Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 6. 2023

Norveški simfonični gothic metal projekt Mortemia predstavlja nov video za skladbo Antidote, pri kateri kot gostja na vokalu sodeluje Fabienne Erni (Eluveitie, Illumishade).

15. 5. 2023

The Dark Side of the Moon in Fabienne Erni, vokalistka pri Eluveitie, so posneli videospot za skladbo New Horizons.

9. 11. 2022

Folk metalci Eluveitie so objavili nov posnetek v živo. Tokrat so občinstvu letošnjega festivala Rockharz med drugim predstavili novejši komad Aidus, katerega posnetek si lahko ogledate spodaj.

19. 10. 2022

Švicarji Eluveitie so objavili nov single z naslovom Exile Of The Gods, za katerega so posneli tudi videospot. V živo lahko zasedbo ujamete konec leta na turneji po Evropi skupaj z Amorphis in Dark Tranquility. Nam najbliže se bodo ustavili 7. decembra na Dunaju.

27. 9. 2022

Nekdanja člana legendarnih Celtic Frost, Franco Sesa in Erol Ünala, predstavljata videospot za prvi single nove zasedbe Oath Of Cranes, ki prihaja iz Züricha v Švici. Pesem Yama - Sacrifice Of Introspection se nahaja na prihajajočem debitantskem albumu z naslovom The Unsung Mantras.

Oath Of Cranes postavljajo doom metal na glavo. Nekdanji bobnar Celtic Frost in vodja skupine Franco Sesa združuje svojo strast do vzhodne tradicionalne glasbe – še posebej do petja tibetanskih menihov – z ljubeznijo do hard rocka, da ustvari resnično inovativo zvočno podobo. Single je producirala skupina sama ob tehnični podpori izkušenega Tommyja Vetterlija (Coroner, Eluveitie), medtem ko je za mastering poskrbel Tony Lindgren (Sepultura, Kreator, Amorphis).

14. 9. 2022

Finci Amorphis se novembra skupaj z Eluveitie odpravljajo na obsežnejšo evropsko turnejo. V ta namen bodo 4. novembra izdali prav posebno izdajo zadnjega dolgometražca Halo. Poleg nove naslovnice boste na albumu našli tudi še neizdano skladbo The Well.

2. 6. 2022

Švicarski folk metalci Eluveitie predstavljajo nov single z naslovom Aidus. Za single je zasedba posnela tudi videospot, ki bo doživel premiero danes natanko opoldne. Video si boste takrat lahko ogledali tudi na spodnji povezavi.

25. 5. 2022

V svetu metala smrt Alexija Laiha (Children Of Bodom, Bodom After Midnight) še vedno zelo odmeva. Skupina bolj ali manj znanih glasbenikov je svojo naklonjenost in poklon izrazila s profesionalno posneto priredbo komada Follow The Reaper. Imena sodelujočih so:

Melissa Bonny - vokali (Ad Infinitum, The Dark Side Of The Moon)
Michalina Maisz - hurdy gurdy (Eluveitie)
Jonas Wolf - kitara (Eluveitie, Illumishade, Ful Halen)
Teemu Mäntysaari - kitara (Wintersun, Smackbound)
Vili Itäpelto - klaviature (Smackbound)
Rob Van Der Loo - bass (Epica)
Jocke Wallgren - bobni (Amon Amarth)

Avtorica: Tina Urek
8. 4. 2022

Finci Amorphis se bodo po končani turneji po Združenih državah vrnili tudi na evropske odre. Skupaj s Švicarji Eluveitie se konec leta odpravljajo na daljšo turnejo po Evropi, ki jih bo 12. novembra pripeljala tudi k našim vzhodnim sosedom, saj se bodo 12. decembra ustavili v Budimpešti. Več informacij o turneji najdete tukaj.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

14. 4. 2021

»This Too Shall Pass« spodbudno pravijo Off The Cross, ki so tokrat za mikrofonom združili moči s Fabienne Erni (Eluveitie, Illumishade). Njihov drugi album Enjoy It While it Lasts lahko pri založbi Suburban Records pričakujemo lahko že konec tega meseca, svoj izvod pa si zagotovite s prednaročilom na njihovi spletni strani. »Za to pesem smo morali iti čez meje svoje cone udobja, kar je bila popolnoma nova izkušnja. Besedilo nagovarja k potiskanju naprej v časih, ko se zdi obup najlažja pot iz pekla,« pravi ens De Vos. Belgijski metalcore četverec na sceni deluje že od leta 2016, za sabo pa že ima studijski album Divided Kingdom in EP Era.

Avtorica: Mateja Felc
15. 3. 2021

Michalina Malisz in Fabienne Erni, članici švicarskega folk metal kolektiva Eluveitie, predstavljata videospot za njuno verzijo klasike Nothing Else Matters skupine Metallica.

28. 1. 2021

Finski organizator festivala Tuska je potrdil nekaj novih imen za letošnjo izvedbo festivala: Baroness, Finntroll, Korpiklaani, Lähiöbotox, Metal De Facto, Korpsesoturi, Waltar. 3-dnevne vstopnice stanejo 159 EUR in so že na voljo za nakup.

Program po dnevih pa zgleda zaenkrat tako:

Petek, 2. 7.:
Korn, Mokoma, Beast In Black, Insomnium, Eluveitie, Belzebubs, Perturbator, Lost Society, Finntroll, Metal De Facto, Korpsesoturi.

Sobota, 3. 7.:
Gojira, Jinjer, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Korpiklaani, Lähiöbotox, Waltari.

Nedelja, 4. 7.:
Deftones, Devin Townsend, Symphony X, High On Fire.

22. 1. 2021

Odkar so se Anna Murphy, Merlin Sutter in Ivo Henzi pred pol desetletja razšli z Eluveitie, njihov ne več tako zelo nov band Cellar Darling še kar uspeva. Po albumu The Spell iz leta 2019 so v začetku januarja izdali novo pesem Dance. Zopet nam postrežejo z nenavadnimi, umetniškimi kombinacije melodij hurdy-gurdyja, piščali, kitar in klavirja, besedilo, navdihnjeno s Plesom kuge v 16. stoletju, pa še kako ustreza današnji situaciji.

Avtorica: Mateja Felc
6. 1. 2021

Illumishade predstavljajo videospot za najnovejši single The Endless Vow, ki se nahaja na njihovem aktualnem debitantskem albumu Eclyptic: Wake Of Shadows.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška