Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 2. 2024

Nedavno smo poročali, da so Sabaton ostali brez kitarista. Sedaj pa je odjeknila novica, da se je bandu znova pridružil bivši kitarist Thorbjörn »Thobbe« Englund.

24. 1. 2024

Po sedmih letih sodelovanja je Sabaton zapustil kitarist Tommy Johansson. Kot je zapisano v uradnem sporočilu na socialnih omrežjih, gre za željo po nadaljevanju pevske kariere oz. kariere, ki jo ima z drugimi zasedbami.

Avtorica: Tina Urek
8. 1. 2024

Italijanski power metalci Alterium so v obliki videospota razkrili naslovni komad prihajajočega debitantskega albuma Of War and Flames. Plošček bo izšel 8. marca pri AFM Records, tracklista pa je takšna:

Drag Me to Hell
Siren's Call
Of War and Flames
Firebringer
Crossroads Inn
Shadowsong
Crystalline
Heroine of the Sea
Chasing the Sun
Bismarck (Sabaton cover)

21. 12. 2023

Italijani Trick Or Treat in Tommy Johansson (Sabaton) so posneli besedilni video za posebno božično pesem When the Lights Fade Out (Santa’s in Trouble), ki je del aktualnega live ploščka A Creepy Night Live.

24. 10. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so razkrili prve podrobnosti svojega drugega albuma, ki so mu nadeli naslov Wasteland Chronicles. Ta bo izšel 3. novembra in bo prinesel dvanajst novih komadov:

Keep Out!
Lost in The Dark
Parasite Symphony
Prototype
Eyes
Shelter
Straight to Hell
Finest Day to Die
Play with Me
Endless Fry
Wasteland
Home Sweet Home

Album naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so In Flames, Opeth, Arch Enemy, Sabaton, Dimmu Borgir, Architects in Septicflesh.

20. 10. 2023

Švedski power metalci Sabaton predstavljajo animirani film »The War To End All Wars« (Vojna, ki bo končala vse vojne) – glasbeno in zgodovinsko pustolovščino, ki vključuje skladbe z njihovega desetega albuma ter prikazuje usode vojakov različnih sprtih strani v prvi svetovni vojni.

Svetovni muzejski projekciji v okviru projekta History Rocks se pridružuje tudi Park vojaške zgodovine, ki vabi na premierno projekcijo filma. Ta bo v soboto, 4. novembra, ob 19. uri v paviljonu A med muzejskimi eksponati v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Dogodek je brezplačen, obvezna pa je predhodna rezervacija mest, saj je število mest omejeno.

Film si lahko obiskovalci Parka nato ogledate še od 5. do 19. novembra 2023, in sicer od ponedeljka do petka vsak dan ob 12. uri, ob sobotah in nedeljah pa ob 11. in 14. uri.

Film bo preveden v slovenski jezik.

16. 8. 2023

Švedski metaci Sabaton so predstavili besedilni video za komad Reign Of Terror. Komad presenetljivo ni del aktualnega ali prihajajočega ploščka, temveč ga najdete na bandovem prvencu Primo Victora.

Avtor fotografije je Tadej Pišek.

6. 1. 2023

Bavarski folk metalci Feuerschwanz so pripravili besedilni video za priredbo klasike The Final Countdown. Ta je konec decembra lani izšla pri založbi Napalm Records na kompilaciji Todsünden, na kateri so še priredbe skladb ABBA, Amon Amarth, Bloodhound Gang, Deichkind, Die Ärzte, Die Toten Hosen, Eda Sheerana, Ghost, Manowar, O-Zone, Powerwolf, Rammstein, Sabaton, Seeed in The Weeknd.

7. 10. 2022

Sabaton predstavljajo besedilni video za single Father, ki se nahaja na svežem EP-ju z naslovom Weapons of the Modern Age. Gre za prvi del trilogije EP-jev, ki jo bosta nadaljevala Heroes of the Great War ter Stories From the Western Front.

21. 9. 2022

Švedski metalci Sabaton bodo v prihodnjem letu izdali film. Gre za neke vrste celovečerni muzikal, ki bo s pomočjo animacije in igrane igre predstavil njihov aktualni album The War To End All Wars. Pesmi s tega bodo služile kot uradna glasbena podlaga oziroma osrednja podlaga za film. Za ta korak so se odločili, ker želijo vsem poslušalcem in oboževalcem zasedbe ponuditi nekaj več, nekaj dodatnega, kar bo vsem služilo kot pomoč za razumevanje njihove glasbe, besedil in seveda 1. svetovne vojne. Zadeva je trenutno v post produkciji v studiu Yarnhub. Skupina izbranih novinarjev naj bi nekakšen napovednik oziroma krajši izsek že videla ob najavi aktualnega dolgometražca in prav njihovo navdušenje naj bi sprožilo ta megalomanski projekt.

Avtorica: Tina Urek
3. 8. 2022

Sabaton so objavili animirani videospot za komad Stormtroopers, ki se nahaja na njihovi aktualni izdaji The War To End All Wars.

Avtorica: Tina Urek
11. 3. 2022

Sabaton so objavili video za skladbo Race to the Sea s svežega albuma z naslovom The War to End All Wars, ki je izšel v začetku meseca.

16. 2. 2022

Švedi Sabaton so objavili najnovejši single The Unkillable Soldier, ki napoveduje izid njihovega 10. studijskega albuma. Izid albuma z naslovom The War To End All Wars je načrtovan za 4. marec in bo izšel pri založbi Nuclear Blast.

12. 1. 2022

Sabaton so posneli videospot za single Soldier Of Heaven. Njihov deseti studijski plošček The War to End All Wars bo izšel 4. marca pri Nuclear Blast Records.

Avtorica: Tina Urek
16. 12. 2021

Srbski epic metalci Númenor najavljajo izdajo posebnega albuma, ki bo posvečen nemškim power metalcem Blind Guardian. Album bo nosil naslov Tales From The Edge Of Time in naj bi izšel naslednje leto pri založbi Elevate Records. Pred izidom ploščka pa lahko prisluhnete skladbi Valhalla, pri kateri je solo kitaro odigral Chris Rörland (Sabaton).

KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana