VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 8. 2023

Belgijski black/sludge/death metal band Predatory Void predstavlja krajši videoprispevek s posnetki svojega nastopa na letošnjem Roadburnu.

16. 3. 2023

Po odpovedanem koncertu, ki naj bi ga scarlet doom zasedba Messa imela maja v Ljubljani, je zdaj napovedala nove koncertne datume. Gre za zelo posebno turnejo, na kateri bodo nastopili v razširjeni postavi, s katero so prvič nastopili lansko leto na festivalu Roadburn. Zasedba bo tako na promocijski turneji v čast albumu Live At Roadburn 15. maja nastopila v dvornani Libertas v Kopru. Ker gre za zelo poseben dogodek, je število obiskovalcev omejeno na 100, svojo vstopnico pa lahko rezervirate na tem naslovu: spellkraftprod@outlook.com.

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2023

Včeraj je belgijska zasedba Predatory Void objavila videospot za pesem *(struggling..) s prihajajočega albuma Seven Keys to the Discomfort of Being, ki ga bo v živo predstavili aprila na festivalu Roadburn. V Predatory Void delujejo člani Amenra, Oathbreaker, Aborted, Cross Bringer idr.

19. 4. 2022

Založba Les Acteurs de l'Ombre Productions je v petek izdala kompilacijo nizozemskega black metal projekta Wesenwille z naslovom I: Wesenwille & Live at Roadburn, ki ji lahko prisluhnete na Bandcampu. Zajema naslednje komade:

The Churning Masses
Prosopopoeia
Golden Rays of the Sun
Rising Tides
From One, We Are Many
The Churning Masses
The Descent
Opulent Black Smog
Golden Rays of the Sun
Rising Tides

9. 12. 2021

Ameriška atmospheric black/folk metal zasedba Wayfarer prek Century Media Records objavlja live video za skladbo Animal Crown, ki je bil posnet v začetku letošnjega leta na Roadburn Festivalu.

7. 12. 2021

Nizozemska zasedba Gggolddd je posnela videospot za skladbo Notes On How To Trust s prihajajočega albuma This Shame Should Not Be Mine, ki so ga prvič predstavili na letošnjem festivalu Roadburn Redux. Album bo 1. aprila izdala založba Artoffact, prinaša pa skladbe:

I Wish I Was a Wild Thing With a Simple Heart
Strawberry Supper
Like Magic
Spring
Invisible
I Won't Let You Down
Notes on How to Trust
This Shame Should Not Be Mine
On You
Beat By Beat

1. 12. 2021

Nemški atmosferični post-metal kolektiv The Ocean je pretekli petek pri založbi Metal Blade Records izdal koncertni album Phanerozoic Live, ki prinaša oba konceptualna albuma Phanerozoic I in Phanerozoic II v celoti odigrana v živo. Spodaj si lahko ogledate posnetka obeh vsebovanih koncertov, posnetih v studiu Die Mühle v bižini Bremna oziroma na spletni ediciji Roadburn Festivala z imenom Roadburn Redux.

9. 11. 2021

Nemški atmosferični post-metalci The Ocean so objavili video za živo verzijo skladbe Jurassic | Cretaceous, posnete na festivalu Roadburn Redux. Gre za drugi video s prihajajočega koncertnega albuma Phanerozoic Live, ki bo izšel 26. novembra pri založbi Metal Blade Records.

29. 10. 2021

Znani so prvi nastopajoči za nizozemski festival Roadburn 2022, ki se bo odvijal od 21. do 24. aprila naslednje leto. Med večjimi imeni so zaenkrat potrjeni norveški posebneži Ulver, sicer pa najdete več informacij o festivalu, ki je že skoraj razprodan, v našem napovedniku.

7. 10. 2021

Atmosferični doom metal projekt The Answer Lies In The Black Void, v katerem sodelujeta Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble), predstavlja videospot za peti single Moult z aktualnega prvenca z naslovom Forlorn, izdanega konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

5. 10. 2021

The Answer Lies In The Black Void na ogled ponujata videospot za četrti single Okkultas studijskega prvenca z naslovom Forlorn, ki je izšel konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

Gre za atmosferični doom metal projekt, v katerem sta moči združila Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble).

1. 10. 2021

Nemški sludge/post-hardcore kolektiv The Ocean napoveduje koncerti album z naslovom Phanerozoic Live, ki bo izšel 26. novembra pri založbi Metal Blade Records.

Spodaj si lahko ogledate koncertni video za skladbo Devonian: Nascent s prihajajoče izdaje.

Tracklista je sledeča:
The Cambrian Explosion (Live in Bremen)
Cambrian II: Eternal Recurrence (Live in Bremen)
Ordovicium: The Glaciation Of Gondwana (Live in Bremen)
Silurian: Age Of Sea Scorpions (Live in Bremen)
Devonian: Nascent (Live in Bremen)
The Carboniferous Rainforest Collapse (Live in Bremen)
Permian: The Great Dying (Live in Bremen)
Triassic (Live at Roadburn Redux)
Jurassic | Cretaceous (Live at Roadburn Redux)
Palaeocene (Live at Roadburn Redux)
Eocene (Live at Roadburn Redux)
Oligocene (Live at Roadburn Redux)
Miocene | Pliocene (Live at Roadburn Redux)
Pleistocene (Live at Roadburn Redux)
Holocene (Live at Roadburn Redux)

30. 9. 2021

Atmosferični doom metal dvojec The Answer Lies In The Black Void, v katerem sodelujeta Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble), je objavil videospot za otvoritveno skladbo Mina s svežega studijskega prvenca z naslovom Forlorn, ki je izšel pretekli petek pri Burning World Records/Roadburn Records. Po Become Undone in For Nevermore je to že tretji single z albuma, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Mina
Barren
Rubicon
Moult
For Nevermore
Become Undone
Okkultas
White Dove
Curse

4. 8. 2021

Britanske doom metal legende Warning bodo 24. septembra pri Cappio Records izdale koncertni album Watching From A Distance - Live At Roadburn. Na njihovem Bandcampu lahko že prisluhnete koncertni verziji skladbe Footprints. Skupina se je po daljšem času ponovno zbrala leta 2017 za nastop na festivalu Roadburn na Nizozemskem in še nekaterih drugih, a trenutno ni več aktivna.

Tracklista je sledeča:
Watching From A Distance
Footprints
Bridges
Faces
Echoes

8. 7. 2021

Belgijska dark metal zasedba Emptiness je objavila celoten posnetek pretočnega koncerta s festivala Roadburn Redux, ki se je odvijal aprila letos. Emptiness so predstavljali svoj aktualni studijski album Vide, izdan v začetku februarja pri založbi Season Of Mist.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana