Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2024

Nizozemski melodični death metalci Heliphron, ki smo jih v živo ujeli na lanskem festivalu Eindhoven Metal Meeting, imajo novega bobnarja. To je postal Paul Beltman, ki je pred tem bobnarske palice vihtel že pri Sinister in Judgement Day.

23. 2. 2024

Nizozemski veterani death metala Pestilence bodo 26. aprila pri založbi Agonia Records izdali album Levels of Perception. A to pot album ne bo vseboval novih skladb iz hiše Pestilence, temveč nabor dvanajstih izbranih komadov 38 let trajajoče kariere, ki jih je band tudi na novo posnel. Pred izidom se bo band odpravil tudi na tritedensko turnejo po Evropi. Seznam izbranih komadov je sledeč:

Horror Detox
Mvlti Dimensional
Mobvs Propagationem
Sinister
Dehydrated
Dominatvi Svbmissa
Land of Tears
Necromorph
Deificvs
Twisted Truth
Sempiternvs
Ovt of the Body

 

16. 2. 2024

Japonski doom/death metal veljaki Coffins so obelodanili komad Spontaneous Rot s prihajajočega albuma Sinister Oath, ki izide 29. marca pri Relapse Records. Tracklista:

B.T.C.D.
Spontaneous Rot
Forced Disorder
Sinister Oath
Chain
Everlasting Spiral
Things Infestation
Headless Monarch
Domains of Black Miasma

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

1. 12. 2023

Danes izide tudi samonaslovljeni prvenec projekta Eitrin, v katerem so združili moči Vindsval (Blut aus Nord), Marion (Mütterlein) in Dehn Sora (Throane). Album so pripravili ob 20. obletnici založbe Debemur Morti Productions, prisluhnete pa mu lahko tukaj. Tracklista:

RICIN - The bloody king of all poison
SARIN - Consigned to oblivion
CYANIDE - A cracked dam
PHENOL - Sinister
ARSENIC - The eye of the whale
MUSCARINE - What is sacred
CURARE - The silence of the innocent

30. 11. 2023

Nemški death/thrash metal band Boundless Chaos je razkril komad Guillotine, za katerega je vokal posnel Malte Gericke (Sijjin, Vale of Siddim, ex-Necros Christos). Gre za svež material s prihajajočega prvenca Sinister Upheaval, ki bo izšel 19. januarja pri založbi Dying Victims Productions in obsega naslednje naslove:

Down
High Tension
Arson from Beyond
Kromer's Whistle
Guillotine
Tyrant’s Call
Blasphemeous Rupture
Rip out the Roots
Demons Unchained

29. 11. 2023

Pred dobrim mesecem smo poročali, da so organizatorji festivala Vienna Metal Meeting obelodanili datum naslednje edicije. Zdaj so znani tudi prvi nastopajoči:

Darkspace
Sinister
Ellende
Groza
Ewïg Frost
ArsGoatia

26. 9. 2023

Kolumbijski death metalci Funeral Vomit, ki so nedavno podpisali z založbo Xtreem Music, so razkrili naslovnico, prvi komad in seznam pesmi prihajajočega prvenca z naslovom Monumental Putrescence. Plošček bo izšel 19. decembra na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno, tracklista pa je takšna:

Intro (The Entombment)
Immense Morbidity
The Mortuary Moon
Spectral Parasite
Cadaveric Apparition
Interlude (Towards the Abysmal Doom)
Monumental Putrescence
Necromantical Winds
Swarming Pestilence
Outro (The Sinister Mist)

1. 8. 2023

Kot smo že poročali, je Tolminator za leto 2024 že napovedal datum, ki si ga morate obvezno zabeležiti v koledar. Da vam bo odločitev za obisk druge edicije festivala še lažja, pa so Dirty Skunks že naznanili prve zasedbe:

Primordial
Suffocation
Tankard
Harakiri For The Sky
Gaerea
Deströyer 666
Sinister
Gutalax
Necrot
Milking The Goatmachine
Dark Insanity

Tolminator Metal Fest 2024 se bo odvijal med 24. in 28. julijem, na voljo pa je že 666 »early bird« vstopnic!

26. 4. 2023

Italijanski black/death metalci Exitium so razkrili Rooted in Blackened Soil s prihajajočega prvenca Imperitous March for Abysmal Glory, ki bo izšel 12. maja pri Time to Kill Records. Na albumu bo deset pesmi:

Incomb (Intro)
Rooted in Blackened Soil
Abyss Wolf
Hammering The Walls of Grace
Ephemeral (Instrumental)
The Sinister Sedition
Led by a Scornful Hand
Ab Aeterno
Spoils of Defilement
Dieu El Veut!

6. 4. 2023

Američani Garoted predstavljajo skladbo Rites of Sinister Defilement, ki se nahaja na prihajajočem četrtem albumu Bewitchment of the Dark Ages. Ta bo pri založbi Lavadome Productions izšel 26. maja.

14. 3. 2023

Ameriški »spoken word« doom metal projekt Atheist Alien je pretekli petek pri Laser Yoga Records izdal nov album z naslovom A Tale Of Pentacles.

Projekt sta ustanovila avantgardni pisatelj Brian Horustopheles Labrecque in dark metal multiinstrumentalist Paul Dinenthal Taylor. Atheist Alien je poskus, da mračno brutalno poezijo pripelje do logičnega zaključka. Brianovo pisanje prikliče pijane grške bogove in večdimenzionalne mrzlične sanje. Zidovi resničnosti so v tej mračni epski zgodbi neusmiljeno popačeni.

Dvojici se je nedavno na bobnih pridružil tudi naš Simon Škrlec (Sinister, Melechesh, Vulvathrone, Obnounce). Na albumu kot gostujoča vokalista sodelujeta še Robert Lowe (ex-Solitude Aeturnus, ex-Candlemass, ex-Grief Collector) in Nita Morrigan (Lost Requiem).

3. 2. 2023

Ameriško-nizozemska death/thrash metal zasedba Siege Of Power je razkrila komad The Devil's Grasp, ki je del prihajajočega albuma This Is Tomorrow. Plošček bo izšel 17. februarja pri Metal Blade Records in bo vseboval enajst komadov:

Force Fed Fear
Sinister Christians
Scavengers
Zero Containment
Ghosts of Humanity
As the World Crumbles
Oblivion
Deeper Wounds
The Devil's Grasp
No Salvation
This Is Tomorrow

3. 1. 2023

Jeseni se v avstrijskem Welsu obeta festival The Sinister Feast, v okviru katerega bo klub Alter Schlachthof 4. novembra gostil sedem black metal zasedb. Med doslej potrjenimi so nemški black metalci Ultha, finski dsbm band Totalselfhatred, ki bo odigral samonaslovljeni prvenec ob 15. obletnici izida, in ameriški dsbm veterani Happy Days, ki bodo naslednje leto začeli nastopati v živo.

Najnovejša potrditev je avstralski post/black metal/shoegaze band Germ, s katerim bo Tim Yatras (Austere, Autumn's Dawn) novi album predstavil s koncertnimi člani iz Švedske, Škotske in Nemčije.

Vstopnice so že v prodaji in znašajo 49,35 EUR.

7. 10. 2022

Poljski black metalci Funeral Mass so objavili single With Sinister Spell, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Shadow of the Raventhrone.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana