NOVICE

1. 7. 2021

Skandinavska multi-instrumentalistka Sylvaine je pričela s snemanjem svojega četrtega studijskega albuma, ki naj bi izšel v začetku prihodnjega leta pri založbi Season Of Mist. Gre za naslednika aktualnega albuma Atoms Aligned, Coming Undone iz leta 2018.

26. 11. 2019

Pri založbi Prophecy Productions bo 10. januarja izšel split EP norveške multi-inštrumentalistke Sylvaine in kanadske post-black metal zasedbe Unreqvited, ki nosi naslov Time Without End. Tukaj je že na voljo prvi dražilnik za prihajajoči izdelek.

Tracklista je sledeča:
Sylvaine – No More Solitude
Sylvaine – Falling
Unreqvited – Interwoven
Unreqvited – Fields Of Elysium

14. 1. 2019

In Vain je še eden izmed komadov, ki se nahaja na prihajajočem albumu zasedbe Within Temptation. Resist bo izšel 1. februarja pri Spinefarm Records, ponujal pa bo sledeče komade:
The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix) 
Endless War 
Raise Your Banner (feat. Anders Fridén) 
Supernova 
Holy Ground 
In Vain 
Firelight (feat. Jasper Steverlinck) 
Mad World 
Mercy Mirror 
Trophy Hunter

2. 11. 2018

Sylvaine je v celoti objavila novi studijski album z naslovom Atoms Aligned, Coming Undone, ki bo izšel danes pri založbi Season Of Mist.

3. 10. 2018

Sylvaine predstavlja skladbo L'Appel du Vide s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Atoms Aligned, Coming Undone, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Season Of Mist.

6. 9. 2018

Sylvaine je razkrila novi single Mørklagt s prihajajočega albuma z naslovom Atoms Aligned, Coming Undone, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Season Of Mist.

9. 8. 2018

Sylvaine predstavlja videospot za skladbo Abeyance, prvi single s prihajajočega albuma Atoms Aligned, Coming Undone, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Season Of Mist.
25. 8. 2017

Avstralski depressive black metal dvojec Autumn's Dawn je objavil novo skladbo z naslovom Smoke Screen Horizon, v kateri z gostujičimi vokali sodeluje tudi vsestranska norveška glasbenica Sylvaine.27. 2. 2017

Vain se vračajo z novim studijskim albumom z naslovom Rolling With The Punches, ki bo izšel 17. marca s pomočjo platforme za množično financiranje Pledge Music.

Tracklista je sledeča:
Rolling With The Punches
Deliver The Passion
Long Gone
Dark City
Bury Some Pain
It’s a Long Goodbye
Inside Out
Don’t Let It Happen To You
Sacrifice
Show Your Love
Sip The Wine (bonus track)

Skupino bomo v živo letos lahko videli tudi v Evropi, že 11. marca kot predskupino Autograph v Lichtenfelsu na Bavarskem in 14. julija na festivalu Bang Your Head v Balingenu.

25. 7. 2016

Korn so objavili sveži videospot za skladbo Rotting In Vain s prihajajočega studijskega albuma z naslovom The Serenity Of Suffering, ki bo izšel 21. oktobra pri založbi Roadrunner Records.1. 6. 2016

Vain naj bi konec julija izdali novi studijski album Rolling With The Punches, za katerega je frontman in vodja skupine Davy Vain finančna sredstva zbiral s pomočjo svojih oboževalcev preko spletne platforme Pledgemusic.com.

11. 5. 2016

Preko Invisibleoranges.com lahko v celoti premierno prisluhnete drugemu albumu francoske komponistke in multi-inštrumentalistke Sylvaine z naslovom Wistful, ki bo izšel v petek pri založbi Season Of Mist. Gre za atmosferični post-metal projekt, pri katerem sta poleg Sylvaine na vokalu in skoraj vseh inštrumentih med drugim sodelovala tudi Neige iz skupine Alcest in Stephen Shepard na bobnih.

22. 3. 2016

Slyvaine je objavila skladbo Delusions s prihajajočega albuma Wistful, ki ga bo 13. maja izdala pri založbi Season of Mist.

11. 3. 2016

Založba Season of Mist je objavila skladbo Saudade s prihajajočega albuma Wistful, ki ga bo 13. maja izdala Slyvaine. To bo drugi album postrock/metal solo projekta Audrey Sylvain, ki je preteklosti delovala v žanrsko sorodni zasedbi Amesoeurs, še vedno pa je aktivna pri black metal zasedbi Peste Noire.

Wistful prinaša naslednje skladbe (od tega sta dve že na spletu):

Delusions
Earthbound
A Ghost Trapped In Limbo
Saudade
In The Wake Of Moments Passed By
Like A Moth To A Flame
Wistful

24. 9. 2014
Španci In Vain predstavljajo skladbo No Future For The World s prihajajočega tretjega albuma z naslovom The Little Things That Matter, ki bo izšel novembra. /P.G./
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2021
ODPOVEDANO! Siderean, Assumption
Pruh, Svečina
25. 9. 2021
Unforgiven 4
Orto Bar, Ljubljana
25. 9. 2021
Morost, Agan
Mostovna, Nova Gorica
26. 9. 2021
Leechfeast, Left to Starve
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
30. 9. 2021
Ambra, Hoba, Decair
Orto Bar, Ljubljana
1. 10. 2021
Kaoz, Reach A.D., Guattari, Smrt
Orto Bar, Ljubljana