Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 1. 2024

Portugalski progresivci Apotheus z videospotom za pesem Alphae's Sons spominjajo na svoj lanski plošček Ergo Atlas.

5. 12. 2023

Atlas : Empire so za svoj nov videospot izbrali komad God Is In The Rain, ki se nahaja na njihovem svežem albumu Everything is Temporary.

Avtorica: Tina Urek
12. 10. 2023

Portugalski progresivci Apotheus so objavili video za komad Cogito, ki ga boste našli na nedavno izdanem albumu Ergo Atlas. Album je izšel 6. oktobra pri založbi Black Lion Records.

7. 3. 2023

Progresivneži Atlas : Empire so objavili single Everything Is Temporary, ki je hkrati tudi naslovni komad njihovega prihajajočega dolgometražca. Single lahko preverite v spodnjem videospotu.

15. 4. 2022

Besvärjelsen predstavljajo video za skladbo Clouds s prihajajočega albuma z naslovom Atlas. Drugi studijski izdelek Švedov bo izšel konec maja in prinaša naslednje komade:

The Cardinal Ride
Acheron
Clouds
House of the Burning Light
Paradise
Digerliden
Descent
Celestial
Obscured by Darkness
Divided Ends

9. 2. 2022

Apea, finski alternativni/post black metal solo projekt Jamppe Lamminpää (Atlases), predstavlja video za prvi single Drown With Me s prihajajočega, zaenkrat še neimenovanega EP-ja, ki naj bi izšel še ta mesec. Video za skladbo Drown With Me si lahko ogledate spodaj.

 

14. 12. 2021

Italijanska post-metal zasedba Cultro je objavila drugi single Golem z novega albuma z naslovom Phlegethon, ki bo izšel pri založbi Eibon Records.

Spodaj si lahko ogledate videospot za predhodni single Atlas, na katerem sta se skupini na gostujočih vokalih pridružila Mike VanPortfleet in Tara VanFlower iz legendarne dark wave zasedbe Lycia.

25. 5. 2020

Shinedown so tudi uradno izdali single Atlas Falls, ki je bil prej dosegljiv le v posebnem paketu z majico, s katero so zbirali sredstva za organizacijo Direct Relief. Z akcijo so zbrali preko 300.000 dolarjev, ki so šli direktno za nakup zaščite opreme za zdravstvene delavce, ki delajo s covidom-19.

Avtorica: Tina Urek
7. 4. 2020

Cattle Decapitation predstavljajo zabaven in času nadvse primeren videospot za skladbo Bring Back The Plague z aktualnega studijskega albuma Death Atlas, izdanega novembra lani pri založbi Metal Blade Records. Vsi v trgovino po toaletni papir!

25. 3. 2020

Motorowl so objavili koncertni video za skladbo Norma Jean, ki so ga v originalu izdali na svojem še zmeraj aktualnem studijskem albumu Atlas iz leta 2018.

7. 2. 2020

Ameriška underground acid rock zasedba Geezer, ki je nedavno podpisala pogodbo s Heavy Psych Sounds Records, bo 22. maja izdala nov studijski album z naslovom Groovy. Preko Theobelisk.net lahko premireno že prisluhnete prvi skladbi z imenom Dig.

Groovy prinaša sledeče skladbe:
Dig
Atlas Electra
Dead Soul Scroll
Awake
Groovy
Drowning On Empty
Slide Mountain
Black Owl

8. 10. 2019

Cattle Decapitation so objavili skladbo Bring Back The Plague z novega studijskega albuma z naslovom Death Atlas, ki bo izšel 29. novembra pri založbi Metal Blade Records.

9. 9. 2019

Cattle Decapitation predstavljajo novo skladbo One Day Closer To The End Of The World. Gre za prvi single z njihovega težko pričakovanega devetega studijskega albuma Death Atlas, ki bo izšel 29. novembra pri založbi Metal Blade Records.

Death Atlas prinaša sledeče skladbe:
Anthropogenic: End Transmission
The Geocide
Be Still Our Bleeding Hearts
Vulturous
The Great Dying
One Day Closer To The End Of The World
Bring Back The Plague
Absolute Destitute
The Great Dying II
Finish Them
With All Disrespect
Time's Cruel Curtain
The Unerasable Past
Death Atlas

Metalski ekstremneži iz San Diega se konec novembra odpravljajo tudi na evropsko turnejo, v okviru katere bodo najbliže Sloveniji nastopili 6. 11. v Münchnu (Backstage).

15. 7. 2019

Deathgrind mojstri Cattle Decapitation bodo 29. novembra pri založbi Metal Blade Records izdali album z naslovom Death Atlas. Tukaj lahko prisluhnete krajšemu napovedniku.

Avtorica: Tina Urek
13. 6. 2019

Floridska progressive death metal zasedba Atlas Entity, v kateri igra tudi bobnar Sam Paulicelli (Decrepit Birth, Eliminator, ex-Abigail Williams, ex-Abysmal Gates, ex-Mutiny Within), bo jutri izdala debitantski album z naslovom Beneath The Cosmic Silence, ki mu lahko že v celoti prisluhnete tukaj.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška