Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 3. 2023

Danski old school death metalci Bloodgutter bodo 5. maja izdali prvenec, ki bo slišal na ime Death Mountain in bo vseboval enajst komadov:

Katabatic Death Wind
Rot Awaits
Artillery Supremacy
Torture Sacrifice
Down The Gutter
For The Empire
Unternehmen Gericht
Fill The Graves
Whirlwind Of Doom
Jaws Of Death
Our Final Conflict

Za ljubitelje bandov, kot sta Entombed in Obituary.

14. 12. 2022

Fredlös je nova temačna metal zasedba iz Švedske, katere ustanovni član je Alex Hellid (Entombed). Band bo 10. februarja pri Threeman Recordings izdal svoj samonaslovljeni prvenec, najavo pa je pospremil z objavo dveh videospotov.

Avtorica: Tina Urek
1. 9. 2022

Belgijski death metalci Carnation so posneli live videospot za naslovno pesem EP-ja Stench of Death, na katerem mu družbo dela še priredba Supposed to Rot od Entombed. Video je bil posnet na letošnji ediciji festivala Hellfest, EP pa lahko naročite tukaj.

14. 7. 2022

Basist David Ellefson (ex-Megadeth), kitarist/vokalist Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.) in bobnar Michał Łysejko (ex-Decapitated) so ustanovili death/thrash metal projekt Dieth. Fantje so že objavili prvi single In The Hall Of The Hanging Serpents.

Avtor fotografije: Maciej Pieloch Photography.

Avtorica: Tina Urek
13. 6. 2022

Belgijski death metalci Carnation, ki bodo letos med drugim nastopili tudi na MetalDays, so posneli videospot za naslovni komad aktualnega EP-ja z naslovom Stench of Death, ki je izšel minuli teden pri Season of Mist. Tracklista:

Stench of Death
Supposed to Rot (Entombed cover)

24. 5. 2022

Nemški death metalci Disgusting Perversion so podpisali za Black Sunset/MDD, kjer bodo izdali svoj drugi studijski album, ki naj bi nagovoril ljubitelje starih Entombed, Bolt Thrower in Grave. Več informacij sledi.

23. 12. 2021

Legendarna švedska rock'n'roll zasedba The Hellacopters, v kateri sodelujeta Nicke Andersson (Lucifer, Entombed, Death Breath, Imperial State Electric) in Dregen (Backyard Babies, ex-Michael Monroe), predstavlja videospot za najnovejši single Reap A Hurricane. Gre za prvo skladbo s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Eyes Of Oblivion, ki bo izšel 1. aprila pri založbi Nuclear Blast Records.

Reap A Hurricane bo pred tem na voljo tudi kot 7" single na barvnem vinilu, ki na B-strani prinaša ekskluzivno skladbo Done Fighting.

26. 10. 2021

Nemški death metalci Eyemaster bodo 12. novembra preko Califari Records na kaseti in 7'' vinilu izdali demo z naslovom Charcoaled Remains / Festering Slime. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Autopsy, Entombed, Grave in Mötorhead.

27. 7. 2021

Grand Cadaver predstavljajo skladbo Reign Through Fire, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Into The Maw Of Death, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Skladba bo na voljo tudi kot limitiran 7" single, ki na B-strani prinaša priredbo Nihilist/Entombed klasike Supposed To Rot, s katero so počastili spomin na preminulega LG Petrova.

Švedsko death metal superskupino sestavljajo kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia), basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

22. 7. 2021

Islandski crust punk projekt Bastarður, v katerem sta moči združila Aðalbjörn Tryggvason (Sólstafir) in Birgir Jónsson (Dimma), v posluh ponuja prvi single Viral Tumor s prihajajočega prvenca Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist. Kot gostujoča vokalista na albumu sodelujeta tudi Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

Pevec in kitarist Aðalbjörn Tryggvason je bil že od nekdaj odprt za najrazličnejše glasbene vplive. Naj si bo to nalepka Entombed, ki krasi njegovo kitaro, intro Ennia Morriconeja kot uvod v koncert ali poklon Lemmyju Kilmisterju s kavbojsko senzibilnostjo, tako da ni nobena skrivnost, da njegova ljubezen do glasbe ne pripada samo eni zvrsti. Z najnovejšim projektom, ki išče navdih pri skupinah, kot so Napalm Death, Terrorizer, Motörhead in Disfear, svoje navdušenje nad crust punkom dviguje na novo razburljivo raven.

29. 6. 2021

Škotski underground veteran Tommy Concrete (ex-The Exploited, Psychotic Depression, Tommy Concrete and the Werewolves) je prejšnji teden pri Trepanation Recordings izdal nov solo album Hexenzirkel, ki ga lahko v celoti preverite na Bandcampu. Na albumu kot gostujoči vokalisti sodelujejo Laura Gilchrist (King Witch), Jenni Sneddon (Juniper Grave), Michael Brannagh (Tommy Concrete and the Werewolves, ex-Warrior Soul), Christian Kimmet (Love/Hate, ex-Warrior Soul), Jamie Herkes (Tommy Concrete and the Werewolves, Critkill) in Bryan Ramage (Ramage Inc.), ki je poskrbel tudi za produkcijo, miks in mastering.

Tracklista je sledeča:
What Unknown Force
Practice For The Apocalypse
Entombed With My Pride By My Side
The Blind Man Shines Light On The Truth
Escapism And Lethargy
All Of This Will Be Eaten By The Sun

16. 6. 2021

Ekipa Two Minutes To Late Night predstavlja video za novo priredbo. Tokrat so obdelali skladbo Jane skupine Jefferson Starship, pri kateri so se nepogrešljivemu Jordanu Oldsu (aka Gwarsenio Hall) pridružili še Johnny Kelly (Silvertomb, Danzig, ex-Type O Negative, ex-A Pale Horse Named Death), Johanna Sadonis (Lucifer), Nicke Anderson (Lucifer, The Hellacopters, Entombed), Mlny Parsonz (Royal Thunder) in Cory Barhorst (Kylesa, Black Tusk).

8. 3. 2021

Zasedba Entombed A.D. je preko družbenega omrežja Facebook javnost obvestila o smrti svoje vodje in vokalista Larsa-Görana Petrova. L-G Petrov je lansko leto prejel diagnozo, da je zbolel za neozdravljivo obliko raka, slab mesec nazaj pa je dopolnil komaj 49 let.

Avtorica: Tina Urek
25. 2. 2021

Včeraj je organizator norveškega festivala Inferno Metal Festival naznanil, da je tudi letošnja edicija odpovedana. Postopek v zvezi z vračilom vstopnine bo enak kot za lansko edicijo in se bo začel s 1. marcem, kdor pa želi drugo leto obiskati festival, pa mora samo obdržati že kupljeno vstopnico.

Drugo leto bo festival potekal od 14. do 17. aprila, potrjenih pa je prav tako že veliko letošnjih bandov: Kreator, Mayhem, Venom, Ihsahn, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Cadaver, Myrkskog, Entombed AD, Asphyx, Benighted, Bølzer, Dark Fortress, Tulus, Whoredom Rife, Djerv, Hamferd, Dyscarnate, The Great Old Ones, 1914, Sylvaine, Asagraum, Nyrst, Isvind, From The Vastland, Regarde Les Hommes Tomber, Nachash, Ulvehyrde, Kosmos Brenner, Sovereign, Gnida, Eridu, Zifir, Solbrud, Xenoblight, Oranssi Pazuzu.

18. 9. 2020

Ekipa Two Minutes To Late Night je posnela nov »bedroom cover video«, tokrat za priredbo Fleetwood Mac klasike You Make Loving Fun, pri kateri so sodelovali Marty Friedman (ex-Megadeth) na kitari, Bill Kelliher (Mastodon) na drugi kitari, Johanna Sadonis (Lucifer) na vokalu, Nicke Anderson (Lucifer, The Hellacopters, Entombed) na bobnih, Nick Jost (Baroness, Horse Torso) na basu, Stephen Brodsky (Mutoid Man, Cave In, Old Man Gloom) in Emily Panic aka Hard Melissa na spremljevalnih vokalih, ter Jordan Olds aka Gwarsenio Hall na kitari.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb