NOVICE

22. 10. 2021

Ameriški tradicionalni heavy metalci Tower so objavili drugo skladbo The Black Rose s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Shock To The System, ki bo izšel 12. novembra pri založbi Cruz Del Sur Music.

Petčlansko zasedbo iz New Yorka sestavljajo vokalistka Sarabeth Linden, kitarista James Danzo in Zak Penley, basist Jeff Filmer ter bobnar James Jones.

21. 10. 2021

Ameriški old school thrash/heavy metalci Manic (Steve Coleman in Kevin Hall na kitari, Jeff Triece na basu, David Holquin na bobnih in Douglas Canipe na vokalih) iz mesta Charlotte v Severni Karolini so posneli kar dva videospota za svojo pesem Halloween (enkrat v obliki grozljivke, drugič v obliki risanke).

Manic so prvotno obstajali na lokalni sceni v poznih 80./zgodnjih 90. in so pred razpustitvijo izvedli številne lokalne in regionalne koncerte, ne da bi posneli kakršen koli material. Nesrečna smrt enega od prvotnih kitaristov pred dvema letoma je združila člane skupine z idejo, da bi svoje stare pesmi končno posneli kot poklon preminulemu članu. Zato so zaprosili za pomoč druge veterane tamkajšnje glasbene scene in trenutno zaključujejo snemanje plošče z desetimi skladbami, ki jo nameravajo izdati v začetku leta 2022.


21. 10. 2021

Nemški power metalci Powerwolf so objavili besedilni video za pesem Sermon Of Swords s svojega aktualnega 10. albuma Call of the Wild.

21. 10. 2021

Danski melodični death metalci Livløs bodo 22. oktobra preko založbe Napalm Records izdali album And Then There Were None. Spodaj lahko poslušate 3. single s tega albuma.
19. 10. 2021

Nemški power metalci Powerwolf so za single Dancing With The Dead prejeli platinasto nagrado. Gre za pesem z njihovega zadnjega albuma Call of the Wild, ki je njihov 10. po vrsti. Pesem lahko poslušate spodaj.18. 10. 2021

Čilska progressive death/doom metal zasedba Weight Of Emptiness je objavila celoten posnetek pretočnega koncerta En vivo en Warehouse, ki ga je odigrala novembra lani. Enourni koncert vsebuje material z obeh studijskih albumov, Anfractuous Momentsfor Redemption (2017) in Conquering The Deep Cycle kot tudi novo skladbo Defrosting.

Weight Of Emptiness so nastali leta 2015 v čilski prestolnici Santiago, skupino pa trenutno sestavljajo vokalist Alejandro Bravo, kitarista Juan Acevedo in Alejandro Bravo, bobnar Mauricio Basso ter basist Mario Urra.

15. 10. 2021

Ameriški progresivni metalci Pyramid so objavili nov uradni videospot za pesem Stigma, pri katerem sta sodelovala Tim »Ripper« Owens in vokalist Andry Lagiou. Stigma je vzeta s prihajajočega albuma Validity, ki bo 5. novembra izšel preko Sleaszy Rider SRL.


13. 10. 2021

Newyorška heavy metal zasedba Tower na ogled ponuja besedilni video za prvi single in otvoritveno skladbo Blood Moon s prihajajočega studijskega albuma Shock To The System, ki bo izšel 12. novembra pri založbi Cruz Del Sur Music.

Shock To The System ponuja naslednje skladbe:
Blood Moon
Prince Of Darkness
Metatron
Running Out Of Time
Lay Down The Law
Hired Gun
The Black Rose
On The Line
In Dreams
Powder Keg

11. 10. 2021

Kanadska heavy/speed metal zasedba Ültra Raptör razkriva v obliki vizualizerja pesem Caustic Shower s svojega prihajajočega debitantskega celovečerca z naslovom Tyrants, ki bo izšel 9. novembra pri Fighter Records kot CD, 12" LP, kaseta in v digitalnem formatu. Na ploščku bo 10 pesmi:

Missile (Metal Warrior)
Cybörg-Rex
Take Me Back
An Offering to the Tyrant
Nightslasher
Gale Runner
The Quest for Relics
Winds of Vengeance
Caustic Shower
SpaceFighter (442 AlphaClass Pegasus SubC35.2)

8. 10. 2021

Finska heavy metal zasedba Renegade Angel in Tim »Ripper« Owens (ex-Judas Priest, ex-Iced Earth) so združili moči in skupaj posneli video in glasbo za pesem Damnation, ki jo najdete na bandovem samonaslovljenem debitantskem EP-ju. Omenjeno pesem, ki je ena od treh na EP-ju, lahko poslušate spodaj:

Damnation
Journey into Madness (Rollin Sound Studio mix)
Journey into Madness (Spanish version)

7. 10. 2021

Weedian se tokrat podaja v Grčijo na raziskovanje tamkajšnje bogate heavy rock scene. Kompilacija Trip To Greece nam tako prinaša izvajalce, kot so 1000mods, Nightstalker, Planet Of Zeus, Naxatras, Villagers Of Ioannina City, Acid Mammoth, Puta Volcano, BUS The Unknown Secretary, ΛΔΛΜ, Stonus, Neptune Is Dead in številni drugi. Spremno besedo sta prispevala Dimitris Nesapu Vardoulix (Honeybadger) in Ioannis Valiakos (Dendrites), medtem ko je za naslovnico zaslužen Reza Argandhia.

7. 10. 2021

Atmosferični doom metal projekt The Answer Lies In The Black Void, v katerem sodelujeta Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble), predstavlja videospot za peti single Moult z aktualnega prvenca z naslovom Forlorn, izdanega konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

5. 10. 2021

The Answer Lies In The Black Void na ogled ponujata videospot za četrti single Okkultas studijskega prvenca z naslovom Forlorn, ki je izšel konec septembra pri Burning World Records/Roadburn Records.

Gre za atmosferični doom metal projekt, v katerem sta moči združila Martina Horváth (Thy Catafalque, Mansur) in Jason Köhnen (Celestial Season, Mansur, ex-Bong-Ra, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble).

1. 10. 2021

Nemški post black metalci Der Weg einer Freiheit predstavljajo posebno izdajo najnovejše skladbe Monument. Gre namreč za posnetek v živo iz studia, ki je bil posnet s posebno 360-stopinjsko kamero. In kot pravijo fantje, se ta različica skladbe nekoliko razlikuje od posnetka s prihajajočega albuma Nokvrn, ki bo vsem oboževalcem na voljo šele 19. novembra.

30. 9. 2021

Left Hand Solution so posneli video za živo verzijo skladbe For The Hallowed Blood, ki se nahaja na njihovem najnovejšem albumu Dead Of Winter, izdanem aprila letos pri založbi Massproduktion.KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2021
Chains, Decatholicize, Løben
KUD Channel Zero
28. 10. 2021
KoD: Valuk, Terminal Disease, Conventus Cerris
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2021
Cowboys From Hell
Mladinski center Brežice
30. 10. 2021
Decline The Fall, Guattari, Ghost of Veronica
Center mladih Koper
31. 10. 2021
Noč mrtvih: Uporabniki
Mladinski Center Krško
5. 11. 2021
Degress, Anti Slaughter
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana