Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 7. 2022

Viking metal legende Einherjer objavljajo najnovejši besedilni video, in sicer za komad Far Far North. Gre za posnetek v živo, ki ga boste našli na prihajajočem live albumu Norse And Dangerous (Live... From The Land Of Legends), ki bo izšel 25. avgusta pri založbi Napalm Records.

10. 6. 2022

Einherjer bodo 5. avgusta pri založbi Napalm Records izdali koncertni album z naslovom Norse And Dangerous (Live… From The Land Of Legends), ki prinaša naslednje komade:

West Coast Groove
The Spirit Of A Thousand Years
The Blood & The Iron
Kill The Flame
Nidstong
Stars
Mine Våpen Mine Ord
Nord & Ner
Spre Vingene
Ballad Of The Swords
Dragons Of The North
Ironbound
Far Far North

8. 3. 2022

Vikingi Einherjer bodo zamenjali black metalce Uada na festivalu Inferno 2022.

Poleg tega se danska death doom skupina Konvent seli na oder John Dee, kjer bo zasedla mesto black metalcev 1914, medtem ko bo nemška melodic death metal skupina Hiraes zasedla mesto na odru Vaterland.

Poleg tega organizator še vedno išče prostovoljce, ki bi pomagali pri izvedbi festivala.

4. 1. 2021

Norveške viking metal legende Einherjer objavljajo video za single Stars s prihajajočega albuma z naslovom North Star. Osmi studijski album Norvežanov bo izšel 26. februarja pri založbi Napalm Records. Kot pravijo fantje sami, gre za logično nadgradnjo, ki je bila zasnovana s predhodnikom Norrøne Spor in bo poslušalcu ponudila metal v stilu Einherjer.

20. 5. 2019

Norveške viking metal legende Einherjer se po 23 letih od izida studijskega prvenca Dragons Of The North vračajo k založbi Napalm Records. Vodja skupine Frode »Grimar« Glesnes pravi, da trenutno že delajo tudi na nasledniku lanskega albuma Norrøne Spor.

22. 10. 2018

Vikingški veterani Einherjer so objavili videospot za komad Mine Våpen Mine Ord, ki se nahaja na prihajajočem albumu Norrøne Spor. To bo že deveti album zasedbe, izšel pa bo 9. novembra.

 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
10. 8. 2018

Vikingi Einherjer, ki po morju metala plujejo že več kot dvajset let, so napovedali izid devetega studijskega albuma. Norrøne Spor bo izšel 9. novembra, spodaj pa lahko pogledate videospot za prvi single Spre Vingene. 

 

 

 

Avtorica: Tina Urek
2. 3. 2017

Organizatorji festivala Brutal Assault, ki se bo letos odvijal med 9. in 12. avgustom na že tradicionalni lokaciji – trdnjavi Josefov pri Jaromeru na Češkem, so objavili nove potrditve:

Hatebreed, The Dillinger Escape Plan, Overkill, Wintersun, Oathbreaker, Aversion Crown, Power Trip, The Number Twelve Looks Like You, Helheim in King Parrot.

Poleg že naštetih skupin na letošnji ediciji igrajo še:

Aeon, Amorphis, Architects, Arkona, August Burns Red, Batushka, Birds In Row, Born Of Osiris, Chelsea Grin, Clawfinger, Cough, Cryptopsy, Decapitated, Demolition Hammer, Der Weg Einer Freiheit, Deserted, Fear, Einherjer, Electric Wizard, Eluveitie, Emperor, Fallujah, Front Line Assembly, Gadget, God Is An Astronaut, Gorguts, Gruesome, Gutalax, Havok, Igorrr, Incantation, KMFDM, Life Of Agony, Macabre, Malignant Tumour, Mantar, Master's Hammer, Mayhem, Metal Church, Morbid Angel, Mourning Beloveth, Nervosa, Nile, Oceans Ate Alaska, Opeth, Possessed, Prong, Protector, Revocation, Rotten Sound, Rotting Christ, Sacred Reich, Samael, Sikth, Suffocation, Svart Crown, Swallow The Sun, Swans, Teethgrinder, Terror, The Amity Affliction, The Crown, The Devin Townsend Project, The Lurking Fear, Tiamat, Trivium, Tsjuder, Ulcerate, Vision Of Disorder, Walls Of Jericho, While She Sleeps, Wolfheart, Wrekmeister Harmonies in Zhrine.

Štiridnevne vstopnice po znižani ceni (78 €) bodo v prodaji na voljo do 30. aprila.

21. 7. 2015
Kreator, Septicflesh, Einherjer, Insomnium, Varg, Krisiun in Serenity so prve potrjene skupine za naslednjo edicijo festivala Metaldays. /J.G./

Avtor: Gorjanec
21. 10. 2014
Norvežani Einherjer predstavljajo video za komad Nord Og Ner, ki se bo nahajal na njihovem prihajajočem albumu z naslovom Av Oss, For Oss. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
5. 8. 2014
Einherjer predstavljajo animirani video za single Nidstong, ki bo izšel 25. avgusta. /P.G./

15. 7. 2014
Einherjer bodo 25. avgusta pri založbi Indie Recordings izdali 7" single z naslovom Nidstong. /P.G./

16. 7. 2013
Twilight Of The Gods predstavljajo skladbo Fire on the Mountain s prihajajočega prvenca. Vokalist Alan Averill (Primordial), kitarista Rune Eriksen (Ava Inferi, Aura Noir) in Patrik Lindgren (Thyrfing), basist Frode Glesnes (Einherjer) ter bobnar Nick Barker (Lock Up) so se najprej zbrali, da bi se poklonili skupini Bathory, na nastopih pa so se odločili, da sodelovanje nadaljujejo tudi z lastnim materialom. /P.G./

27. 10. 2011
Založba Season Of Mist je pod svoje okrilje vzela all-star zasedbo Twilight Of The Gods, ki jo sestavljajo pevec Alan Averill (Primordial), kitarista Rune Eriksen (Ava Inferi, Aura Noir) in Patrik Lindgren (Thyrfing), basist Frode Glesnes (Einherjer) ter bobnar Nick Barker (Lock Up). Prvotno so se združili z namenom, da preigravajo klasike black metalcev Bathory, potem pa so po številnih koncertih ugotovili, da je kemija med njimi zelo dobra in so začeli s pisanjem lastnega materiala. Skupina se je za pisanje skladb umaknila na Portugalsko in rezultat tega je sedaj klasični heavy metal z nekaj epic parti in vplivi rocka iz 70ih. S snemanjem albuma naj bi pričeli v začetku prihodnjega leta. /B.B./

24. 10. 2011
Einherjer in Church Of Misery sta novi potrjeni skupini za Inferno Festival, ki bo od 4. do 7. aprila v Oslu na Norveškem. Zaenkrat so potrjeni še Anaal Nathrakh, Absu, Arcturus, Borknagar, Tsjuder, Agalloch in Witchery. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška