Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 6. 2023

Dolly Parton in metal legenda Rob Halford sta v sodelovanju z Nikki Sixx (Mötley Crüe) in John 5 posnela skladbo Bygones. Skladba se bo sicer nahajala na Rockstar, prihajajočem albumu od Dolly Parton, ki izide 17. novembra. Album bo vseboval 9 avtorskih skladb in 21 priredb.

2. 11. 2022

Konec preteklega tedna so Mötley Crüe objavili novico, ki so jo vsi oboževalci že nekako pričakovali. Mick Mars se je odločil za upokojitev, saj mu njegovo zdravstveno stanje več ne dopušča koncertiranja z legendarno zasedbo. Na turneji, ki so jo najavili za prihodnje leto, ga bo nadomestil John 5, sicer član zasedbe L.A. Rats in dolgoletni prijatelj Nikkija Sixxa.

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2019

Sixx:A.M. predstavljajo novo skladbo, ki nosi naslov Talk To Me.

8. 11. 2017

Sixx:A.M. so objavili novi besedilni video za skladbo Accidents Can Happen z debitantskega albuma The Heroin Diaries Soundtrack, ki letos praznuje 10. obletnico in je ob tej priložnosti tudi ponovno izšel v posebni jubilejni ediciji.

13. 12. 2016

Vokalist London LeGrand (Rockstars On Mars) se vrača z novo verzijo zasedbe Brides Of Destruction, imenovano Brides Of Destruction GBG oziroma Brides Of Destruction Gothenburg, v kateri pa tokrat ne sodelujeta ustanovna člana, kitarist Tracii Guns (ex-L.A. Guns, ex-Contraband) in basist Nikki Sixx (Mötley Crüe). Skupino poleg LeGranda na vokalu po novem sestavljajo še kitarist John »JB« Bergqvist, bobnar Peter »Pan« Ottosson in basist Rodolfo »Rude« Montenegro.

15. 11. 2016

Sixx:A.M. predstavljajo priredbo skladbe Without You, ki so jo britanski rockerji Badfinger v originalu prvič objavili na albumu No Dice leta 1970, do sedaj pa jo je priredilo že čez 180 različnih izvajalcev. Omenjena skladba se nahaja na drugem delu albuma Prayers For The Blessed, ki izide ta petek pri založbi Eleven Seven Music.

7. 11. 2016

Sixx:A.M. so objavili skladbo Barbarians (Prayers For The Blessed) s prihajajočega albuma z naslovom Prayers For The Blessed Vol. 2, ki bo izšel 18. novembra pri Eleven Seven Music.

19. 10. 2016

Sixx:A.M. so posneli videospot za skladbo We Will Not Go Quietly z aktualnega studijskega albuma Prayers For The Damned Vol. 1.

31. 8. 2016

Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Prayers For The Damned z aktualnega albuma ameriške zasedbe Sixx:A.M. z naslovom Prayers For The Damned Vol. 1.

18. 4. 2016

Tukaj lahko prisluhnete naslovni skladbi Prayers For The Damned s prihajajočega albuma skupine Sixx:A.M., ki bo izšel 29. aprila pri založbi Eleven Seven Music.

10. 3. 2016

Sixx:A.M. predstavljajo besedilni video za skladbo Rise, prvi single s prihajajočega dvojnega albuma Prayers For The Damned, ki bo izšel 29. aprila pri založbi Eleven Seven Music. Tracklista za Prayers For The Damned Vol. 1 je naslednja:
Rise
You Have Come To The Right Place
I’m Sick
Prayers For The Damned
Better Man
Can’t Stop
When We Were Gods
Belly Of The Beast
Everything Went To Hell
The Last Time (My Heart Will Hit The Ground)
Rise Of The Melancholy Empire

12. 2. 2016

Sixx:A.M. so za 1. marec najavili novi single z naslovom Rise, ki se nahaja na prihajajočem dvojnem studijskem albumu.

16. 11. 2015

Po nedavnem poročanju spletnega portala Dish Nation naj bi bilo le še vprašanje dni, ko se bo za svetovno turnejo ponovno združila originalna zasedba Guns N' Roses, ki naj bi svoj prvi koncert odigrala prihodnje leto na Portugalskem. Po njihovih insajderskih informacijah naj bi zagotovo sodelovali Axl Rose, Duff McKagan in Slash, zelo verjetno tudi kitarist Izzy Stradlin, ni pa še jasno, ali se bo na bobnarskem stolčku znašel Steven Adler ali Matt Sorum. Kmalu zatem se je na svoji Facebook strani oglasila nekdanja managerka skupine Vicky Hamilton, ki naj bi ji Slash zagotovil, da do združitve ne bo prišlo. Po drugi strani pa je Nikki Sixx, basist skupin Mötley Crüe in Sixx A.M., samozavestno pokomentiral, da vsi vemo, da se bo zgodilo. Zaenkrat nam torej ne preostane drugega, kot da počakamo, kako se bo ta zgodba tudi zares razpletla.

28. 7. 2015

Kitarist D.J. Ashba je zapustil skupino Guns N' Roses. Razlog za odhod je želja po tem, da bi se v celoti posvetil zasedbi Sixx:A.M., ki ji poveljuje basist Mötley Crüe, Nikki Sixx. /J.G./

Avtor: Gorjanec
18. 5. 2015
Zasedba Sixx:A.M., ki jo vodi basist skupine Mötley Crüe Nikki Sixx, se konec junija odpravlja v studio, kjer namerava posneti svoj četrti dolgometražni plošček. /J.G./

Avtor: Gorjanec
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna