NOVICE

8. 10. 2021

Islandski atmosferični rockerji Sólstafir in norveški black metalci Vreid so združili moči za skupen virtualni koncertni dogodek, ki so ga poimenovali Across. Koncert bo izveden 15. oktobra ob 21. uri, spremljate pa ga lahko na tej povezavi, in sicer povsem brezplačno; a prostovoljni prispevki so dobrodošli.

Sicer pa zasedbi zatrjujeta, da sta pripravili prav posebno filmsko ali kinematografsko izkušnjo, ki bo trajala 90 minut.

10. 6. 2021

Vreid so objavili videospot za komad Shadows Of Aurora, ki je del njihovega filmskega albuma Wild North West.

3. 6. 2021

Norveški black metalci Vreid so posneli video za Dazed and Reduced, komad z najnovejšega albuma Wild North West, ki je izšel konec aprila pri Season of Mist.
27. 5. 2021

Norveška melodična black metal zasedba Vreid na spletnem portalu Vimeo ponuja streamanje svojega filma Wild North West proti plačilu. 24-urni stream stane 10 USD, neomejen stream pa 24 USD. Z nakupum pa si pridobite še pravico do ogleda določenega bonus materiala, med drugim celotnega koncerta z naslovom In the Mountains of Sognametal.

Sicer pa je Wild North West konceptualni album, ki se je razvil skupaj s celotnim filmom. Vreid so napisali in posneli to zgodovinsko fantastično pripoved skupaj z videografom Håvardom Nesbøjem. Band o Wild North West še dodaja: »Film vas popelje na pot globoko v gore, v temen kraj, kjer meje med resničnostjo ter domišljijo zbledijo in kjer je smrt le korak za vami.«

29. 4. 2021

Norveški black metalci Vreid bodo danes premierno kot livestream predstavili svoj 9. studijski album Wild North West, ki uradno izide jutri. Ogled, za katerega lahko oddate prostovoljni prispevek preko PayPala, je sicer povsem brezplačen in možen preko Facebooka in Youtuba oziroma neposredno na naši strani:

15. 4. 2021

Black metalci Vreid predstavljajo še četrti komad s prihajajočega albuma Wild North West, in sicer gre za pesem Into The Mountains. Album bo izšel 30. aprila pri založbi Season of Mist, dan pred izidom ploščka pa bo luč sveta ugledal tudi film, ki je nastal v sklopu snemanja najnovejšega albuma. Več informacij o predvajanju filma najdete tukaj.

1. 4. 2021

Po videu za naslovni komad Wild North West in za The Morning Red predstavljajo black metalci Vreid še video za pesem Spikes of God. Kot smo že poročali, so vse tri pesmi del novega albuma z naslovom Wild North West, ki bo izšel 30. aprila in ga lahko naročite pri založbi Season of Mist.


10. 3. 2021

Norveška black'n'roll zasedba Vreid je objavila videospot za komad The Morning Red. Album Wild North West bo izšel 30. aprila pri Season Of Mist.
19. 2. 2021

Norveški black 'n' roll veterani Vreid predstavljajo nov single s prihajajočega albuma Wild North West. Za istoimensko skladbo je bil posnet video, ki je del filmskega projekta, ki bo še dodatno popestril najnovejšo izdajo Norvežanov. Konceptualni album bo popeljal poslušalca tako glasbeno kot tudi vizualno skozi osem poglavij prav posebnega potovanja globoko v osrčje gora, svet na meji med realnostjo in zunajzemeljskim ter mističnim, kjer smrt nikoli ni daleč stran, torej na Divji Severni Zahod. 30. aprila bo album izšel pri založbi Seasons of Mist.

4. 2. 2021

Norveška black'n roll zasedba Vreid bo 30. aprila pri Season Of Mist izdala celovečerec Wild North West. Zasedbin že deveti studijski plošček pa ne bo zgolj izbor komadov, ampak konceptualni projekt, ki se je razvijal okoli filma. Pisec in basist Jarle Hváll Kvåle je v izjavi za medije razkril, da projekt nastaja že od februarja 2020, praktično edini premor, ki so si ga vzeli, je bil poletni livestream. Razkril je tudi, da bo končni rezultat v sodelovanju s filmskim producentom Håvardom Nesbøjem serija videospotov za vsak komad s ploščka, ki bodo kot celota tvorili film. Gre za njihov najbolj kreativen izdelek do sedaj, ki bo nastal na podlagi unikatne zgodbe. Tukaj si lahko ogledate krajši napovednik, za boljšo predstavo pa so Vreid razkrili tudi naslove komadov:

Wild North West
Wolves at Sea
The Morning Red
Shadows of Aurora
Spikes of God
Dazed and Reduced
Into the Mountains
Shadowland

20. 11. 2020

Norveška black'n'roll zasedba Vreid je nedavno objavila celoten posnetek koncerta z imenom Live - In The Mountains Of Sognametal, ki je bil posnet junija letos v hribih nad Sogndalom.12. 4. 2019

Norveški melodični black metalci Vreid predstavljajo besedilni video za skladbo One Hundred Years z aktualnega albuma z naslovom Lifehunger, izdanega septembra lani pri založbi Season Of Mist.

7. 9. 2018

Vreid so razkrili skladbo One Hundred Years s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Lifehunger, ki bo izšel 28. septembra pri založbi Season Of Mist.

10. 8. 2018

Norveška zasedba Vreid je objavila komad Black Rites In The Black Nights, ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Lifehunger. Ta bo izšel 28. septembra pri založbi Season Of Mist. 

 

 

 

 

19. 7. 2018

Vreid se vračajo z novim studijskim albumom z naslovom Lifehunger, ki bo izšel 28. septembra pri založbi Season Of Mist. Za pokušino lahko tukaj že prisluhnete tudi naslovni skladbi.

Lifehunger ponuja naslednje skladbe:
Flowers & Blood
One Hundred Years
Lifehunger
The Dead White
Hello Darkness
Black Rites in the Black Nights
Sokrates Must Die
Heimatt

KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana