Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 12. 2021

Švicarski apokaliptični metal kvartet Abraham najavlja za 25. februarja pri Pelagic Records svoj 4. album Debris de Mondes Perdus. Album bo izdan na zgoščenki, vinilu in v digitalni obliki, prednaročila so že možna tukaj. Na albumu, ki naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Breach, Cult Of Luna, Wolves In The Throne Room, Neurosis, Rosetta, Russian Circles ali Amenra, bodo naslednje pesmi:

Verminvisible
Blood Moon, New Alliance
Maudissements
Ravenous Is The Night
Our Words Born in Fire
Fear Overthrown
A Celestial Funeral
Black Breath (feat. Emilie Zoe)

Abraham so danes:
Jakkob Wierdmann – kitara in backing vokal
Val DiCabillo – bas kitara in backing vokal
Dave Schlagmeister – bobni in vokal
Steven Margo Ditadoro – kitara

25. 8. 2021

Kanadski doom/punk/psychedelic trio Slowpoke je konec prejšnjega tedna izdal samonaslovljeni prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Album je zmiksal Rick Hollett (sHeavy, Hey Rosetta!), medtem ko je za mastering poskrbel Chris Keffer (Black Keys, Cheap Trick).

Tracklista je sledeča:
Stony Iommi
Slumlord
Sid The Cat
Miami Camo
Windtalker
Sanctuary
Slowpoke

21. 7. 2021

Kanadska doom/punk/psychedelic zasedba Slowpoke je objavila skladbo Sid The Cat, prvi single s samonaslovljenega prvenca, ki bo na voljo 22. avgusta. Za miks albuma je poskrbel Rick Hollett (sHeavy, Hey Rosetta!), medtem ko je bil za mastering zadolžen Chris Keffer (Black Keys, Cheap Trick).

Tracklista je sledeča:
Stony Iommi
Slumlord
Sid The Cat
Miami Camo
Windtalker
Sanctuary
Slowpoke

8. 1. 2020

Ameriški post-metalci Rosetta nameravajo 14. februarja pri založbi Pelagic Records izdati novi EP, ki nosi naslov Terra Sola.

Tracklista je sledeča:
Terra Sola
57844
Where Is Hope?

11. 6. 2018

The Ocean se konec oktobra odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri bodo predstavljali svoj novi studijski izdelek z naslovom Phanerozoic. Na turneji se jim bosta pridružili še skupini Rosetta in Årabrot, s katerima se bodo med drugim ustavili tudi 8. 11. v Milanu in 9. 11. v Münchnu.

21. 12. 2017

Rosetta so podpisali za založbo Pelagic Records, pri kateri bodo še ta mesec izdali svoj najnovejši album Utopioid, ki je bil do sedaj na voljo le v digitalnem formatu.

1. 9. 2017

Preko Decibelmagazine.com lahko premierno prisluhnete skladbi Détente s šestega studijskega albuma ameriške post-metal zasedbe Rosetta z naslovom Utopioid, ki bo v digitalni obliki izšel danes, medtem ko glede ostalih formatov zaenkrat še ni informacij.

29. 8. 2016

Preko Metalsucks.net lahko premierno prisluhnete priredbi skupine Helmet z naslovom Role Model, ki jo je posnela kanadska grindcore zasedba Fuck The Facts. Omenjena skladba se sicer nahaja na prihajajoči kompilaciji posvečeni Helmet z imenom Meantime [Redux], ki bo izšla 16. septembra pri založbi Magnetic Eye Records, na njej pa sodelujejo tudi KEN mode, Rosetta, Fashion Week, Meek Is Murder in drugi.

4. 3. 2016

Ameriška atmosferična sludge/post-rock zasedba North je objavila besedilni video za naslovno skladbo prihajajočega albuma Light The Way, ki bo izšel 18. marca pri založbi Prosthetic Records.

Poleti se skupaj s kolegi iz zasedbe Rosetta odpravljajo na dokaj obsežno evropsko turnejo, v okviru katere se bosta skupini med drugim ustavili tudi 27. 6. na Dunaju in 5. 7. v Zagrebu.

13. 11. 2015

Organizatorji festivala MetalDays so se letos odločili, da ne bodo obiskovalcev dražili s postopnim, dolgotrajnim najavljanjem novopotrjenih skupin, temveč jih zasuli z naborom 77 nastopajočih bandov, ki jih objavljamo spodaj:
At the Gates, Blind Guardian, Testament, Between the Buried and Me, Cattle Decapitation, Dark Funeral, Delain, Die Apokalyptischen Reiter, Dragonforce, Dying Fetus, Electric Wizard, Exodus, Graveyard, Immolation, Incantation, Marduk, Melechesh, Obscura, Skálmöld, Skindred, Bury Tomorrow, Gama Bomb, Gutalax, Horna, Jess Cox (Tygers of Pan Tang), Monolithe, Orphaned Land, Rise of the Northstar, Rosetta, Skyforger, The Stone, Valkyrja, Cryptex, Dead Label, Dirge, Double Crush Syndrome, Drakum, Gloryful, Hackneyed, Infernal Tenebra, Larceny, Little Dead Bertha, Nameless Day Ritual, Nightmare, Obscurity, Painful, Penitenziagite, Sarcasm, The Canyon Observer, Victims of Creation, Weeping Silence, Blaze of Sorrow, Dead End, Deserted Fear, Elferya, Enthrope, Eruption, Fleshdoll, Fogalord, Halo Creation, Howling in the Fog, Jioda, Kain, Layment, Mist, Morana, Morywa, Mynded, Na Cruithne, Nemost, Nolentia, Retrace My Fragments, Sabaium, Sanity’s Rage, Sarcom, Scarred, Seduced.

Avtor: Gorjanec
29. 8. 2012
V okviru prihajajoče turneje se bo 10. septembra v Gala Hali na Metelkovi oglasila madžarska doom/post-metal/sludge zasedba Torn From Earth. Kričeče pokrajine in težki stonerski rifi že od leta 2005 krojijo zvok budimpeške četverice, ki nam je s prvim EPjem postregla pred štirimi leti, nato poskrbela za nekaj kadrovskih menjav in se na odre vrnila z bolj izdelano zvočno vizijo, ki jo črpajo tudi pri svojih najljubših zasedbah: Neurosis, Isis, Kylesa, Black Sabbath, Deftones, Kyuss, Electric Wizard in tudi pri tistih s katerimi so si v preteklosti že delili koncertne odre: EyeHateGod, Rosetta, Spiritus Mortis, Shrinebuilder, Church Of Misery, Men Eater, Hellshock in Sights & Sounds. Letos je band posnel svoj drugi EP, ki ga lahko poslušate na tej lokaciji. /B.B./

11. 4. 2012
Rosetta in Kings Destroy se poleti podajajo na skupno evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 10.7. na Dunaju, 12.7. v Zagrebu in 14.7. v Milanu. /B.B./

29. 3. 2012
Mike Armine, frontman zasedbe Rosetta, je preko Brooklynvegan.com v celoti objavil dvojni CD set Verse & The Cleansing Undertones Of Wake/Lif, ki vsebuje njegova dva predhodna solo albuma, Verse in remasterizirano edicijo The Cleansing Undertones Of Wake/Lift. Izdelek je izšel ta torek pri založbi Translation Loss. /B.B./

5. 9. 2011
Rosetta in Junius so objavili skladbi TM-3 oziroma A Dark Day With Night s prihajajočega skupnega izdelka, ki 27. septembra izide pri založbi Translation Loss. /B.B./

22. 6. 2011

Dirty Skunks spročajo: "Samo še danes sprejemamo rezervacije za četrtkov post metal koncert s skupinami Rosetta, City Of Ships, The Canyon Observer v Orto baru. Vstopnice lahko rezervirate preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Vstopnina z rezervacijo stane 15€, brez pa 18€. Koncert se začne ob 21:10 in konča ob polnoči."

Razpored:
21:00 vrata

21:10 The Canyon Observer
22:00 City Of Ships
23:00 Rosetta

KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana