VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 11. 2021

Minilo je 10 dni, odkar so finski melanholiki Swallow The Sun izdali plošček Moonflowers, s katerega v obliki videospota predstavljajo pesem The Void. V sklopu evropske turneje se bodo fantje 25. januarja ustavili v ljubljanskem Orto Baru.

Avtorica: Tina Urek
26. 11. 2021

Swallow The Sun so ob izdaji najnovejšega albuma Moonflowers objavili tudi posebne animirane videospote za vse pesmi. Sedaj so ti združeni v en sam video, ki ponuja vizualno sliko celotnemu albumu in podpira glasbo na več kot primeren in čudovit način.

Tracklista je sledeča:
Moonflowers Bloom In Misery
Enemy
Woven Into Sorrow
Keep Your Heart Safe From Me
All Hallows’ Grieve (feat. Cammie Gilbert)
The Void
The Fight Of Your Life
This House Has No Home

22. 11. 2021

Swallow The Sun so objavili najnovejši video za skladbo z naslovom The Void. Skladbo lahko najdete na njihovem najnovejšem dolgometražcu z naslovom Moonflowers, ki je izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records. 

Napovedano je tudi, da se bo melodična doom/death metal zasedba s Finske v okviru evropske turneje skupaj s švedskimi kolegi Avatarium 25. januarja 2022 ustavila v ljubljanskem Orto Baru.

27. 10. 2021

Swallow The Sun so objavili besedilni video za nov single Enemy s prihajajočega studijskega albuma Moonflowers, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records.

Finska melodična doom/death metal zasedba se bo v okviru evropske turneje skupaj s švedskimi kolegi Avatarium 25. januarja 2022 ustavila tudi v ljubljanskem Orto Baru.

28. 9. 2021

Finski melodični doom/death metalci Swallow The Sun predstavljajo videospot za prvi single Woven Into Sorrow z novega studijskega albuma Moonflowers, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records.

Swallow The Sun naj bi v okviru evropske turneje skupaj z Avatarium nastopili tudi 25. januarja 2022 v ljubljanskem Orto Baru.

15. 9. 2021

Swallow The Sun so objavili kratek dokumentarni film o nastanku Trio NOX plays Moonflowers Live At Sipoo Church, bonus album prihajajoče studijske izdaje Moonflowers, s klasičnimi različicami pesmi z običajnega albuma. Moonflowers bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records.

Trio NOX je do sedaj že predstavil svoje verzije naslednjih skladb: Moonflowers Bloom In Misery, Enemy, Woven Into Sorrow, Keep Your Heart Safe From Me, All Hallows' Grieve, The Void in The Fight Of Your Life.

16. 8. 2021

Swallow the Sun so potrjeni za avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2022, ki se bo odvijal med 18. in 20. avgustom v kraju Spital am Semmering. Zaenkrat potrjeni bandi so: Suffocation, Taake, Swallow The Sun, Desaster, Benighted, Hideous Divinity, Ellende, Darkfall, Mortal Strike, Sodomized Cadaver, Pequod, Klynt, Voidstalker.

Predprodaja kart za edicijo v naslednjem letu se je že tudi začeli, vstopnice lahko naročite tukaj.

4. 8. 2021

Finski temačneži Swallow The Sun bodo 19. novembra pri Century Media Records izdali (dvojni) plošček Moonflowers. Poleg standarnega albuma bo zasedba izdala še bonus album, na katerem bodo instrumentalne različice vseh komadov. Ti so bili komponirani za godala, ki jih je posnel finski sestav Trio NOX. Začenši z včerajšnjih dnem bo zasedba tedensko izdajala animirane videospote instrumentalnih komadov, ob koncu pa bodo fantje izdali prvi single. Tukaj lahko prisluhnete prvi godalni različici komada Moonflowers Bloom in Misery, celoten seznam pa je sledeč:

Moonflowers Bloom In Misery
Enemy
Woven Into Sorrow
Keep Your Heart Safe From Me
All Hallows' Grieve (Featuring Cammie Gilbert)
The Void
The Fight Of Your Life
This House Has No Home

Avtorica: Tina Urek
30. 7. 2021

Finski melanholiki Swallow The Sun so objavili uradni live posnetek komada 66°50'N, 28°40'E, ki se nahaja na danes izdanem live ploščku 20 Years of Gloom, Beauty and Despair – Live in Helsinki.

Avtorica: Tina Urek
1. 7. 2021

Finska melodična doom/death metal zasedba Swallow The Sun na ogled ponuja živo verzijo skladbe Don’t Fall Asleep (Horror, Pt. II) s prihajajočega koncertnega albuma 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair – Live in Helsinki, ki izide 30. julija pri založbi Century Media Records.

31. 5. 2021

Swallow The Sun napovedujejo svoj prvi koncertni album 20 Years Of Gloom, Beauty And Despair - Live in Helsinki, ki bo izšel 30. julija pri založbi Century Media Records.

Album je bil posnet februarja 2020 v klubu Tavastia v Helsinkih, kjer so nastopili v sklopu turneje ob svoji 20. obletnici. Prvih osem skladb je akustični set, ki vsebuje celoten drugi disk albuma Songs From The North, medtem ko so bile ostale pesmi iz njihovega kataloga izbrane na podlagi ankete oboževalcev na družbenih omrežjih.

7. 11. 2019

Jutri se po štirih letih v Orto Bar vrača finska melanholična death/doom metal zasedba Swallow The Sun, ki je januarja pri Century Media izdala svoj sedmi studijski album When a Shadow Is Forced into the Light.

Spomladi jih je na prvem delu turneje Petra ujela na Dunaju, kjer so igrali na predvečer festivala Vienna Metal Meeting 2019, na drugem delu turneje, med katero se bojo jutri ustavili v Ljubljani, pa jih tokrat spremljajo melodični doom/death metalci October Tide, ki so maja obelodanili svoj šesti dolgometražec In Splendor Below, in finska death/doom/postmetal zasedba Oceanwake, ki je aprila predstavila svoj četrti album Lights Flashing in Mute Scenery.

Preprodaja ugodnejših vstopnic po 22 € se zaključuje ob polnoči, jutri pa bo vstopnina na vratih 25 €. Več informacij o dogodku in nastopajočih je objavljenih na Facebooku in v našem napovedniku. Vabljeni!

Napovedani razpored:

19.00 vrata/blagajna
19.30 Oceanwake
20.20 October Tide
21.30 Swallow the Sun (pribl. 90 minut)

6. 11. 2019

Swallow The Sun na ogled ponujajo koncertni video za skladbo Stone Wings, ki je bil posnet na letošnjem John Smith Festivalu na Finskem. Gre za skladbo z njihovega aktualnega albuma When A Shadow Is Forced Into The Light, izdanega v začetku letošnjega leta pri založbi Century Media Records.

Finski melanholičarji Swallow The Sun skupaj s skupinama October Tide in Oceanwake ta petek v okviru evropske turneje z imenom When A Shadow Is Forced Into The Light Tour 2019 – Pt. II prihajajo tudi v ljubljanski Orto Bar. Več o koncertu najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

4. 10. 2019

Swallow The Sun so objavili koncertni video za skladbo Firelights, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu When A Shadow Is Forced Into The Light.

Swallow The Sun se bodo 8. novembra v okviru evropske turneje z imenom When A Shadow Is Forced Into The Light Tour 2019 – Pt. II skupaj s skupinama October Tide in Oceanwake ustavili tudi v ljubljanskem Orto Baru.

27. 6. 2019

Swallow The Sun so najavili drugi krog evropske turneje When A Shadow Is Forced Into The Light Tour 2019, v sklopu katere bodo 8. novembra skupaj s skupinama October Tide in Oceanwake ponovno obiskali tudi Ljubljano.

Vstopnice za koncert v Orto Baru so že na voljo v predprodaji, tako kot ponavadi preko spletne trgovine On Parole.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 1. 2022
Swallow the Sun, Avatarium
Orto Bar, Ljubljana
31. 1. 2022
PRESTAVLJENO! Gojira, Alien Weaponry, Employed to Serve
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
1. 2. 2022
ODPOVEDANO! Arcturus, Iotunn
Orto Bar, Ljubljana
1. 2. 2022
Wiegedood, Portrayal Of Guilt
Arena, Dunaj, Avstrija
2. 2. 2022
ODPOVEDANO! Ozzy Osbourne, Judas Priest
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
10. 2. 2022
ODPOVEDANO! Hexis
MC Pekarna, Maribor