Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 2. 2024

Organizatorji češkega festivala Brutal Assault 2024 so najavili osem novih bandov, in sicer Baroness, Dopelord, Exumer, Forbidden, Gaupa, Heathen, Hirax in The Obsessed.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

19. 12. 2023

Organizatorji češkega festival Brutal Assault 2024 so najavili 16 novih bandov, in sicer After The Burial, Cryptopsy, Deicide, Dopethrone, Night Verses, Obscura, Plini, Red Fang, Riverside, Severe Torture, Spiritbox, Stoned Jesus, Ten56., Textures, The Amity Affliction, Villagers Of Ioannina City.

Vse bande najdete v našem Napovedniku.

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

15. 9. 2023

Znanih je 5 novih bandov, ki bodo nastopili na Tolminator Metal Festu 2024, in sicer: Exodus, Dark Tranquillity, Toxic Holocaust, Devil Master in Dopelord. Vsi do zdaj napovedani nastopajoči so navedeni na priloženi sliki.

22. 3. 2023

Stoner fuzz rockerji Black Rainbows bodo 9. junija izdali album z naslovom Superskull. Zasedba je že predstavila prvi single Superhero Dopeproof, naslove komadov, ki so našli svoje mesto na ploščku, in naslovnico. Tracklista:

Apocalypse March
Superhero Dopeproof
Children Of Fire And Sacrifices
Cosmic Ride Of The Crystal Skull
The Pilgrim Son
Till The Outerspace
Lone Wolf
King Snake
Desert Sun
All The Chaos In Mine
Megalomania
Fire In The Sky

Avtorica: Tina Urek
20. 9. 2022

Nemški black/death metal dvojec Hadopelagyal je včeraj pri založbah Ván Records in Amor Fati Productions izdal prvenec Nereidean Seismic End, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu.

25. 8. 2022

Pionirji nu-metala Dope so objavili videospot za single Believe. Njihov nov album Blood Money Part Zer0 bo izšel 23. februarja prihodnje leto.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2022

Italijanska sludge/doom metal zasedba Tons je napovedala svoj tretji album. Ta bo nosil naslov Hashension in bo izdan 7. oktobra pri Heavy Psych Sounds. Album že lahko prednaročite, seznam pesmi pa preverite tukaj:

Dope Dealer Scum
A Hash Day’s Night
Slowly We Pot
Hempathy For The Devil
Ummagummo
Hashended (Outro)

Na isti dan kot novi album pa bo izšel tudi na novo izdan prvenec Musineè Doom Session Vol. 1, s čimer zasedba obeležuje 10 let njegovega obstoja.

23. 3. 2022

Grška stoner metal/rock zasedba Dope Default je objavila videospot za pesem Down To Pieces z aktualnega albuma Division.

4. 11. 2021

Valižanska stoner/doom metal zasedba Dope Smoker je konec prejšnjega tedna pri Electric Valley Records/Teschio Dischi izdala svoj drugi album Devil's Bridge, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Spisek skladb je sledeč:
New Error
NASDAQ
Oblast
Devilz Bridge
Odessa
Sonoma
Sky King

23. 6. 2021

Brazilska stoner/sludge/doom zasedba Void Tripper je v začetku tega meseca pri založbi Abraxas Records izdala svoj debitantantski album z naslovom Dopefiend, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Devil's Reject
Burning Woods
Hollow
Satan & Drugs
Comatose

18. 6. 2021

Valižanski stoner doom trio Dope Smoker je podpisal pogodbo z založbama Teschio Dischi in Electric Valley Records.

Skupino sestavljajo kitarist/vokalist Gareth »Lightnin'« Hopkins, bobnar Andrew »Boots« Woods in basist Neil »G« Gwyther.

20. 5. 2021

Brazilski heavy/doom trio Desert Druid And The Acid Caravan je objavil besedilni video za prvi single in naslovno skladbo prihajajočega debitantskega EP-ja The VVitch, ki bo kmalu na voljo preko Dopesmoke Heavy Music Productions (digitalno) in Ruidoteka Records (kaseta).

Desert Druid And The Acid Caravan so vokalist/basist F. Klinger, vokalist/kitarist P. Nass in bobnar E. Lisboa.

12. 2. 2021

Poljska stoner/doom metal zasedba Dopelord napoveduje nov EP Reality Dagger, ki izide 19. februarja pri založbi Green Plague Records. Dopelord so Paweł Mioduchowski (vokal, kitara), Piotr Zin (bas, vokal), Grzegorz Pawłowski (kitara) in Piotr Ochociński (bobni).

Tracklista je sledeča:
Dark Coils
Your Blood
Reality Dagger

13. 3. 2020

Billy Clubs so na svojem Bandcampu objavili skladbo Dope, prvi single z novega EP-ja Strange Driving, ki bo izšel 17. aprila ob pomoči Rocket Panda Management. Tržaška skupina iz Padrič je kot zvočni zid, ki se bo pravkar zrušil na poslušalca. Predvsem pa gre za uravnovešeno mešanico težkih monolitnih riffov in ravno prav catchy melodij. Čeprav je še vedno čutiti njihove zgodnje vplive iz hardcora in punka, uspejo vseeno vnesti kar nekaj svežine s kombiniranjem drugih stilov, kot so stoner doom, grunge in rock'n'roll.

Strange Driving prinaša sledeče skladbe:
Get It On
Cheeky
Shame Of Us
Dope
Circle
My Mad World
Billy Punk

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb