Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 7. 2023

Thrasherji Blessed Curse bodo v petek, 13. oktobra, izdali nov studijski album Pray For Armageddon. Včeraj so že predstavili videospot za prvi single Subspecies.

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2023

Po lanskem obisku Evrope in praznovanju albuma Blessed are the Sick se I Am Morbid vračajo na evropske odre, da proslavijo 30. obletnico albuma Covenant. Otvoritiveni nastop turneje se bo zgodil na slovenskih tleh, in sicer 1. avgusta v Velenju v okviru festivala MetalDays, nakar bo šla karavana dalje in se natanko en teden kasneje ustavila pri naših južnih sosedih. Tam bodo nastopili 8. avgusta v Močvari.

Vse datume turneje, na kateri bodo Američane spremljali italijanski Embryo, lahko preverite na priloženi sliki.

13. 12. 2022

Domača black metal zasedba Grob je razkrila naslovnico prihajajočega izida Transcendence - Blessed Wounds, ki jo je izdelal Belial NecroArts. Kaj več zaenkrat še ni znanega, lahko pa band že kmalu ujamete v živo na Dirty Skunks Festu, ki se bo 20. in 21. januarja odvijal v Orto Baru in štirih klubih na Metelkovi.

8. 11. 2022

Danski ekstremneži Strychnos so v petek izdali prvenec A Mother's Curse, ki ga založba Dark Descent Records ponuja v poslušanje na Bandcampu. Na albumu so naslednje skladbe:

Traumer
Blessed Be the Bastard Reign
A Mother's Curse
Horror Sacred Torture Divine
Regiments of the Betrayed
Manus Nigra
Blind Eye Epiphany
The Doppelganger Stare

16. 9. 2022

Italijanski power metalci RuinThrone bodo konec januarja izdali drugi album, ki nosi naslov The Unconscious Mind Of Arda in prinaša naslednje komade:

Prologue
The Dreamweaver
I Am The Night
Earendil
The Past Is Yet To Come
Where Wise Men Stop
In Penumbra
The Eldest
Blessed By Loneliness
For Those Who Remain
Where You Belong

19. 7. 2022

Nemški power metalci Kaledon so objavili video za pesem The Eye Of The Storm. Pri tej gre za drugi single s prihajajočega albuma Legend of the Forgotten Reign - Chapter VII: Evil Awakens, ki bo izšel 23. septembra pri Beyond the Storm Productions. Seznam pesmi:

Renascentia Noctis
At The Gates Of The Realm
A Strike From The Unknown
The Eye Of The Storm
Emperor Of The Night
The Dawn Of Dawns
Life Or Death
The End Of Time
Blessed With Glory
The Sacrifice Of The King
The Story Comes To An End...?

6. 5. 2022

Italijanski enočlanski death metal band Cosmic Putrefaction ponuja v posluh svoj tretji studijski album z naslovom Crepuscular Dirge For The Blessed Ones. Album je na voljo na vseh spletnih platformah in na Youtube kanalu založbe Profound Lore, pri kateri je album danes izšel.

Crepuscular Dirge For The Blessed Ones je prvi album Cosmic Putrefaction, na katerem poleg Gabriela Gramaglie (Vertebra Atlantis, The Clearing Path, Turris Eburnea, Summit) igra še bobnar Giulio Galati.

19. 4. 2022

Italijanski enočlanski death metal band Cosmic Putrefaction, katerega idejni vodja je GG (Vertebra Atlantis, The Clearing Path), ponuja v posluh še single Sol's Upheaval Debris s prihajajočega albuma Crepuscular Dirge For The Blessed Ones, ki bo izšel 6. maja pri kanadski založbi Profound Lore.

30. 3. 2022

Nemški black metalci Servant so po lanskem prvencu Blessed by the Light of a Thousand Stars zdaj objavili live nastop z naslovom Black Mass Evocation. Posnetek v živo je nastajal dva dni, in sicer 18. in 19. februarja v gradu Hardeg v bližini mesta Göttingen, zajema pa naslednje komade:

Intro
Hymn To The Latest Days
Death Meditation
The Ultimate Occult Worship
Incantation Of The Old Ones
Ecclesia Obscuri
Blessed By The Light Of A Thousand Stars
Negate The I

29. 3. 2022

Nemški metalcore veljaki Caliban in Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) so posneli videospot za pesem VirUS, ki je del prihajajočega dolgometražca Dystopia. Album izide 22. aprila pri Century Media Records, tracklista pa je takšna:

Dystopia
Ascent of the Blessed
VirUS
Phantom Pain
Alien
sWords
Darkness I Became
Dragon
Hibernate
mOther
The World Breaks Everyone

11. 3. 2022

Morbidfest Tour 2022 z I Am Morbid, Belphegor, Hate & co. se bo v nedeljo, 3. aprila, ustavil tudi v Gradcu. Za to turnejo sta Pete Sandoval in David Vincent združila moči, da s svojimi oboževalci v živo obeležita tri dekade obstoja enega najbolj kultnih death metal albumov vseh časov: Blessed Are the Sick.

8. 3. 2022

Milanski enočlanski death metal band Cosmic Putrefaction je obelodanil komad Amniotic Bewilderment s prihajajočega albuma Crepuscular Dirge for the Blessed Ones, ki bo 6. maja izšel pri založbi Profound Lore z naslednjo tracklisto:

…Through Withered Horizons
Sol’s Upheaval Debris
From Resounding Silence to the Obsidian Womb
Amniotic Bewilderment
Lysergic Sulfuric Waters
Twisting Spirals in the Murk
Cradle Wrecked, Curtains Unfurled
Crepuscular Dirge for the Blessed Ones

25. 2. 2022

Turneja Morbidfest Tour 2022, katere headliner bodo I Am Morbid z Davidom Vincentom na čelu, je posvečena 30. obletnici izida albuma Blessed are the Sick. Turnejo Morbidfest, ki je bila prvotno napovedana za leto 2021, je bilo treba prestaviti zaradi pandemije. I Am Morbid se bosta pridružili zasedbi Belphegor in Hate, vse datume turneje lahko razberete s priložene slike, nam najbližje pa se bo karavana ustavila 16. aprila v Münchnu.

9. 2. 2022

Kanadski thrasherji Triskelyon so objavili besedilni video za pesem Odyssey (Blessed by Steel), ki je del njihovega samonaslovljenega debitantskega EP-ja, ki je izšel konec januarja v samozaložbi.

21. 1. 2022

Nemški metalcore veterani Caliban objavljajo videospot za komad Ascent Of The Blessed, ki ga boste lahko našli na njihovem najnovejšem dolgometražcu Dystopia. Sicer datum izida še ni znan, bo pa album izšel pri založbi Century Media Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna