VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 10. 2023

Organizatorji norveškega festivala Beyond the Gates 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Behemoth, Satyricon, Watain, Venom, Trelldom, Vreid, Djevel, Cult of Fire, Dødheimsgard, Darkspace, Manbryne) pošle »early bird« vstopnice, ki so se prodajale po ceni 299 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za približno 328 EUR.

12. 6. 2023

Norveški melodični black metalci Vreid so izdali Flammen, povsem svež single, in videospot za tega.

1. 4. 2022

Norveški black metalci Vreid predstavljajo priredbo skladbe Paint it Black legendarnih Rolling Stonesov. Skladba je sicer nastala že leta 2020 v sklopu serije Songs that Change the World, ki ga organizira Norwegian Nobel Peace Center. Žal do realizacije zaradi epidemije ni prišlo, vendar so fantje skladbo kljub temu dokončali in zanjo posneli video.

25. 3. 2022

Vreid so objavili video za skladbo Wolves at Sea z lani izdanega aktualnega albuma z naslovom Wild North West.

18. 11. 2021

Norveški death/black metalci Order (z bivšimi člani Mayhem in Satyricon) so potrjeni za Inferno Metal Festival 2022.

Celoten seznam nastopajočih je zaenkrat naslednji: Kreator, Mayhem, Venom, Gorgoroth, Triumph of Death, Taake, Marduk, Ihsahn, Gorgoroth, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Cadaver, Uada, Myrkskog, Oranssi Pazuzu, Asphyx, Benighted, Bølzer, Dark Fortress, Tulus, Order, Whoredom Rife, Djerv, Hamferd, Dyscarnate, The Great Old Ones, Solbrud, 1914, Sylvaine, Valkyrja, Asagraum, Nyrst, Isvind, From The Vastland, Regarde Les Hommes Tomber, Nachash, Konvent, LLNN, Xenoblight, Ulvehyrde, Kosmos Brenner, Sovereign, Attan, Gnida, Eridu, Zifir, Livløs.

Vstopnice so na voljo tukaj.

3. 11. 2021

Norveški death/doom black metal dvojec Gorr s komadom Ægirs Døtre, ki bo nagovoril ljubitelje bandov, kot so Watain, Kampfar, Emperor in Vreid, in ga lahko slišite spodaj, napoveduje EP z naslovom Tolv i talet. Izdaja EP-ja je načrtovana za 1. december letos.

8. 10. 2021

Islandski atmosferični rockerji Sólstafir in norveški black metalci Vreid so združili moči za skupen virtualni koncertni dogodek, ki so ga poimenovali Across. Koncert bo izveden 15. oktobra ob 21. uri, spremljate pa ga lahko na tej povezavi, in sicer povsem brezplačno; a prostovoljni prispevki so dobrodošli.

Sicer pa zasedbi zatrjujeta, da sta pripravili prav posebno filmsko ali kinematografsko izkušnjo, ki bo trajala 90 minut.

13. 9. 2021

Norveški folk black metalci Nifrost so objavili videospot za komad Orkja brotna, ki je sicer na njihovem letošnjem albumu Orkja. Album je izšel 25. junija pri založbi Dusktone, pri tem najnovejšem singlu pa so sodelovali znani glasbeniki norveške scene, in sicer Stian (ex-Windir, Vreid), Espen (Mistur) in Iver (Enslaved).

10. 6. 2021

Vreid so objavili videospot za komad Shadows Of Aurora, ki je del njihovega filmskega albuma Wild North West.

Avtorica: Tina Urek
3. 6. 2021

Norveški black metalci Vreid so posneli video za Dazed and Reduced, komad z najnovejšega albuma Wild North West, ki je izšel konec aprila pri Season of Mist.

27. 5. 2021

Norveška melodična black metal zasedba Vreid na spletnem portalu Vimeo ponuja streamanje svojega filma Wild North West proti plačilu. 24-urni stream stane 10 USD, neomejen stream pa 24 USD. Z nakupum pa si pridobite še pravico do ogleda določenega bonus materiala, med drugim celotnega koncerta z naslovom In the Mountains of Sognametal.

Sicer pa je Wild North West konceptualni album, ki se je razvil skupaj s celotnim filmom. Vreid so napisali in posneli to zgodovinsko fantastično pripoved skupaj z videografom Håvardom Nesbøjem. Band o Wild North West še dodaja: »Film vas popelje na pot globoko v gore, v temen kraj, kjer meje med resničnostjo ter domišljijo zbledijo in kjer je smrt le korak za vami.«

29. 4. 2021

Norveški black metalci Vreid bodo danes premierno kot livestream predstavili svoj 9. studijski album Wild North West, ki uradno izide jutri. Ogled, za katerega lahko oddate prostovoljni prispevek preko PayPala, je sicer povsem brezplačen in možen preko Facebooka in Youtuba oziroma neposredno na naši strani:

15. 4. 2021

Black metalci Vreid predstavljajo še četrti komad s prihajajočega albuma Wild North West, in sicer gre za pesem Into The Mountains. Album bo izšel 30. aprila pri založbi Season of Mist, dan pred izidom ploščka pa bo luč sveta ugledal tudi film, ki je nastal v sklopu snemanja najnovejšega albuma. Več informacij o predvajanju filma najdete tukaj.

1. 4. 2021

Po videu za naslovni komad Wild North West in za The Morning Red predstavljajo black metalci Vreid še video za pesem Spikes of God. Kot smo že poročali, so vse tri pesmi del novega albuma z naslovom Wild North West, ki bo izšel 30. aprila in ga lahko naročite pri založbi Season of Mist.

10. 3. 2021

Norveška black'n'roll zasedba Vreid je objavila videospot za komad The Morning Red. Album Wild North West bo izšel 30. aprila pri Season Of Mist.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana