NAGRADNE IGRE
Traja do: 15. 5. 2022
Traja do: 14. 5. 2022
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 12. 2018

Swallow The Sun so objavili videospot za skladbo Lumina Aurea z istoimenskega novega EP-ja, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Century Media Records.

20. 11. 2018

Finska melanholična death/doom metal zasedba Swallow The Sun namerava 25. januarja pri založbi Century Media Records izdati novi studijski album z naslovom When A Shadow Is Forced Into The Light. Pred tem bo skupina 21. decembra izdala tudi single s 14 minutno skladbo Lumina Aurea, ki bo dosegliv v digitalnem formatu in kot 12" EP na vinilu.

Tracklista je sledeča:
When A Shadow Is Forced Into The Light
The Crimson Crown
Firelights
Upon The Water
Stone Wings
Clouds On Your Side
Here On The Black Earth
Never Left

20. 10. 2017

Hallatar predstavljajo sveži videospot za skladbo My Mistake v kateri gostuje tudi pevka Heike Langhans iz skupine Draconian. Gre za skladbo z njihovega debitantskega albuma z naslovom No Stars Upon The Bridge, ki bo izšel danes pri založbi Svart Records.


4. 8. 2017

Hallatar so objavili dražilnik za prihajajoči debitantski album z naslovom No Stars Upon The Bridge, ki bo izšel oktobra pri založbi Svart Records. Skladbe za album so nastale na podlagi besedil in pesmi tragično preminule Aleah Starbridge iz finske zasedbe Trees Of Eternity.

14. 7. 2017

Finska doom metal zasedba Hallatar, ki jo sestavljajo Juha Raivio (Swallow The Sun, Trees Of Eternity) na kitarah, basu in klaviaturah, Tomi Joutsen (Amorphis) na vokalu in Gas Lipstick (ex-HIM, Bendover) na bobnih, je pred kratkim objavila videospot za skladbo Mirrors. Gre za skladbo z njihovega debitantskega albuma No Stars Upon The Bridge, ki naj bi izšel oktobra pri založbi Svart Records.

2. 3. 2017

Organizatorji festivala Brutal Assault, ki se bo letos odvijal med 9. in 12. avgustom na že tradicionalni lokaciji – trdnjavi Josefov pri Jaromeru na Češkem, so objavili nove potrditve:

Hatebreed, The Dillinger Escape Plan, Overkill, Wintersun, Oathbreaker, Aversion Crown, Power Trip, The Number Twelve Looks Like You, Helheim in King Parrot.

Poleg že naštetih skupin na letošnji ediciji igrajo še:

Aeon, Amorphis, Architects, Arkona, August Burns Red, Batushka, Birds In Row, Born Of Osiris, Chelsea Grin, Clawfinger, Cough, Cryptopsy, Decapitated, Demolition Hammer, Der Weg Einer Freiheit, Deserted, Fear, Einherjer, Electric Wizard, Eluveitie, Emperor, Fallujah, Front Line Assembly, Gadget, God Is An Astronaut, Gorguts, Gruesome, Gutalax, Havok, Igorrr, Incantation, KMFDM, Life Of Agony, Macabre, Malignant Tumour, Mantar, Master's Hammer, Mayhem, Metal Church, Morbid Angel, Mourning Beloveth, Nervosa, Nile, Oceans Ate Alaska, Opeth, Possessed, Prong, Protector, Revocation, Rotten Sound, Rotting Christ, Sacred Reich, Samael, Sikth, Suffocation, Svart Crown, Swallow The Sun, Swans, Teethgrinder, Terror, The Amity Affliction, The Crown, The Devin Townsend Project, The Lurking Fear, Tiamat, Trivium, Tsjuder, Ulcerate, Vision Of Disorder, Walls Of Jericho, While She Sleeps, Wolfheart, Wrekmeister Harmonies in Zhrine.

Štiridnevne vstopnice po znižani ceni (78 €) bodo v prodaji na voljo do 30. aprila.

9. 12. 2016

Hanging Garden so objavili novi videospot za skladbo Towards The Sun z aktualnega EP-ja z naslovom Hereafter, ki je izšel oktobra pri založbi Lifeforce Records. Tudi tokrat se jim je na gostujočem vokalu pridružil Mikko Kotamäki iz skupine Swallow The Sun.

8. 12. 2016

Klaviaturist Aleksi Munter (ex-Empyrean Bane, ex-Trollheim's Grott, ex-Funeris Nocturnum) je sporočil, da po petnajstih letih iz osebnih razlogov zapušča skupino Swallow The Sun.

14. 11. 2016

Trees Of Eternity predstavljajo besedilni video za naslovno skladbo svojega studijskega prvenca Hour Of The Nightingale, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Svart Records.

11. 11. 2016

Trees Of Eternity so prek Invisibleoranges.com premierno objavili svoj studijski prvenec z naslovom Hour Of The Nightingale, ki bo izšel danes pri založbi Svart Records.

4. 11. 2016

Trees Of Eternity so objavili besedilni video za skladbo A Million Tears s prihajajočega studijskega prvenca Hour Of The Nightingale, ki bo izšel 11. novembra pri založbi Svart Records.

5. 9. 2016

Hanging Garden predstavljajo besedilni video za skladbo Penumbra, v kateri na vokalu gostuje tudi Mikko Kotamäki iz skupine Swallow The Sun. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem EP-ju z naslovom Hereafter, ki bo izšel 7. oktobra pri založbi Lifeforce Records.

12. 8. 2016

Švedsko-finska doom metal skupina Trees of Eternity, v kateri ustvarjajo člani zasedb Swallow the Sun, Wintersun in October Tide, so objavili besedilni video za skladbo Broken Mirror s prihajajočega prvenca Hour of the Nightingale, ki 11. novembra izide pri Svart Records. Album so posneli že pred dvema letoma, izšel pa bo skoraj pol leta po smrti pevke Aleah Liane Stanbridge, ki je aprila izgubila bitko z rakom. V preteklosti je gostovala na albumu Under the Red Cloud (2015) finske zasedbe Amorphis ter na treh izidih Swallow the Sun, namreč na New Moon (2009), Emerald Forest and the Blackbird (2012) in trojnem albumu Songs from the North I, II & III (2015).

Hour of the Nightingale prinaša naslednje skladbe:

My Requiem
Eye of Night
Condemned to Silence (z Mickom Mossom iz Antimatter)
A Million Tears
Hour of the Nightingale
The Passage
Broken Mirror
Black Ocean
Sinking Ships
Gallows Bird (z Nickom Holmesom iz Paradise Lost)

8. 12. 2015

Dirty Skunks spročajo: »V petek 11. 12. bomo v Orto baru gostili finske death/doom metalce Swallow the Sun. Poleg njih bodo še nastopili njihovi sorojaki Wolfheart in italijanski Adimiron. Vstopnice lahko kupite v spletni trgovini On Parole Productions, v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master of Metal na Kotnikovi v Ljubljani in pa v Orto baru. Predprodajna cena vstopnice je 16 €, na dan koncerta pa 20 €.«

Razpored:
19:30 vrata/blagajna
20:00 Adimiron
21:00 Wolfheart
22:30 Swallow the Sun

16. 11. 2015

Swallow The Sun predstavljajo videospot za skladbo Rooms And Shadows z najnovejšega studijskega albuma Songs From The North I, II & III, ki je pravkar izšel pri založbi Century Media Records. Video je režiral in produciral Vesa Ranta, bobnar skupine The Man-Eating Tree in bivši član že razpadlih Sentenced.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
23. 5. 2022
Kirk Hammett - Portals (EP)
Reportaža
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Galerija
20. 5. 2022
Iz zakulisja: Armaroth
Recenzija
19. 5. 2022
Rammstein - Zeit
Recenzija
18. 5. 2022
Batushka - Maria (kompilacija)
Recenzija
17. 5. 2022
Sakis Tolis - Among The Fires of Hell
Reportaža
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
Galerija
16. 5. 2022
Taake / Kampfar / Helleruin
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2022
Tool
Sportarena, Budimpešta, Madžarska
25. 5. 2022
Red Roll, Soulcase
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
25. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
26. 5. 2022
Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
26. 5. 2022
Dark Troll Festival 2020
Grad Bornstedt, Bornstedt, Nemčija
26. 5. 2022
Abyss, Besna
club wakuum, Gradec, Avstrija