Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 3. 2024

Brutalne death metalke Emasculator so podpisale za založbo New Standard Elite, kjer bodo še letos izdale EP z naslovom The Disfigured and the Divine. Ta bo nasledil demo Depraved Disfigurement iz leta 2022.

8. 3. 2024

Švedski black metal titani Marduk so med nominiranci za letošnje švedske grammyje. Podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad na Švedskem bo letos že 41. po vrsti, in sicer 8. maja v areni Annexet v Stockholmu. Marduk so z albumom Memento Mori nominirani v kategoriji »Hard Rock/Metal album of the Year«, nominiranci pa so tudi Eradikated (album Descendants), Ghost (album Phantomime), In Flames (album Foregone) in Tribulation (album Hamartia).

28. 8. 2023

Mehiška death metal zasedba Armada je letos v samozaložbi izdala svoj drugi studijski dolgometražec, ki mu je nadela naslov Ancient Rites.

Če želite prejeti brezplačno zgoščenko, se udeležite aktualne nagradne igre.

14. 8. 2023

Slovenska crust/death metal zasedba Nefarious Vermin je 10. maja izdala svoj najnovejši studijski celovečerec z naslovom Abolition of Tradition.

Če želite brezplačno prejeti ta album na kaseti, se udeležite naše aktualne nagradne igre.

31. 7. 2023

Brazilska death metal zasedba Nervochaos je 31. marca pri založbi Emanzipation Productions izdala svoj najnovejši studijski dolgometražec, ki mu je nadela naslov Chthonic Wrath.

Če želite prejeti eno od dveh zgoščenk brezplačno, se udeležite aktualne nagradne igre.

13. 7. 2023

Na Tolminator Warmup Showu v Murski Soboti oziroma na open air Vulva Feast Festu to soboto, 15. julija, bodo Vulvathrone praznovali 20 let delovanja, medtem ko bo Tolminator delil nagrade. Ali kot pravi Herman: »Med menjavami bandov bo potekala tudi podelitev kart za Tolminator Fest. Kako? Pustite se presenetiti! Med katerimi menjavami? Pustite se presenetiti!« Časovnica bo takšna:

19.00 Nefarious Vermin
20.00 Vile Disgust
21.00 Sperm of Mankind
22.00 Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot
23.00 Vulvathrone
00.00 Carnal Diafragma

3. 7. 2023

Proti koncu junija so groove thrasherji Terminal Disease preko Facebooka sporočili, da so začeli s snemanjem novega albuma. Tega lahko pričakujemo konec poletja ali v začetku jeseni. Več informacij o albumu sledi, če pa želite ujeti band v živo, pa imajo zaenkrat potrjene naslednje koncerte:

01. 09. 2023 Maribor, Brutal Janez Fest 2023
30. 09. 2023 Zagorje ob Savi, Mladinski center Zagorje
13. 10. 2023 Ljubljana
15. 12. 2023 Ljubljana

3. 4. 2023

Darkthrone bodo 26. maja pri Peaceville Records izdali demo Thulcandra in demo Cromlech na LP-ju. Prednaročila so že na voljo tukaj.

Thulcandra vsebuje prve 3 izdaje pod imenom Darkthrone, in sicer demo Land of Frost (1988), promo A New Dimension (1988), in sam demo Thulcandra (1989). Skupaj te izdaje ponujajo jasen prikaz hitrega razvoja banda v njegovih ambicioznih ustanovnih letih, vendar z naraščajočo zrelostjo in že eklektično sfero vplivov.

Cromlech je bil zadnja demo izdaja skupine, preden je bila podpisana pogodba z založbo Peaceville Records. Demo je bil posnet leta 1989 z isto zasedbo kot Thulcandra, se pravi takšno, ki je kasneje posnela albuma Soulside Journey in A Blaze in the Northern Sky. Poleg ikoničnih demo psonetkov ta izdaja vsebuje tudi dodatne skladbe s posnetkov Bootleg TV Oslo iz leta 1989, vključno s priredbo Visual Aggression skupine Celtic Frost in trojico instrumentalnih skladb s kasete, ki je bila prvotno narejena za ustanovitelja založbe Peacevill, ki jih je Paul »Hammy« Halmshaw prejel leta 1990.

6. 2. 2023

Vigilance je postojnska heavy/speed metal/hard rock zasedba, ki je svojo pot začela pred več kot desetimi leti kot četverica, ki so jo takrat sestavljali Gilian Adam, Tine Kaluža, Anže Stegel in Jakob Rejec. Do danes je zasedba med drugim izdala štiri celovečerce in dva polvečerca, okoli enega od slednjih pa se bo danes vrtela naša nagradna igra. Govora je seveda o aktualnem samonaslovljenem ploščku.

Če želite prejeti brezplačno kratko majico z dizajnom banda, zgoščenko ali vinilno ploščo, se udeležite aktualne nagradne igre.

2. 2. 2023

Simfonični metalci Phantom Elite predstavljajo nov single Skin Of My Teeth. Komad boste lahko našli na njihovem prihajajočem albumu Blue Blood, ki bo izšel 17. marca pri založbi Frontiers Records.

23. 1. 2023

Dark Sphere je prekmurska simfonična black metal zasedba, ki letos obeležuje že 15 let obstoja. V tem času je zasedba izdala tri celovečerce in nazadnje še en polvečerec, ki nosi naslov Gemini, okoli katerega se vrti naša tokratna nagradna igra.

Če želite prejeti brezplačno kratko majico z dizajnom banda in zgoščenko oziroma samo zgoščenko, se udeležite aktualne nagradne igre.

12. 1. 2023

Simfonični metalci Phantom Elite so objavili video za single Inner Beast, ki je del prihajajočega albuma Blue Blood. Ta bo izšel 17. marca pri Frontiers Records.

9. 1. 2023

NervoChaos je precej znana death metal zasedba iz Brazilije, ki je lani pri založbi Emanzipation Productions izdala že svoj deseti studijski album z naslovom All Colors of Darkness.

Če želite prejeti eno od dveh zgoščenk brezplačno, se udeležite aktualne nagradne igre.

5. 12. 2022

Mednarodna progresivna metal zasedba Seventh Station, pri kateri igra tudi en član iz Slovenije, je minuli teden objavila videospot za komad Unspoken Thoughts, ki je del aktualnega drugega albuma Heal the Unhealed. Tega bo zasedba predstavila ta konec tedna v okviru mini turneje:

08. december, Wakkum Club, Gradec, Avstrija
09. december, Orto Bar, Ljubljana, Slovenija
10. december, Hard Place, Zagreb, Hrvaška

Če želite prejeti zastonj vstopnico za release show novega albuma v ljubljanskem Orto Baru, se moraš udeležiti še druge nagradne igre, ki jo pripravljamo za vas v tem tednu. Nagradno igro najdeš tukaj.

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana