Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali vabilu na kratek intervju, ki ga je za Val 202 oziroma oddajo Rockoteka izvedel Tomaž Purkart. Celotno oddajo, ki je gostila tudi Primoža Benka, kitarista Siddharte, ter našega bivšega sodelavca in vrhunskega basista Tilna Hudrapa, lahko preverite tukaj (prispevek o Paranoidu se začne pri 25:30).

19. 2. 2024

Domači deathcore projekt Ash, ki ga sestavljajo Maj Deželak, Arne Ščetinin, Domen Sekirnik, Illja Furst, bivši in sedanji člani Decatholicize in Black Camo, so v YouTubu izdali EP z naslovom Khaos. EP ponuja tri komade:

Descent into Madness
The Advent
The Collapse

13. 2. 2024

Nedavno smo poročali, da so Sabaton ostali brez kitarista. Sedaj pa je odjeknila novica, da se je bandu znova pridružil bivši kitarist Thorbjörn »Thobbe« Englund.

12. 2. 2024

Lani novembra smo poročali, da se bo letos zgodil zadnji Vratolom. Zdaj pa je poleg tega znano, da se bo zadnje ogrevanje zanj zgodilo 18. maja v ljubljanskem klubu Jalla Jalla. Nastopili bosta dve zasedbi, in sicer Dead Corcoras in Marjetice (bivše Čarne marjetice).

24. 1. 2024

Znani so prvi trije bandi, ki bodo 7. septembra nastopili na mariborskem Brutal Janez Festu 2024. To so: kranjski death metalci Armaroth, velenjski black metalci Kholn in italijanski doomish blackerji Nubivagant.

19. 12. 2023

Prednaročite lahko Those Who Dwell in the Fire, prvenec italijanske black metal zasedbe Pyra, ki bo to soboto obiskala Ljubljano v družbi Nubivagant in Kamra.

24. 11. 2023

Norveška doom metal/rock zasedba Strange New Dawn bo danes pri Svart Records izdala svoj drugi dolgometražni album New Nights of Euphoria, pred izidom pa je včeraj predstavila še videospot za skladbo Sons Of Galaxy. V njej delujejo sedanji in bivši člani zasedb Nattehimmel, Emancer, In the Woods... in Green Carnation.

24. 11. 2023

Na predvečer Prešernovega dne se bo nad kranjski TrainStation Subart zgrnil black/death metal prepad, ki sliši na ime Abyssal. Britansko zasedbo, ki poredko nastopa v živo in je letos izdala split z Ellorsith, bodo spremljali italijanski kolegi Aphotic, ki so spomladi izdali prvenec Abyssgazer. Gre za projekt članov bivših Ekypirosis in Fuoco Fatuo. Večer bo odprla domača death metal zasedba Siderean, ki trenutno snema naslednika prvenca Lost on Void's Horizon.

Vabljeni torej 7. februarja v TrainStation SubArt na verjetno black/death metal koncert leta. Za več informacij lahko spremljate dogodek na Facebooku.

6. 11. 2023

Postojnsko-notranjski band RALU je svojo pot začel leta 2020, aktualna postava pa je nastala letos. Skupino sestavljajo štirje člani, in sicer Gašper na bobnih, Tomaž na baskitari, Nejc na kitari in Boštjan kot pevec. RALU ustvarjajo glasbo, ki jo lahko opišemo kot mešanico groove in progresivnega metala.

Zasedba je v petek v digitalni obliki izdala svoj debitantski izdelek, in sicer EP z naslovom The Beginning. Kot gostje so na ploščku nastopili trije kitaristi in vsak je prispeval kitarsko solažo za drug komad: Vasilij Sušan (CFH) za pesem Vortex, Mitja Lončarek (Skytower) za pesem Treading Water in bivši član zasedbe Niki Čauševič za pesem Fallow Land. Za slednji komad je band pred kakšnim mescem dni objavil tudi videospot.

18. 10. 2023

Iz tabora heavy metalcev Culprit sporočajo, da je svet zapustil njihov nekdanji vokalist Jeff L'Heureux, ki je bil član zasedbe med letoma 1981 in 1984 ter ponovno med letoma 2001 in 2006. Naj počiva v miru.

16. 10. 2023

Na voljo za poslušanje sta že dva komada s ploščka New Nights of Euphoria norveških progresivcev Strange New Dawn, kjer delujejo sedanji in bivši člani zasedb Nattehimmel, Emancer, Green Carnation, In the Woods... Celotna tracklista je takšna:

Journey Within
Class Hero Idol
Defenders of Faith
The Wake of Icons
Fortune Bringer
Finding the Pieces
Seek It
High Strangenes
Sons of Galaxy
The Passing

16. 8. 2023

Predstavljamo progressive/sludge/doom metal projekt Okapi Busdriver. Gre za mlado zasedbo, ki je leta 2021 izdala svoj dolgometražni prvenec z naslovom Road To New Existence, ki govori o legendah Aleutov, domorodnih prebivalcev Severne Amerike.

Njihov nov komad, letošnji prvi single, nosi naslov Drowning Sun.

9. 8. 2023

Kvlt ov Seitan Booking bo pred božičem poskrbel za še en ritual, ki bo nosil ime Blackened Yule Ritual. S temačnimi zvoki nas bodo v konec leta v ljubljanskem klubu Gromka zapeljali atmosferični black metalci Nubivagant, domači Kamra in italijanska blackened death metal zasedba Pyra. Več informacij sledi.

8. 8. 2023

Pri založbi Emanzipation Productions so ponovno izdali demo posnetke The Courier danske thrash/death metal zasedbe Samhain, ki je pod tem imenom delovala samo med letoma 1984 in 1986, koncertirala z bandi, kot so Kreator, Pestilence, Imperator, Illdisposed, Exumer, Mezzrow ali Invocator, nato pa ime spremenila v DesExult.

Album vsebuje vse pesmi s prvih dveh demo posnetkov skupine, ki so bili posneti v letih 1985 in 1986. Remastering je prevzel bivši bobnar skupine DesExult in producent Tue Madsen v svojem Antfarm Studio, kjer so med drugim snemali že tudi Rob Halford, Sick Of It All, The Haunted, Vio-Lence. Na svoj račun naj bi prišli vsi ljubitelji death thrasha iz osemdesetih.

Plošček z dodatnimi razlagami in fotografijami je izšel minuli petek in ga je možno naročiti na vinilu, medtem ko je digitalna različica med drugim na voljo na Bandcampu.

31. 7. 2023

Danski death metalci Asinhell predstavljajo videospot za komad Fall of the Loyal Warrior. Pri snemanju je na vokalu sodeloval Marc Grewe, bivši vokalist od Morgoth, na kitari pa Michael Poulsen, vokalist in kitarist pri Volbeat.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb