Na današnji dan
1992
Metallica izdajo svoj največkrat predvajani komad Nothing Else Matters
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 1. 2024

Nemški melodični folk/death metalci Suidakra se po dveh letih od izida zadnjega albuma Wolfbite vračajo z novim albumom. Neimenovani 15. dolgometražec Nemcev naj bi izšel novembra pri MDD Records, več informacij pa sledi kmalu.

22. 3. 2023

Nemški melodični folk/death metalci Suidakra so bili zaradi zdravstvenih težav primorani odpovedati vse napovedane koncerte. Na odre naj bi se vrnili oktobra letos.

23. 12. 2021

Zgodba zasedbe Dragonbreed gre nekako takole:

Zgodovina melodičnih death metal bandov Graveworm in Suidakra je bila vedno tesno povezana. Začeli so pri isti založbi, skupaj so šli na turnejo in razvili globoka prijateljstva, ki trajajo vse do danes. Ko so Suidakra pisali pesmi za svoj aktualni album Wolfbite, se je članom porodilo več idej, ki pa niso bile vse primerne za njih. S svojim surovim zvokom, groovom in melodijami so te obujale spomine na stare čase v začetku 90., hkrati pa se je zasedba strinjala, da jih je treba izdati. Ko je Arkadius potrkal na vrata nekaterih starih znancev, sta se mu pridružila Zachi (nekdanji basist skupine Suidakra) in Stefano Fiori (pevec skupine Graveworm). Sestavo dopolnjujeta še dva člana zasedbe Suidakra, in sicer Sebastian in Ken

Prvi album tega sodelovanja bo izšel spomladi prihodnje leto pri MDD Records. Več informacij sledi.

23. 6. 2021

Nemški celtic/folk metalci Suidakra pred izidom svojega najnovejšega albuma objavljajo video za skladbo Vortex of Carnage. Skladbo lahko najdete na prihajajočem albumu Wolfbite, ki bo izšel 25. junija pri založbi MDD Records.

2. 6. 2021

Nemški celtic death metalci Suidakra so včeraj predstaviti prvi single prihajajočega ploščka Wolfbite. Besedilni video za komad Resurgence si lahko ogledate tukaj, celoten plošček pa bo izšel 25. junija pri MDD Records. Seznam komadov je sledeč:

A Life in Chains
The Inner Wolf
Darcanian Slave
Faoladh
Crossing Over
Vortex of Carnage
Resurgence
Redemption
A Shrine for The Ages

Avtorica: Tina Urek
21. 4. 2021

Nemški celtic folk metalci Suidakra bodo 25. junija izdali svoj že 14. studijski album, ki bo nosil naslov Wolfbite. Letos mineva že 25. leto njihovega delovanja, zato na novem albumu obljubljajo mešanico starega z novim.

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2021

Belgijski atmosferični dark metal one-man band Black Sigma, ki je vstal iz pepela black metal zasedbe Avatar, je prejšnji teden izdal debitantski album z naslovom Lost. The album was mixed and mastered by Swedish MO Metal Productions. Naslovnico je prispeval legendarni Kris Verwimp (Marduk, Enthroned, Uada, Suidakra, Horna), medtem ko je logo delo Christopha Szpajdela (Dimmu Borgir, Emperor, Borknagar, Old Man's Child, Wolves In The Throne Room).

29. 10. 2019

Nemški celtic folk metalci Suidakra bodo 15. novembra pri MDD Records izdali album Echoes of Yore, ki zaznamuje 25 let obstoja zasedbe. Album tako ne bo vseboval novih skladb, ampak se bo sprehodil po celotni diskografiji banda, a tokrat so za izbor pesmi poskrbeli oboževalci sami. Band je pesmi posnel na novo in jim dodal tudi novejšo preobleko. Tako so pot na plošček našle naslednje skladbe:

Wartunes
The Quest
Havoc
Morrigan
Rise of Taliesin
Hall of Tales
Pendragon's Fall
Banshee
Warpipes Call Me
Lays From Afar

Na spodnji povezavi si lahko ogledate besedilni video za skladbo Lays From Afar.

30. 8. 2016

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Braving The End z aktualnega albuma nemške melodične death/folk metal zasedbe Suidakra z naslovom Realms Of Odoric, izdanem maja letos pri založbi AFM Records. Za ženske vokale je tudi tokrat poskrbela nepogrešljiva Tina Stabel.


17. 5. 2016

Suidakra predstavljajo videospot za skladbo Pictish Pride z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Realms Of Odoric, ki izide ta petek pri založbi AFM Records.

4. 5. 2016

Suidakra so objavili besedilni video za skladbo The Hunter's Horde s prihajajočega studijskega albuma Realms Of Odoric, ki bo izšel 20. maja pri založbi AFM Records. Tracklista je sledeča:
Into The Realm
The Serpent Within
The Hunter's Horde
Creeping Blood
Undaunted
Lion Of Darcania
Pictish Pride
On Roads To Ruin
Dark Revelations
Braving The End
One Against The Tide
Cimbric Requiem
Remembrance (bonus track)

8. 6. 2013
Jeseni se na evropske odre ponovno vrača popularna turneja Heidenfest 2013, na kateri bodo nastopali Ensiferum, Turisas, Equilibrium in Suidakra. Med potrjenimi datumi slovenskega žal ni, zato se boste morali ljubitelji poskočnih ritmov in srednjeveških glasbil na koncert odpeljati 25. septembra v Milano ali pa pregovorno pustiti trebuh zunaj 3. oktobra. /J.G./

Avtor: Gorjanec
31. 5. 2013
SuidAkrA so konec prejšnjega tedna pri AFM Records izdali novi album z naslovom Eternal Defiance. Enajsti studijski album nemške melodične death/folk metal zasedbe prinaša naslednje skladbe:
Storming The Walls
Inner Sanctum
Beneath The Red Eagle
March Of Conquest
Pair Dadeni
The Mindsong
Rage For Revenge
Dragon’s Head
Defiant Dreams
Damnatio Memoriae
Mrs. McGrath (Bonus Track)
/B.B./

30. 4. 2013
Nemška folk/death zasedba Suidakra je objavila videospot za komad March Of Conquest s prihajajočega albuma Eternal Defiance. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
17. 12. 2012
Suidakra bodo januarja pričeli snemanje novega albuma, ki so ga naslovili Eternal Defiance. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Galerija
15. 4. 2024
VV / Zetra
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana