redemption z naslovom Long Night's Journey Into Day, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri Metal Blade Records.

13. 7. 2018

Redemption so objavili videospot za skladbo Someone Else's Problem z novega studijskega albuma Long Night's Journey Into Day, ki izide 27. julija pri založbi Metal Blade Records.

Tracklista je sledeča:
Eyes You Dare Not Meet In Dreams
Someone Else's Problem
The Echo Chamber
Impermanent
Indulge In Color
Little Men
And Yet
The Last Of Me
New Year's Day
Long Night's Journey Into Day
Noonday Devil
Someone Else's Problem (Radio Edit)

18. 5. 2018

Redemption so razkrili skladbo Little Men z novega studijskega albuma z naslovom Long Night's Journey Into Day, ki bo iozšel 27. julija pri založbi Metal Blade Records.

5. 2. 2018

Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Prayers Of Light, pri kateremu je Blaze Bayley k sodelovanju povabil Chrisa Jericho. Komad se nahaja na prihajajočem albumu The Redemption Of William Black, ki je del trilogije Infinite Entaglement. Album izide 2. marca, na njem pa bodo sledeči komadi:

Redeemer
Are You Here
Immortal One
The First True Sign
Human Eyes
Prayers Of Light
18 Days
Already Won
Life Goes On
The Dark Side Of Black
Eagle Spirit

Avtorica: Tina Urek
26. 5. 2017

Spodaj lahko v celoti slišite Evoking Eternity, prihajajoči drugi album nemške skupine Morgon, ki konec meseca izide pri založbi Via Nocturna in prinaša sledeče komade:
Aether
Sulphur
The Bleeding Wounds of the Demiurge
Antagonist
Emptiness: Part I
Glorification of the Black Flame
Monuments of Transcendental Power
Maze of Redemption
Portal to Solitude
Emptiness: Part II
Evoking Eternity

30. 5. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Bridge To Neverland z albuma Redemption iz leta 2008, ki ga bo portugalska dark/gothic metal zasedba Heavenwood ponovno izdala 24. junija pri založbi Massacre Records. V skladbi gostuje tudi kitarski mojster Jeff Waters iz skupine Annihilator.

KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2022
Odprto/Open: Challenger, Damnation
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 8. 2022
Črna Šagra: Ellende, Guattari, Ways Of A Heretic, Spirits of Stygia
Pobegi - Čežarji
19. 8. 2022
Krawal 2022
Jesenovec, Železniki
19. 8. 2022
Sabaton
Ljetna pozornica, Opatija, Hrvaška
20. 8. 2022
StonerKras Fest
Prosek, Trst, Kras
20. 8. 2022
Kunigunda: Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits of Stygia, Hurakan
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje