Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 12. 2023

Britanski metalcorovci Architects so izdali najnovejši single Seeing Red, za katerega je band posnel spodnji video.

 

24. 10. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so razkrili prve podrobnosti svojega drugega albuma, ki so mu nadeli naslov Wasteland Chronicles. Ta bo izšel 3. novembra in bo prinesel dvanajst novih komadov:

Keep Out!
Lost in The Dark
Parasite Symphony
Prototype
Eyes
Shelter
Straight to Hell
Finest Day to Die
Play with Me
Endless Fry
Wasteland
Home Sweet Home

Album naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so In Flames, Opeth, Arch Enemy, Sabaton, Dimmu Borgir, Architects in Septicflesh.

2. 10. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault 2024 so sporočili, da so ob napovedi prvih potrjenih bandov (Architects, Behemoth, Motionless in White, Emperor, Left to Die, Brutus, Legion of the Damned, Bodysnatcher, Ufomammut) razprodali prvi paket vstopnic, ki se je prodajal po ceni 169 EUR. Trenutno so vstopnice na voljo za 189 EUR.

1. 6. 2023

Architects so se razšli s kitaristom Joshom Middletonom (Sylosis). Sodeč po objavah na družbenih omrežjih je bil takšen razplet samo še vprašanje časa. Glede na to, da so ob koncu opozorili na novi album od Sylosis, ki bo izšel konec leta, pa sklepamo, da je bil razhod prijateljski. Josh je bil del zasedbe od leta 2016. Kdo je novi kitarist, ki bo z zasedbo igral na prihajajočih koncertih z Metallico, pa še ni znano.

Avtorica: Tina Urek
25. 4. 2023

Ameriški hard rock/heavy metal trio Tanith je posnel videospot za skladbo Flame z aktualnega albuma Voyage, ki je 21. aprila izšel pri založbi Metal Blade in obsega naslednje skladbe:

Snow Tiger
Falling Wizard
Olympus by Dawn
Architects of Time
Adrasteia
Mother of Exile
Seven Moons (Galantia Pt. 2)
Flame
Never Look Back

24. 2. 2023

Ameriški simfonični melodičarji Vesuvian z videospotom za single On Cursed Sands za 9. april napovedujejo svoj prvi dolgometražni album, ki bo nosil naslov Emergence. Seznam pesmi:

Emergence
Seas of Grey
Grief Drinkers
Sunless Dreams
Architects of Ruin I: Indoctrinate
On Cursed Sands
For Those We Left Behind
Writing Folktales
In The Gallows At The Edge of The World

13. 2. 2023

Knotfest je glasbeni festival, ki ga je leta 2012 ustanovila ameriška nu metal zasedba Slipknot. Knotfest je od takrat potekal kot potujoči festival in kot klasičen festival, dodatna značilnost tega pa je, da vsako leto spremeni lokacijo. Do zdaj je Knotfest potekal v več državah, med drugim v ZDA, Kanadi, Mehiki, Kolumbiji, Franciji, Čilu, na Japonskem in lani poleg izvedb v Severni in Južni Ameriki tudi v Nemčiji in na Finskem.

Za letos so predvidene tri izvedbe, in sicer na Japonskem, v Avstraliji in 25. junija v sosednji Italiji. Pri sosedih bodo nastopili Slipknot, Architects, Amon Amarth, I Prevail, Lorna Shore, Nothing More, Bleed From Within in Destrage.

Prevoz na koncert ponuja naš partner Koncerti.net.

16. 9. 2022

Blind Guardian predstavljajo video za skladbo Architects Of Doom s svežega albuma z naslovom The God Machine, ki je izšel v začetku meseca.

19. 8. 2022

Američani Kingdom of Tyrants bodo novembra pri založbi Metal on Metal Records izdali prvenec z naslovom Architects of Power, s katerega so zaenkrat objavili le kratek izsek komada Daedalus. Band sestavljajo prekaljeni glasbeniki – vokalist Mike Munro (ex-Meliah Rage), bobnar Stu Dowie (Meliah Rage), kitarista Kevin Curran in Mike Mooney (oba v Steel Assassin) ter basist Dave Liolios (Necromancer). 

13. 7. 2022

Britanska metalcore zasedba Architects bo 21. oktobra izdala album the classic symptoms of a broken spirit. Spomnimo, da je od izida aktualnega ploščka For Those that Wish to Exist minilo zgolj leto in pol, fantje pa so že predstavili nov single Tear Gas.

Avtorica: Tina Urek
4. 7. 2022

Slovenska postmodern progressive metal zasedba Hei'An, ki jo je ustanovil Matic Blagonič, s singlom inferno najavlja prvenec imago. Album bo izdan 25. novembra pri SAOL, medtem ko je pri snemanju komada, katerega animirani video si lahko ogledate spodaj, sodeloval Oəlka (Aljaž Novak) od Malorshiga. Tracklista albuma imago:

semita tenebrarum
inferno (feat. Oəlka (Malorshiga))
embers
can't get out of my skin
escape
dreamer (feat. Joe Buras (Born Of Osiris))
in the cold
time to go (feat. Matic Štemberger)
shut my eyes
at the break of dawn
noises
imago
ko te ni
preteklost (feat. Gregor Strasbergar - Štras (Mrfy))
ne iščem več besed



Album je bil posnet v Cosmosonic studiu s producentom Matejem Gobcem (Laibach, Fishbone, Dub Trio, Haiku Garden, Orpheus Blade ipd.), ki je album tudi zmiksal in zmasteriziral. Za orkestracije albuma je poskrbel Randy Slaugh (Architects, TesseracT, Periphery, Intervals, Humanity's Last Breath ...), na albumu pa so poleg Aljaža Novaka sodelovali še Joe Buras iz skupine Born Of Osiris ipd.

19. 5. 2022

Nemški power metal velikani Blind Guardian napovedujejo najnovejši dolgometražec, ki bo nosil naslov The God Machine. Izid albuma je napovedan za september in bo obsegal naslednje skladbe:

Deliver Us From Evil
Damnation
Secrets Of The American Gods
Violent Shadows
Life Beyond The Spheres
Architects Of Doom
Let It Be No More
Blood Of The Elves
Destiny

22. 4. 2022

Britanska metalcora zasedba Architects je objavila novi single When We Were Young, s katerim se odmikajo od post-metalcora/rocka, ki ga je bilo moč slišati na aktualnem celovečercu For Those That Wish To Exist, in se vračajo k tršim ritmom.

Avtorica: Tina Urek
12. 11. 2021

Angleški post-metalcore velikani Architects bodo 11. decembra predvajali pretočni koncert iz legendarnega studia Abbey Road. Na koncertu jih bo spremljal orkester klasičnih virtuozov Pallax Orchestra, ki ga vodi Simon Dobson, z nagrado BAFTA nagrajeni dirigent in skladatelj. Dogodek bo predvajan preko portala Veeps, na povezavi pa lahko kupite tudi vstopnico ali katerega od kompletov z plakatom, majico, puloverjem ...

Avtorica: Tina Urek
20. 9. 2021

Progresivci Cynic predstavljajo podrobnosti albuma Ascension Codes, ki ga bodo izdali 26. novembra pri založbi Season of Mist. Na albumu, ki ga lahko naročite tukaj, bodo naslednje skladbe:

Mu-54*
The Winged Ones
A'-va432
Elements and their Inhabitants
Ha-144
Mythical Serpents
Sha48*
6th Dimensional Archetype
DNA Activation Template
Shar-216
Architects of Consciousness
DA'z-a86.4
Aurora
DU-*61.714285
In a Multiverse Where Atoms Sing
A'jha108
Diamond Light Body
Ec-ka72

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb