Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Avstrijska death metal/darkfolk zasedba Cadaverous Condition je podpisala za založbo The Circle Music, kjer bo izdala album Never Arrive, Never Return. Več informacij sledi.

19. 4. 2024

Anette Olzon bo 10. maja pri založbi Frontiers Records izdala tretji studijski album Rapture. Trenutno je že objavila video za naslovni single Rapture.

19. 4. 2024

Nizozemsko-kolumbijska black metal zasedba Obsidian Sun je pri založbi Edged Circle Productions izdala EP Burning Obsidian Sun, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

19. 4. 2024

Ameriški post/black metal band Botanist je razkril skladbo Royal Protea kot drugi single z albuma Paleobotany, ki ga bo izdal 17. maja pri založbi Prophecy Productions.

19. 4. 2024

Danes bo založba Transcending Obscurity Records izdala prvenec nemških black/death metalcev Mære z naslovom …And The Universe Keeps Silent. Prisluhnete mu lahko v YouTubu in na Bandcampu.

19. 4. 2024

Francoski postmetal/shoegaze dvojec Alcest predstavlja videospot za skladbo Flamme Jumelle. Gre za že drugi single s prihajajočega albuma Les Chants de l’Aurore, ki ga bo 21. junija izdala založba Nuclear Blast.

Alcest lahko v živo prisluhnete 18. novembra v Kinu Šiška.

19. 4. 2024

Švedski black metalci Hellbutcher so posneli videospot za komad The Sword of Wrath. Z njim napovedujejo prvenec Hellbutcher, ki ga bodo izdali 31. maja pri založbi Metal Blade in ki prinaša komade:

The Sword of Wrath
Perdition
Violent Destruction
Hordes of the Horned God
Death's Rider
Possessed by the Devil's Flames
Satan's Power
Inferno's Rage

19. 4. 2024

Založba Neseblod Records v Oslu (prej Helvete, ki je bila prvotno v lasti Euronymousa – to je tista klet z napisom "BLACK METAL", ki jo vsi slikajo), je bila pretekli teden v požaru hudo poškodovana. Požar, ki naj bi izbruhnil v kleti, je uničil velik del njene vsebine. Policija požar še preiskuje.

Helvete so zaprli v začetku leta 1993, potem ko je pritegnila negativno pozornost lokalne policije in medijev zaradi dejavnosti Black Metal Inner Circle. Založbo so nato znova odprli kot Neseblod Records. Na splošno velja, da je založba Helvete muzej black metala, ta požar pa je za svet metala preprosto tragičen. Solastnik Kenneth Neseblod je povedal, da je velik del tega, kar imajo v založbi, samo na ogled in ni naprodaj. To je prizorišče, podobno muzeju, hkrati pa trgovina s ploščami.

18. 4. 2024

Norveški black metalci Whoredom Rife bodo 31. maja prek založbe Ván Records izdali četrti studijski album Den Vrede Makt. Ta bo zajemal teh šest peklenskih stvaritev:

Den Vrede Makt
Fiender
Hevnens Rett
Phantom Sword
Ravenous
The Beautiful End of All

18. 4. 2024

Švicarski black metalci Cold Cell sporočajo, da so združili moči z založbo AOP Records. Band je konec lanskega leta zaključil snemanje petega albuma, ki bo tako izšel pri novi založbi. Več informacij sledi kmalu.

18. 4. 2024

Floridski tehnični death metal veterani Nocturnus AD predstavljajo pesem Yesod, The Dark Side of the Moon s prihajajočega albuma Unicursal, ki ga bodo 17. maja izdali pri založbi Profound Lore Records. Tracklista:

Intro
The Ascension Throne of Osiris
CephaloGod
Mesolithic
Organism 46B
Mission Malkuth
Yesod, the Darkside of the Moon
Hod, the Stellar Light
Netzach, the Fire of Victory
Outro

18. 4. 2024

Simfonična metal zasedba Elvellon v obliki besedilnega videa predstavlja drugi single My Forever Endeavour s prihajajočega drugega albuma Ascending in Synergy. Izid albuma je napovedan za 17. maj, izšel pa bo pri založbi Napalm Records.

18. 4. 2024

Še pred jutrišnjim izidom lahko tukaj prisluhnete novemu albumu nizozemskih psihedeličnih rokerjev Dool, ki nosi naslov The Shape of Fluidity. Na fizičnih nosilcih je na voljo pri založbah SPKR Media in Prophecy Productions.

18. 4. 2024

Založba Everlasting Spew Records bo jutri izdala prvenec ameriških progresivnih thrash/death metalcev Nuclear Tomb z naslovom Terror Labyrinthian, že od včeraj pa ga v posluh ponuja na platformah YouTube in Bandcamp.

18. 4. 2024

Jutri izide tudi Ovdan, tretji studijski album izraelske death/doom metal zasedbe Tommorow's Rain. Založba AOP Records ga ponuja v poslušanje na tej povezavi.

KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana