Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 9. 2023

Finski melodični death metalci Where's My Bible so objavili video za najnovejši single Fenrir, ki bo del prihajajočega albuma. Več informacij sledi.

16. 5. 2022

Finska zasedba Where's My Bible je tik pred izidom EP-ja Circle, ki bo vseboval vsega skupaj štiri pesmi. Zasedba je za vsako posnela videospot, ki jih lahko preverite spodaj:

Chapter I: Escape
Chapter II: Void
Chapter III: Nest
Chapter IV: Origin

3. 3. 2022

Finci Where's My Bible so objavili videospot za single Chapter II: Void. Prihajajoči EP z naslovom Circle bo izšel 13. maja pri Inverse Records.

Avtorica: Tina Urek
19. 1. 2022

Finska zasedba Where's My Bible je objavila videospot za single z naslovom Chapter I: Escape. S tem singlom Finci napovedujejo EP z naslovom Circle, ki bo izšel 13. maja pri Inverse Records. Tracklista EP-ja Circle:

Chapter I: Escape
Chapter II: Void
Chapter III: Nest
Chapter IV: Origin

12. 10. 2021

Southern death/grind zasedba Son Of A Shotgun, ki jo vodi kitarist Ivan »Meathook« Gujic, znan predvsem kot kitarist norveških Blood Red Throne, je objavila video za pesem Strike Above The Neck. To najdete na albumu Be For Oss Alle, ki ga je miksal in masteriziral Christian Donaldson (Cryptopsy). Tracklista je naslednja:

Caught on Guard
My Bible, My Wife, My Gun
All I Got Left
War Inside
Pray for Me
Natural Born Killaz
Strike Above the Neck
Supak

30. 4. 2021

Osemnajst let po izidu prvega celovečernega albuma Profane Prayer se vračajo norveški black/thrash metalci Vulture Lord s singlom Bloodbound Militia, ki ga lahko slišite spodaj, in z njim napovedujejo svoji drugi album, ki bo nosil naslov Desecration Rite. Album bo 20. junija izdala založba Odium Records, prednaročila so se začela 22. aprila, tracklista pa je naslednja:

Glorification of the Dethronation
Bloodbound Militia
Stillborn Messiah
The Vulture Lord
Diabolical Intervention
Prepare the Coffin
Beneficial Martyrdom
Burning the Kingdom of God
Perverting the Bible

30. 4. 2020

Finska zasedba Where´s My Bible je pri Inverse Records izdala single Werewolves Of Ghost Town.

Avtorica: Tina Urek
28. 2. 2020

Preko spletne strani Outlaws Of The Sun lahko ekskluzivno prisluhnete dolgo izgubljenemu albumu Mondo Generator z naslovom Shooters Bible, ki bo danes po desetih letih končno izšel pri založbi Heavy Psych Sounds.

Avtor vseh skladb na albumu, ki se ponaša z robustnim punk-stoner zvokom in desert rock držo, je Nick Oliveri, razen priredbe Dog Food legendarnega Iggyja Popa, za katero je bobne posnel nihče drug kot Dave Grohl (Foo Fighters, ex-Nirvana, ex-Scream).

22. 10. 2019

Ameriški sludge metal dvojec Bible Black Tyrant, v katerem delujeta Aaron D.C. Edge (Lumbar) in Tyler Smith (Eagle Twin), namerava v začetku prihodnjega leta pri Argonauta Records izdati novi album z naslovom Encased In Iron. Tukaj lahko že prisluhnete prvemu singlu Valorous.

Encased In Iron ponuja naslednje skladbe:
A Snowflake Of Death's Denial
Valorous
Panic Inducer
Infinite Stages Of Grief
Sickening Thrum

18. 1. 2019

Lumbar so objavili videospot za skladbo Day Six z albuma First & Last Days Of Unwelcome. Omenjeni album je v originalu izšel že leta 2013 pri založbi Southern Lord Recordings, konec prejšnjega tedna pa je z novo vizualno podobo, za katero je poskrbel vodja skupine Aaron Edge (Bible Black Tyrant, Iamthethorn, Phemüt), doživel ponatis preko Argonauta Records in Anima Recordings.

4. 1. 2019

Bible Of The Devil so končali z delom na novem studijskem albumu z naslovom Feel It, ki bo izšel pri njihovi lastni založbi Bible Of The Devil Recordings. Gre za njihov prvi dolgometražni izdelek po albumu For The Love Of Thugs And Fools iz leta 2012.

Feel It prinaša naslednje skladbe:
The Light
Ride Steel
(Love At) The Speed Of Night
Lifeline
Idle Time
Iron Ego
Hard Club
The Downtown Boogie
Ultra Boys

27. 9. 2018

Založba Argonauta Records bo 11. januarja ponovno izdala kultni prvenec projekta Lumbar z naslovom The First And Last Days Of Unwelcome, ki je originalno izšel leta 2013 pri Southern Lord Recordings. Gre za prvi in edini studijski izdelek projekta, v katerem so moči združili trije metal veterani - Aaron Edge (Ramprasad, Bible Black Tyrant, Rote Hexe, Phemüt, ex-Iamthethorn, ex-Roareth), Mike Scheidt (YOB) in Tad Doyle (TAD, Brothers Of The Sonic Cloth).

31. 1. 2018

Bible Black Tyrant predstavljajo skladbo Wilderness Of Steel And Stone s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Regret Beyond Death, ki bo izšel 16. februarja pri založbi Argonauta Records.

27. 12. 2017

Na tej povezavi lahko prisluhnete skladbi New Verse Inferno s prihajajočega studijskega prvenca ameriške sludge superskupine Bible Black Tyrant z naslovom Regret Beyond Death, ki bo izšel februarja pri založbi Argonauta Records.

11. 9. 2017

Ameriška sludge superskupina Bible Black Tyrant, v kateri so se zbrali Aaron D.C. Edge (Lumbar, Minor Fret, ex-Himsa, ex-Iamthethorn, ex-Brothers Of The Sonic Cloth), Tyler Smith (Eagle Twin, Form Of Rocket) in David S. Fylstra (KVØID, Wasting Seasons), je nedavno pospisala za založbo Argonauta Records, pri kateri bo februarja prihodnje leto izdala svoj studijski prvenec z naslovom Regret Beyond Death.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana