Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 6. 2023

Založba Peaceville Records bo danes izdala koncertni album japonske avantgardne black metal zasedbe Sigh z naslovom Live: The Eastern Force of Evil 2022, zato je predvčerajšnjim za pokušino razkrila še koncertni posnetek skladbe A Victory of Dakini.

12. 6. 2023

Hrvaški heavy thrasherji Diamond Dust so posneli videospot za pesem Eastern Sin s svojega lanskega prvenca Ten Years in Dust. Zasedba sicer letos praznuije 17 let delovanja.

1. 6. 2023

Newyorški black metalci Teloch Vovin in Viserion so združili moči. Tako bodo skupaj izdali split The Iron Age Of Kali Yuga, ki bo izšel 28. julija. Vsaka izmed zasedb je na Bandcampu že predstavila po en komad, ki je našel svoje mesto na skupni izdaji.

TELOCH VOVIN – Elohim Acherim:

Elohim Acherim (Preludium)
Teloch Vovin
Keys To The Void
Dragon Sworn
Bells Ov Perdition
An Eastern Temple
Death’s Pentagrammaton

VISERION – Embrace The Void:

Reborn In Darkness
Abandoned
Fathers

Avtorica: Tina Urek
30. 5. 2023

Založba Sentient Ruin Laboratories s komadom Fractal: Void nudi vpogled v skupni projekt ameriškega noise/black metal banda Sutekh Hexen in noise projekta Funerary Call, za katerim stoji Harlow MacFarlane. Skupni album P​:​R​:​I​:​S​:​M bo izšel 14. julija in obsega naslednje naslove:

Meridian غ
Infernal Folly
Perilous Shade
Towards the Eastern Gate
Fractal: Void
Æscend Obsidia
Pangæa Ultima² (Dread)
Shores of Purgatory

19. 5. 2023

Japonska avantgardna black metal zasedba Sigh predstavlja koncertni posnetek skladbe Mayonaka no Kaii s prihajajočega koncertnega albuma Live: The Eastern Force of Evil 2022, ki bo 16. junija izšel pri Peaceville Records.

21. 3. 2023

Ameriški black metal projekt Sever je razkril komad Lunar Sacrifice, ki je drugi po vrsti na prvencu At Midnight, By Torch Light. Ta bo 14. aprila izšel pri Iron Bonehead Productions in prinaša vsega šest komadov:

Abyssonaut
Lunar Sacrifice
Sunset in the West
Hammer of Vengeance
At Midnight, by Torch Light
Eastern Boar

20. 7. 2022

Karl Sanders je za svoj samonaslovljen middle eastern/egyptian ambient solo projekt posnel še en animirani video, tokrat za pesem The Evil Inherent In Us All z albuma Saurian Apocalypse, ki izide ta petek pri Napalm Records.

7. 7. 2022

Poljski black/thrash metalci Gallower predstavljajo single Claws and Fangs s prihajajočega EP-ja Eastern Witchcraft, ki ga bodo 29. julija izdali pri Dying Victims Productions in prinaša naslednje komade:

Eastern Witchcraft
Claws and Fangs
Susanoo's Deceit
Enchanted Woods
Forest Sleeps While Stars Die

25. 3. 2021

Britanski psihedelični stonerji 1968 so objavili skladbo Eastern Wind, prvi single s prihajajočega albuma Salvation, If You Need…. Gre za naslednika Ballads Of The Godless iz leta 2018, ki bo izšel 20. aprila na vinilu pri založbi No Profit Recordings.

24. 2. 2020

Kalifornijska psihedelična stoner/doom metal zasedba High Tone Son Of A Bitch, v kateri sodelujeta tudi vokalist Russ Kent in producent Billy Anderson, predstavlja devetminutno skladbo Silhouette s prihajajoče kompilacije Lifecycles: EPs of HTSOB, ki bo izšla 20. marca pri založbi Tee Pee Records.

High Tone Son Of A Bitch so delovali med letoma 2002 do 2007, lani ponovno obujeno skupino pa trenutno sestavljajo Russ Kent (Noothgrush) na vokalu, Pamela Ausejo (ex-Cruevo) na kitari in spremljevalnih vokalih, Paul Kott (ex-Cruevo, ex-Kalas) na drugi kitari, Billy Anderson (Tribes Of Neurot, ex-Melvins, ex-Asva, ex-Porn) na basu, Eric Rancourt (Clan Of Dyad, Eastern Spell) na bobnih in Bryce Shelton (Bädr Vogu, Nik Turner) na klaviaturah.

22. 3. 2017

Samsara Blues Experiment preko Theobelisk.net premierno predstavljajo skladbo Vipassana s prihajajočega studijskega albuma One With The Universe, ki bo izšel 12. maja pri založbi Electric Magic Records.

Tracklista je sledeča:
Vipassana
Sad Guru Returns
Glorious Daze
One With The Universe
Eastern Sun & Western Moon

2. 3. 2017

Ameriški black metal dvojec Vanum, ki ga sestavljata člana Ash Borer in Fell Voices, je prek Invisible Oranges objavil skladbo Spring of Life s prihajajočega mini albuma Burning Arrow. K. bo EP 1. aprila izdal pri svoji založbi Psychic Violence, prinaša pa naslednje skladbe:

Watcher in the Eastern Sky
Immortal Will
Spring of Life

Vanum lahko v živo ujamete v naslednjih mesecih, saj bo kot predskupina spremljal Ash Borer na evropski turneji, in sicer 18. aprila na Dunaju in 3. maja v Münchnu.

17. 6. 2016

Nemški doom rockerji Demon Incarnate so razkrili naslovnico novega EP-ja z naslovom Darvaza, ki bo izšel 12. avgusta pri založbi FDA Rekotz. Tracklista je sledeča:
Darvaza
Mesmerized
Karakum
Caravan
The Hunter
Eastern Trail

17. 3. 2016

Založba Heritage Recordings je prejšnji mesec izdala split ukrajinskega pagan black metal banda Nokturnal Mortum in poljske viking/black metal zasedbe Graveland. Skupen izid nosi naslov The Spirit Never Dies, na njem pa so naslednje skladbe:
Nokturnal Mortum – Нескореним (For Unconquered)
Nokturnal Mortum – Східний злам (Eastern Breakdown)
Nokturnal Mortum – В кайданах часу (In Shackles Of Time)
Graveland – Intro
Graveland – Ice Maze
Graveland – The Last Dawn

Graveland so poleg tega pred nekaj tedni pri Hellfire Records izdali še demo Carpathian wolves – Rehearsal 1993, Nokturnal Mortum pa pri Heritage Recordings kompilacijo z naslovom 22 Years Among the Sheep. Na njej sta na prvih dveh CD-jih na novo obdelane in doslej neizdane avtorske skladbe ter nekaj koncertnih posnetkov, na preostale tri CD-je pa so vključene priredbe njihovih pesmi, ki so jih med drugim prispevali: Dub Buk, Finist, Selvans, Midnight Odyssey, Žrec, Garden of Grief, Aeon Winds, Zgard, Zakon Velesa, Paganland, Gjallarhorn in mnogi drugi.

15. 2. 2016

Zasedba Cowboys From Hell, ki igra hite legendarnih velikanov, kot so Pantera, Metallica, Machine Head in Motörhead, se bo sklopu turneje »Ace of Spades Tour 2016/Where We Belong eastern Europe tour 2016« v četrtek, 18. februarja, skupaj z avstrijskimi kolegi Rant ustavila v Orto Baru v sodelovanju s Kadilnico of Death. Band sestavljajo prekaljeni glasbeniki iz bivših in sedanjih skupin, kot so Revolver, AlmostRage, MIT, Su-Shine, Morana, Lady's First, Children of Burzum itd., združujejo pa jih ljubezen do dobre glasbe, strast pri igranju in dober žur. Njihov moto je: »Noge na V pa čeu u tva!«
Vstopnina za koncert znaša 5 €, za obiskovalce s člansko izkaznico Kadilnica of Death pa je vstopnica brezplačna.

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna