Na današnji dan
1985
Slayer izdajo svoj drugi album Hell Awaits
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 2. 2024

Indonezijski death metalci Exhumation so s komadom Chaos Feasting napovedali četrti plošček Master's Personae. Ta bo izšel 26. aprila pri Pulverised Records na CD-ju, vinilu in digitalno ter bo ponudil tako tracklisto:

In Death Vortex
Pierce the Abyssheart
Funereal Dreams
Chaos Feasting
The Martyr’s Lament
Thine Inmost Curse
Perilous Tongue
Thy Mighty Locution
Mahapralaya
The Scenic Desolation

13. 11. 2023

Ukrajinski blackened death metalci Lava Invocator, ki naj bi s svojo glasbo nagovarjali ljubitelje bandov, kot so Dissection, Mayhem, Dark Funeral, Ulver in Belphegor, so podpisali za založbo Sliptrick Records. Kaj točno bo prineslo sodelovanje, zaenkrat še ni znano.

25. 9. 2023

Pri založbi Peaceville Records bodo ob 30. obletnici njegove izdaje ponovno izdali kultni plošček Servants of Sorcery legendarne norveške black metal zasedbe Fimbulwinter, ki je bila ustanovljena davnega leta 1992 in pri kateri sta delovala tudi Shagrath (Chrome Division, Dimmu Borgir, ex-Ov Hell, ex-Nocturnal Breed, ex-Ulver, ex-Starkness) in Skoll (Arcturus, Den Saakaldte, Ved Buens Ende, ex-Ulver). Album bo izšel 10. novembra na vinilu bele in zlate barve ter na CD-ju, prednaročila so možna tukaj.

27. 1. 2023

Danes je finski grindcore/death metal band Sonic Poison pri založbah Me Saco un Ojo, Pulverised Records in Caligari Records izdal prvenec Eruption, ki ga tukaj ponuja v posluh.

13. 1. 2023

Nizozemski downtempo/deathcore band Distant predstavlja single Argent Justice, za katerega je pripravil videospot. Pri singlu so sodelovali naslednji vokalisti:

Eddie Hermida (Suicide Silence),
Frankie Palmeri (Emmure),
Mike Greenwood, Casey Tyson-Pearce in Colton Bennet (AngelMaker),
Kyle Medina (Bodysnatcher),
Johnny Ciardullo in Andrew Baena (Carcosa),
Aaron Matts (ten56.),
Marc Zelli (Paleface),
Andreas Bjulver (Cabal),
Marcus Jasak in Kevin Petersen (Acranius),
Dan Tucker (Crown Magnetar),
Devin Duarte of Worm Shepherd) in
Tomáš Klár (Abbie Falls).

29. 11. 2022

Katalonsko-nemški death metal trio Jade je v petek pri Pulverised Records izdal prvenec The Pacification of Death, ki ga lahko preverite na Bandcampu.

14. 10. 2022

Mednarodna zasedba Jade bo 25. novembra pri založbi Pulverised Records izdala prvenec z naslovom The Pacification of Death, ki prinaša naslednje komade:

The Pacification Of Death
Dragged Fears & Drowned Bones
Emanation of Decay
Silk Ransoms
Ghastly Eyes
The Saddest Night

6. 5. 2022

Rimska black/death metal zasedba Patristic je izdala svoj prvi EP z naslovom Apologetica, ki je danes izšel pri založbi Pulverised Records. Kako zveni, lahko preverite spodaj:

19. 4. 2022

Black/death metal zasedba Patristic iz Rima kot prvega predstavlja komad Praescriptio II z debitantskega mini albuma Apologetica, ki bo 6. maja izšel pri Pulverised Records. Naslovnico zanj je izdelal Misanthropic Arts, EP pa prinaša naslednje komade:

Apologetica
Praescriptio I
Praescriptio II

7. 1. 2022

Založba Pulverised Records bo v drugi polovici februarja izdala prvenec skupine Lunar Blood z naslovom Twilight Insurgency, ki prinaša naslednje skladbe:

Purified Rot
The Hammer
Gastrointestinal Industrial Complex
Ululating in the Depths
Wrath March
Parliament of Trees
Gnawed
God of the Trainwreck
Pig Hunter

7. 1. 2022

Indonezijci Masakre so objavili video za skladbo Abolished Realms, ki se nahaja na prihajajočem tretjem EP-ju z naslovom Morbid Extinction. Ta bo luč sveta ugledal 18. februarja, za izid pa bo poskrbela založba Pulverised Records. Vinilna verzija bo vsebovala 5 komadov, CD inačici pa bo kot bonus dodan še Crawling to Perdition, debitantski EP, ki je izšel leta 2018.

23. 11. 2021

Zabulus Valtakunta, ki sam stoji za čilskim black metal projektom Krod, je s pomočjo Kvlt und Kaos Productions v celoti izdal svoj 2. dolgometražni album Rotten Gods Burn in the Abyss of Serpents. Pri tem gre hkrati že za 2. letošnji studijski album in poleg EP-ja za 3. studijski izdelek. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji Ulver, Darkthrone, Gorgoroth in starih Satyricon.

29. 10. 2021

Znani so prvi nastopajoči za nizozemski festival Roadburn 2022, ki se bo odvijal od 21. do 24. aprila naslednje leto. Med večjimi imeni so zaenkrat potrjeni norveški posebneži Ulver, sicer pa najdete več informacij o festivalu, ki je že skoraj razprodan, v našem napovedniku.

11. 10. 2021

1. februarja prihajajo v ljubljanski Orto Bar ob svoji 31. obletnici legendarni norveški avantgardni metalci Arcturus. To je zasedba, ki vsebuje sama velika imena norveške black metal scene, najprepoznavnejša sta zagotovo ICS Vortex (Dimmu Borgir, Borknagar ...) in Hellhammer (Mayhem, Dimmu Borgir ...), medtem ko so ostali člani znani po svojem delovanju v zasedbah, kot so Den Saakaldte, Covenant, Ulver ali Ved Buens Ende.

Kot predskupina bodo nastopili danski progresivneži Iotunn.

29. 9. 2021

Norveški progresivci Drott so pretekli petek pri založbi By Norse Music izdali svoj debitantski album z naslovom Orcus, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. V triu doma iz Bergna sodelujejo Arve Isdal (Enslaved), Ivar Thormodsæter (Ulver) in Matias Monsen.

Tracklista je sledeča:
The Lure
Caerdroia
Katabasis
The Strait
Psychopomp
By The Lunar Lake
The Marauders
Grey Gull
Arch Of Gloom
Orcus

ZADNJE OBJAVE
Galerija
19. 4. 2024
Jena / Wildrive
Recenzija
19. 4. 2024
Iz ropotarnice: HammerFall - Glory to the Brave
Reportaža
18. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Recenzija
17. 4. 2024
Austrian Death Machine - Quad Brutal
Galerija
17. 4. 2024
La Squadra Demolizioni / Riot Squad / Exit Catacomb
Galerija
16. 4. 2024
Claustrum / Intoxichate / Gastritis
Reportaža
16. 4. 2024
VV / Zetra
Reportaža
15. 4. 2024
Judas Priest / Saxon / Uriah Heep
KONCERTI & FESTIVALI
20. 4. 2024
Schirenc plays Pungent Stench, Dickless Tracy, Behind the Rails
JUZ Wolfsberg, Avstrija
20. 4. 2024
Pelhan
Hiša mladih, Ajdovščina
20. 4. 2024
Penitenziagite, Guyođ, Decair
TrainStation SubArt, Kranj
20. 4. 2024
Heedless Elegance, Niamh, Life on Display
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
20. 4. 2024
Tarot, Eisenhand, Death Racer
AKC Attack, Medika, Zagreb
20. 4. 2024
Buss, Jegulja, Goragorja
MC Podlaga, Sežana