Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2024

Organizator Sindian Underground sporoča, da je koncert skupin Ektomorf, Tag My Heart, The Broken Horizon in Inmate, ki bi se moral 5. aprila odviti v klubu MC Pekarna v Mariboru, zaradi slabe prodaje vstopnic odpovedan. Izjava organizatorja:

»Spoštovani, predprodaja kart za koncert ni dosegla pričakovanj in smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da dogodek še pravočasno odpovemo. Zelo nam je žal, da je prišlo do tega, saj smo si dalj časa prizadevali, da po dolgem času pripeljemo ta odličen line-up v Slovenijo. Denar za karte boste seveda dobili povrnjen na prodajnem mestu – mojekarte.si ali MC Pekarna.«

1. 3. 2024

Angleški black thrash metalci Devastator so danes pri Listenable Records izdali drugi dolgometražec Conjurers of Cruelty, objavili pa so tudi video za komad Black Witchery.

29. 1. 2024

Festival MetalDays 2024 je odpovedan, tako pravi organizator:

Dragi prijatelji in obiskovalci festivala MetalDays, z mešanimi občutki vam sporočamo novico, da smo zaradi vseh izzivov, s katerimi smo se morali soočiti, sprejeli težko odločitev, da festivala MetalDays v letu 2024 ne bomo organizirali.

Po dolgotrajnih pogovorih vseh vpletenih v organizacijo festivala smo se soglasno odločili, da festival MetalDays 2024 prestavimo in se osredotočimo na organizacijo festivala MetalDays 2025, ki bo potekal od 27. julija do 2. avgusta 2025. Čeprav ta odločitev ni bila sprejeta enostavno, verjamemo, da je razumna in v predvsem v interesu vseh vključenih v organizacijo tako obsežnega dogodka.

Do sedaj že veste, da smo z vami delili vse izzive in prepreke, s katerimi se je festival srečeval, in zavedamo se, da na žalost še zdaleč nismo edini festival, ki se je v letu 2023 soočil z nepredvidenimi dogodki. MetalDays 2023 se je soočil z nepredvidenimi težavami zaradi hudih poplav, kar je privedlo do odpovedi zadnjih dveh festivalskih dni. Posledice, skupaj z izpadom dohodka, so nam otežile organizacijo festivala in zagotovitev festivalske izkušnje, ki si jo obiskovalci zagotovo zaslužite.

Organizatorji festivala MetalDays smo od samega začetka zavezani k obljubi, da je festival nepozabna in edinstvena izkušnja, saj verjamemo, da si vsi sodelujoči zaslužite le najboljše. Glede na vse okoliščine menimo, da je odločitev za premor in preusmeritev naših prizadevanj za zagotavljanje nove nepozabne izkušnje v letu 2025 pravilna in logičen korak naprej. Namesto hitenja in sklepanja kompromisov vidimo to kot priložnost za premor, sveže ideje in ponovno združitev v organizaciji kar najboljše edicije festivala v letu 2025.

Še enkrat se vsem zahvaljujemo za vašo podporo, ki ste nam jo izkazovali na prav vsaki ediciji festivala MetalDays, in vam želimo vse dobro. Sledite našim družbenim omrežjem in obiščite spletno stran festivala za vse aktualne informacije, ki bodo sledile. Na snidenje v letu 2025 še boljši in s še bolj edinstveno festivalsko izkušnjo.

Ekipa festivala MetalDays.

* Vstopnice, kupljene za leto 2024, so veljavne za leto 2025, vsi imetniki vstopnic bodo o tem obveščeni tudi po elektronski pošti.
** Vsi imetniki vstopnic za MetalDays 2024 lahko brezplačno obiščejo festival GoatHell
.

8. 9. 2023

Po abecednem vrstnem redu objavljamo resnično bogat seznam koncertov, ki se bodo zgodili v naslednjih dveh dneh na slovenskih tleh:

petek, 8. 9. 2023:
Britof, Eyeceeou (Slovenj Gradec)
Black Camo, Night Crawler, Ghastly Ashes (Grosuplje) – dobrodelni koncert
Cowboys From Hell, Paranoise (Izola)
Đornata, Human Host Body (Ljubljana)
Natt, Sranje, S.O.R., Paragraf 11 (Ljubljana)
Obduction, Pelhan (Ljubljana)

sobota, 9. 9. 2023:
Devangelic, Olkoth (Maribor)
Jolted, Bregove dere (Bistrica ob Sotli)
festival MetalWitch (Ljubljana)
Repetitor, Nancy, Mart (Postojna)
U$IŁ, Challenger, Night Crawler (Ljubljana)

18. 7. 2023

Legendarna brata Cavalera sta prejšnji petek pri Nuclear Blast Records ponovno izdala kultni album Morbid Visions in prav tako kultni EP Bestial Devastation.

Spodaj lahkov  obliki videa prisluhnete komadu Troops of Doom.

14. 7. 2023

Ameriški death metalci Olkoth so posneli guitar playthrough video za komad Thousand Faced Moon, ki ga lahko preverite na YouTubu. Komad je del aktualnega albuma At the Eye of Chaos.

Hkrati band sporoča, da prihaja v Evropo na turnejo, kjer bo spremljal italijanske brutalneže Devangelic. Banda se bosta 9. septembra ustavila v Mariboru.

6. 7. 2023

Grški black metal velikani Rotting Christ so se včeraj oglasili iz Deva Sound Studios v Atenah, kjer snemajo svoj že štirinajsti studijski plošček. Več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
16. 5. 2023

Legendarna brata Cavalera bosta 14. julija pri Nuclear Blast Records, ponovno izdala kultni album Morbid Visions in prav tako kultni EP Bestial Devastation. V ta namen v posluh ponujata besedilni video za komad Morbid Visions.

24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

27. 2. 2023

Švedski black metalci Blodtår bodo 21. aprila pri Nordvis Produktion na CD-ju, vinilu in digitalno izdali prvenec, ki bo nosil naslov Det förtegna förflutna. Na ploščku bo devet pesmi:

En krona av is (’A crown of ice’)
Ur mörker (’Of darkness’)
Skymning (‘Dusk’)
Den fördärvande sorgbundenheten (‘The devastating grief’)
De dansar på berget… (‘They dance on the mountain…’)
I avgrundens djup (‘In the depths of the abyss’)
Gånglåt (‘Walking tune’)
Uttala dess namn (‘Speak its name’)
En brynja av barr (‘A hauberk of pine needles’)

20. 2. 2023

Ameriški black/death metalci Plague Bearer so vsega skupaj razkrili že tri komade s prihajajočega albuma Summoning Apocalyptic Devastation. Vse tri lahko poslušate spodaj.

23. 1. 2023

Ameriški black/death metalci Plague Bearer so razkrili komad Antichristian Inquisition, ki je del prihajajočega albuma Summoning Apocalyptic Devastation. Ta bo izšel 3. marca pri Nameless Grave Records in bo vsdeboval deset komadov:

Unholy Black Satanic War Metal
Summoning Apocalyptic Devastation
Defiled by Sodomy
Decapitated Angels
Antichristian Inquisition
Under One Sign
Rise of the Goat
Churches Are in Flames
In Satan's Name
Christbane

16. 1. 2023

Italijanski brutalni death metalci Devangelic bodo 7. aprila pri Willowtip Records izdali svoj četrti album. Na voljo za poslušanje je že komad Sirius, Draconis, Capricornus:

Scribes Of Xul
Which Shall Be The Darkness Of The Heretic
Udug-Hul Incantation
Famine Of Nineveh
Sirius, Draconis, Capricornus
Worship Of The Black Flames
Ignominious Flesh Degradation
Hymn Of Savage Cannibalism
Shadows Of The Iniquitous
Sa Belet Ersetim Ki'Am Parsusa

23. 9. 2022

Epica bodo 11. novembra izdali EP z naslovom The Alchemy Project, ki prinaša naslednje skladbe:

The Great Tribulation
Wake the World
The Final Lullaby
Sirens - Of Blood and Water
Death Is Not the End
Human Devastation
The Miner

Na ploščku gostujejo Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse), Phil Lanzon (Uriah Heep), Tommy Karevik (Kamelot), Jørgen Munkeby (Shining), Charlotte Wessels (ex-Delain), Myrkur, Frank Schiphorst (Mayan), Björn »Speed« Strid (Soilwork), Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted), Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium) ter Roel van Helden (Powerwolf). Za skladbo The Final Lullaby (ft. Shining) so že objavili video.

21. 9. 2022

Švedski metalci Sabaton bodo v prihodnjem letu izdali film. Gre za neke vrste celovečerni muzikal, ki bo s pomočjo animacije in igrane igre predstavil njihov aktualni album The War To End All Wars. Pesmi s tega bodo služile kot uradna glasbena podlaga oziroma osrednja podlaga za film. Za ta korak so se odločili, ker želijo vsem poslušalcem in oboževalcem zasedbe ponuditi nekaj več, nekaj dodatnega, kar bo vsem služilo kot pomoč za razumevanje njihove glasbe, besedil in seveda 1. svetovne vojne. Zadeva je trenutno v post produkciji v studiu Yarnhub. Skupina izbranih novinarjev naj bi nekakšen napovednik oziroma krajši izsek že videla ob najavi aktualnega dolgometražca in prav njihovo navdušenje naj bi sprožilo ta megalomanski projekt.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna