VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 2. 2024

Angleški melanholični doom metal dvojec Suicide Season je razkril prve podrobnosti prihajajočega prvenca Life, But In Reverse… Ta bo izšel 5. aprila pri Alone Records, poleg naslovnice, ki jo lahko preverite na sliki, pa je znana tudi tracklista:

Harrowing Torment
The Return to the Earth
Haunted Memories
Acolytes of Doom
The Path to Immortality
Ephialtes

23. 10. 2023

Belgijski black metal band Bloedmaan za 15. december napoveduje debitantski album Castle Inside the Eclipse. Ta bo izšel na CD-ju, vinilu in digitalno pri založbi Immortal Frost Productions in bo prinesel pet novih komadov:

The Night of Blood
Cursed Charms of Death
Haunted Melancholic Obsessions
Winged Flight under the Pale Moon
The Hunter's Dream

8. 8. 2023

Pri založbi Emanzipation Productions so ponovno izdali demo posnetke The Courier danske thrash/death metal zasedbe Samhain, ki je pod tem imenom delovala samo med letoma 1984 in 1986, koncertirala z bandi, kot so Kreator, Pestilence, Imperator, Illdisposed, Exumer, Mezzrow ali Invocator, nato pa ime spremenila v DesExult.

Album vsebuje vse pesmi s prvih dveh demo posnetkov skupine, ki so bili posneti v letih 1985 in 1986. Remastering je prevzel bivši bobnar skupine DesExult in producent Tue Madsen v svojem Antfarm Studio, kjer so med drugim snemali že tudi Rob Halford, Sick Of It All, The Haunted, Vio-Lence. Na svoj račun naj bi prišli vsi ljubitelji death thrasha iz osemdesetih.

Plošček z dodatnimi razlagami in fotografijami je izšel minuli petek in ga je možno naročiti na vinilu, medtem ko je digitalna različica med drugim na voljo na Bandcampu.

4. 5. 2023

Melodični death metalci Darkness Everywhere predstavljajo nov single The Glow Of Haunted Existence. S tem napovedujejo izid svojega prvega celovečerca, ki naj bi luč sveta ugledal konec leta.

Avtorica: Tina Urek
16. 12. 2022

Kanadski death metalci Nomad bodo marca izdali prvenec z naslovom The Mountain, ki prinaša naslednje komade:

Burning Alive
Haunted
Revolution
Relentless
A Lonely Wanderer
Blood Moon
Rise in the Fall
Processor
Choke

14. 12. 2022

Nemška založba Eisenwald je v ponedeljek izdala kompilacijo Winter Fires: The Heirs of Haunted Nights, ki jo ponuja v posluh na Bandcampu.

Kompilacija obsega 19 skladb, ki so jih prispevali Ceremonial Castings, Heltekvad, Vanum, Falls of Rauros, Mosaic, By the Spirits, Panzerfaust, Nordein, Iskandr, Eclesios, Odal, Ungfell, Fäulnus, Enge Store, ColdWorld, Byrdi, Precieux Sand, Givre in Ateiggär.

5. 7. 2022

Teksaški death metalci Fleshrot predstavljajo single Intricate Dissection s prihajajočega prvenca, ki bo 1. avgusta izšel pri založbi Me Saco Un Ojo in prinaša naslednje komade:

Wrapped In Entrails
Intricate Dissection
Draining the Liquified Remains
Unburied Corpse
Post Burial Extractions
In Filth and Pain
Haunted of Sick Depravities

21. 4. 2022

Danska kultna heavy metal zasedba Mirage se vrača! Po treh desetljih bodo fantje izdali šele drugi album z zelo posrečenim naslovom The Sequel. Izšel naj bi 15. julija pri založbi From the Vaults. Na albumu boste lahko našli naslednje komade:

In The Days Of Rama
Guiding Light
The Emperor
Far Away
Robot 9
Flowers For Algernon
Haunted
When Autumn Comes

28. 1. 2022

Poljski heavy metalci Crystal Viper bodo 25. marca pri založbi Listenable Records izdali EP z naslovom The Last Axeman, ki prinaša novo posneto verzijo naslovnega komada, novo skladbo In The Haunted Chapel, dve priredbi in štiri v živo posnete komade, ki se nahajajo na lani izdanem albumu The Cult.

24. 11. 2021

Nemška doom/sludge metal zasedba Confusion Master je konec prejšnjega tedna pri Exile On Mainstream izdala svoj drugi dolgometražni album Haunted, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Viking X
The Cannibal County Maniac
Casket Down
Jaw On A Hook
Haunted (bonus track)
Under The Sign Of The Reptile Master (bonus track)

18. 11. 2021

Alternativne metalke Hellfox bodo 21. januarja preko Music for the Masses izdale svoj debitantski album The Call. Hellfox so Greta Antico (vokal), Priscilla Foresti (bas, vokal), Gloria Capelli (kitara) in Federica Piscopo (bobni). Album prinaša 7 novih in eno remasterizirano skladbo:

Haunted
Our Lady of Sorrows
Raising
Nothing Really Ends
Rebirth
Your Name
Bleeding Machine
Dead Star (remastered bonus track)

11. 11. 2021

Annihilator bodo 18. februarja 2022 preko založbe earMusic izdali katalog Metal II. Spodaj objavljamo tracklisto:

Chasing The High (ft. William Adler)
Downright Dominate (ft. Alexi Laiho)
Army Of One (ft. Steve Kudlow)
Couple Suicide (ft. Danko Jones in Angela Gossow)
Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler & Allan Johnson)
Haunted (ft. Jesper Strömblad)
Romeo Delight
Detonation (ft. Jacob Lynam)
Clown Parade (ft. Jeff Loomis)
Smothered (ft. Anders Björler)
Kicked (ft. Corey Beaulieu)

14. 10. 2021

Newyorški progressive heavy/doom metal trio Restless Spirit je objavil videospot za skladbo Cascade Immolator, prvi single s prihajajočega albuma Blood Of The Old Gods, ki bo izšel 10. decembra pri Lifesblood Records.

Tracklista je naslednja:
The Betrayer
Judgement And Exile
Crooked Timber Of Humanity
The Reclaimer
Cascade Immolator
Blood Of The Old Gods
Haunted

24. 9. 2021

Nemški doom/sludge metal kvartet Confusion Master se vrača s svojim drugim albumom Haunted, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Exile On Mainstream. Album so posneli z Lutzom Baumannom, medtem ko so mastering zaupali Jamesu Plotkinu (Khanate, Sunn O))), Pelican). Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Haunted prinaša naslednje skladbe:
Viking X
The Cannibal County Maniac
Casket Down
Jaw On A Hook
Haunted (digital/CD bonus track)
Under The Sign Of The Reptile Master (digital bonus track)

20. 9. 2021

Švedska death metal superskupina The Lurking Fear se vrača z drugim studijskim albumom Death, Madness, Horror, Decay, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Century Media Records. Spodaj si že lahko ogledate tudi sveži videospot za prvi single Cosmic Macabre.

The Lurking Fear so Andreas Axelsson (Disfear, ex-Marduk, ex-Edge Of Sanity) na basu, Adrian Erlandsson (At The Gates, The Haunted, ex-Cradle Of Filth, ex-Paradise Lost) na bobnih, Fredrik Wallenberg (Skitsystem, ex-Sarcasm) na kitari, Jonas Stålhammar (At The Gates, Bombs Of Hades, God Macabre, Electric Hydra, ex-The Crown, ) na drugi kitari in Tomas Lindberg (At The Gates, Lock Up, Sign of Cain, Disfear, The Great Deceiver, ex-The Crown) na vokalu.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana