VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 7. 2022

Ameriški sludge/doom metal band Old Iron na portalu No Echo ponuja v posluh skladbo Chain of Command s prihajajoče kompilacije Monuments to Arson – A Tribute to His Hero Is Gone, ki bo 30. septembra izšla pri založbi Satanik Royalty.

13. 5. 2022

Na portalu metal.de lahko v celoti slišite danes izdano kompilacijo A Crack In The Sky – A Tribute To William J. Tsamis, posvečeno lani preminulemu vodji skupine Warlord.

18. 3. 2022

Založba Pitch Black Records bo 13. maja, na prvo obletnico smrti Williama J. Tsamisa, izdala kompilacijo z naslovom A Crack in the Sky – A Tribute to William J Tsamis, na kateri se bo šestnajst bandov poklonilo v spomin na masterminda skupine Warlord.

20. 12. 2021

Božič je pred vrati, zato je naša letošnja nagradna igra »Metal Dedek Mraz 2021« kot nalašč za vse, ki si želijo privoščiti nekaj dobrega zase. Zagotovite si lahko enega izmed spodnjih izdelkov:

  1. Ambra - Cor
  2. Ashine - Force of Nature
  3. Conventus Cerris - Temna Voda
  4. Grazil Records & Friends Volume 1
  5. Sovrag - Tribute To Death (EP)
  6. Terminal Disease - Kingdom of One (EP)
  7. Viperstone - Planet Paranoia

In kako pridete do tega? Sledite povezavi do današnje nagradne igre.

10. 12. 2021

Seattelske hardcore punk legende Zeke in Jeff Matz iz skupine High On Fire v posluh ponujajo priredbo Cities On Flame With Rock And Roll s prihajajočega tribute albuma Döminance And Submissiön: A Tribute To Blue Öyster Cult, ki bo izšel 14. januarja pri založbi Ripple Music.

Botrom heavy metala Blue Öyster Cult so se poleg njih poklonili še Mondo Generator, Tony Reed (Mos Generator, Big Scenic Nowhere), War Cloud in Janiece Gonzalez (Wild Eyes), Year Of The Cobra, Howling Giant in Bob Balch (Fu Manchu, Big Scenic Nowhere), Ape Machine ter še nekateri.

22. 7. 2021

Chelsea Wolfe je posnela priredbo If You Have Ghosts za tribute album May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson, ki je izšel pretekli petek pri založbi Light In The Attic Records.​​​​​​​

Gre za eno od njegovih kasnejših skladb, ki se nahaja na solo albumu The Evil One iz leta 1981.

24. 5. 2021

Ljubljanski industrialci Noctiferia so prejšnji teden izdali album z naslovom Reforma - Tribute to Laibach. Gre za album priredb pesmi skupine Laibach, o katerem sva z Urošem govorila v mesecu marcu. Uroš je takrat med drugim povedal, da so pri snemanju sodelovali tudi trije tuji glasbeniki. Pa morda veste, kdo so gosti na albumu? Pravilen odgovor bo izžrebancu prinesel podpisan CD Reforma - Tribute to Laibach.

14. 5. 2021
Metalsteel danes ob 20h pripravljajo poseben livestream koncert z gosti, naslovljen Tribute to Legends. Gre za dogodek v sklopu promocije zadnjega singla Death=Life ter promocijo prihajajočega albuma Forsaken By the Gods, ki bo izšel letos septembra. Predvsem pa gre za opomnik, da domača metal scena še živi, čeprav je zaradi epidemioloških ukrepov na kolenih. V ta namen so povabili glasbene kolege, vokaliste, da se skupaj poklonijo legendam heavy metal glasbe. Dogodek bosta moderirala Šujo & Gorjanec z Radia Bob.
 
Z Metalsteel bodo nastopili:
- Aleks Škofljanec (Negligence, ex-Metalsteel)
- Jan Leščanec (SkyEye)
- Aleksandra Josić (King Foo)
- Frenk Stritar (Hangar 55)
- Igor Zonta (Cowboys From Hell)
- Mario Murgič (ex-Underground)
 
Dogodek se bo brezplačno prenašal na www.facebook.com/klubjedro, prav tako pa bo potekal v živo v etru Radia Bob:
- FM 87,6 MHz (Ljubljana z okolico)
- DAB+ 215,072 MHz, blok 10D (vsa Slovenija)
- spletni stream: http://www.radiobob.si/live/
- mobilne aplikacije (TuneIN Radio ipd.)

Avtorica: Tina Urek
19. 4. 2021

Slovenska melodična blackened death/thrash metal zasedba Sovrag je izdala EP z naslovom Tribute To Death. Gre za bandov prvi studijski izdelek, za katerega je naredil miks in mastering Dejan Kozlevčar, sicer pa je band posnel plošček kar sam.

Tracklista:

Bitter End    
Corpses Of Pointless Pride
Tribute To Death
End Of The Line

30. 10. 2020

Domača old school melodic blackened death thrash metal zasedba Sovrag je objavila naslovnico prihajajočega dema Tribute to Death, ki jo je izdelal Hollow Darkness Art.

Tribute to Death prinaša tri komade in naj bi izšel prihodnjega januarja.

Sovrag so:

Boštjan Ivančič – prva kitara
Marko Krulič – druga kitara
Jan »Volkun« Dobre – bobni
Gorazd Maček – bas
Luka Orel – vokal


30. 6. 2020

The Atomic Bitchwax predstavljajo videospot za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Scorpio, ki bo izšel 28. avgusta pri založbi Tee Pee Records.

Trio s sedežem v New Jerseyju sestavljajo vokalist/basist Chris Kosnik, bobnar Bob Pantella in kitarist Garrett Sweeny, ki so vsi bili ali še vedno so povezani s skupino Monster Magnet.The Atomic Bitchwax so nedavno objavili tudi video za priredbo Davida Bowieja I'm Afraid Of Americans s kompilacije Hero - A Tribute To David Bowie, izdane za Main Man Records.

4. 9. 2019

Glista so posneli priredbo Dead Kennedys z naslovom Moon Over Marin za kompilacijo Grindcore Über Alles - A Blast Beat Tribute To Dead Kennedys, ki je izšla konec prejšnjega tedna pri neodvisni založbi The Hills Are Dead Records.

19. 7. 2019

Pri založbi Sleeping Church Records bo 13. avgusta izšla kompilacija Doomed Or Be Doomed: A French Tribute To Cathedral, na kateri so se doomerskim legendam poklonili nekateri francoski izvajalci, kot so Northwinds, Monolithe, Barabbas in drugi. Tukaj že lahko prisluhnete skupini Ataraxie s priredbo skladbe Reaching Happiness, Touching Pain.

Tracklista je sledeča:
Pillars - Morning Of A New Day
Goat River - Ebony Tears
Lux Incerta - Serpent Eve
Misanthrope - Soul Sacrifice
Presumption - Equilibrium
Ataraxie - Reaching Happiness, Touching Pain
Barabbas - La Cathédrale De La Sainte Rédemption (Ride)
Monolithe - Enter The Worm(Hole)s
Conviction - Stained Glass Horizon
Northwinds - Voodoo Fire
Father Merrin - Congregation Of Sorcerers
Dionysiaque - This Body, Thy Tomb

21. 9. 2018

Upon A Burning Body so posneli priredbo skupine Avenged Sevenfold z naslovom Remenissions za kompilacijo Hail To The Kings – A Tribute To Avenged Sevenfold.

20. 9. 2018

Betraying The Martyrs predstavljajo priredbo Bat Country skupine Avenged Sevenfold, ki se nahaja na kompilaciji Hail To The Kings – A Tribute To Avenged Sevenfold. To je tudi prvi posnetek, na katerem sodeluje novi kitarist Steeves Hostin.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
28. 9. 2022
Blind Guardian - The God Machine
Recenzija
27. 9. 2022
Belphegor - The Devils
Galerija
26. 9. 2022
Metal Dosage
Recenzija
23. 9. 2022
Kings of Mercia - Kings of Mercia
Recenzija
22. 9. 2022
Teethgrinder - Dystopia
Recenzija
21. 9. 2022
Silent Knight - Full Force
Reportaža
20. 9. 2022
Vratolom 2022, 2. dan
Galerija
20. 9. 2022
Vratolom 2022, 2. dan
KONCERTI & FESTIVALI
28. 9. 2022
Pallbearer, Elder, Irist
Orto Bar, Ljubljana
29. 9. 2022
In Obscurity Revealed, Razvalina
Kontejnr, Postojna
30. 9. 2022
Eruption (Release Show), Sarcasm, Tytus
Orto Bar, Ljubljana
30. 9. 2022
Peklenska noč: Opća Opasnost, Madbringer, Extreme Smoke 57, Lintver
Zeleni gaj, Dornberk
30. 9. 2022
The Ocean, LLNN, Playgrounded
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
30. 9. 2022
Mary Rose (30. obletnica skupine in 30 let albuma Rocks Off)
Kulturni dom Postojna, Postojna