Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 12. 2022

Včeraj se je začela prodaja vstopnic za festival 70000 Tons of Metal 2023. Svojo sobo lahko rezervirate tukaj.

Do zdaj potrjeni bandi so: Abysmal Dawn, Amorphis, Cynic, Decrepit Birth, Destruction, Evergrey, Fallujah, Feuerschwanz, Fractal Universe, Insomnium, Jungle Rot, Kamelot, Korpiklaani, Kreator, Mǻnegarm, Melechesh, Nightmare, Nightwish, Novembre, Obscura, Oceans Of Slumber, Rotting Christ, Sirenia, Uli Jon Roth, Visions Of Atlantis, Warbringer.

2. 8. 2022

Ameriška progresivna death metal zasedba Fallujah je objavila besedilni video za pesem Embrace Oblivion s prihajajočega studijskega albuma Empyrean, ki izide 9. septembra pri založbi Nuclear Blast Records. Tracklista:

The Bitter Taste of Clarity
Radiant Ascension
Embrace Oblivion
Into the Eventide
Eden's Lament
Soulbreaker
Duality of Intent
Mindless Omnipotent Master
Celestial Resonance
Artifacts

14. 10. 2019

Machine Head predstavljajo videospot za novi single z naslovom Do Or Die. Skladbo sta producirala Robb Flynn in Zack Ohren (Fallujah, All Shall Perish), za miks je bil zadolžen Russ Russell (At The Gates, Napalm Death), medtem ko je mastering opravil Gene Grimaldi (The Blackening).

5. 3. 2019

Ameriška progressive death metal zasedba Fallujah je objavila skladbo Dopamine z novega studijskega albuma Undying Light, ki izide 15. marca pri založbi Nuclear Blast Records. Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za single z naslovom Ultraviolet.

18. 2. 2019

Sworn Enemy predstavljajo svežo skladbo Prepare For Payback s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki bo izšel 5. aprila pri M-Theory Audio. Novi album newyorške hardcore thrash zasedbe je produciral Robb Flynn, frontman skupine Machine Head, medtem ko je bil za snemanje, miks in mastering zadolžen Zack Ohren (Suffocation, Fallujah, Warbringer).

Gamechanger ponuja naslednje skladbe:
Intro
Prepare For Payback
Seeds Of Hate
Coming Undone
Justify
DOA
Fragments Of A Broken Life
The Fall Of Modern Man
Selling A Dream
The Consequence
Integrity Defines Strength

11. 9. 2018

Obscura se v začetku prihodnjega leta odpravljjo na evropsko turnejo, na kateri jih bodo spremljale tudi skupine Fallujah, Allegaeon in First Fragment. Najbližje Sloveniji jih lahko ujamemo 1. 2. v Münchnu (Backstage), 16. 2. v Milanu (Legend), 18. 2. na Dunaju (Arena) in 23. 2. v Salzburgu (Rockhouse).

2. 3. 2017

Organizatorji festivala Brutal Assault, ki se bo letos odvijal med 9. in 12. avgustom na že tradicionalni lokaciji – trdnjavi Josefov pri Jaromeru na Češkem, so objavili nove potrditve:

Hatebreed, The Dillinger Escape Plan, Overkill, Wintersun, Oathbreaker, Aversion Crown, Power Trip, The Number Twelve Looks Like You, Helheim in King Parrot.

Poleg že naštetih skupin na letošnji ediciji igrajo še:

Aeon, Amorphis, Architects, Arkona, August Burns Red, Batushka, Birds In Row, Born Of Osiris, Chelsea Grin, Clawfinger, Cough, Cryptopsy, Decapitated, Demolition Hammer, Der Weg Einer Freiheit, Deserted, Fear, Einherjer, Electric Wizard, Eluveitie, Emperor, Fallujah, Front Line Assembly, Gadget, God Is An Astronaut, Gorguts, Gruesome, Gutalax, Havok, Igorrr, Incantation, KMFDM, Life Of Agony, Macabre, Malignant Tumour, Mantar, Master's Hammer, Mayhem, Metal Church, Morbid Angel, Mourning Beloveth, Nervosa, Nile, Oceans Ate Alaska, Opeth, Possessed, Prong, Protector, Revocation, Rotten Sound, Rotting Christ, Sacred Reich, Samael, Sikth, Suffocation, Svart Crown, Swallow The Sun, Swans, Teethgrinder, Terror, The Amity Affliction, The Crown, The Devin Townsend Project, The Lurking Fear, Tiamat, Trivium, Tsjuder, Ulcerate, Vision Of Disorder, Walls Of Jericho, While She Sleeps, Wolfheart, Wrekmeister Harmonies in Zhrine.

Štiridnevne vstopnice po znižani ceni (78 €) bodo v prodaji na voljo do 30. aprila.

26. 4. 2016

Fallujah predstavljajo videospot za skladbo Abandon z najnovejšega studijskega albuma z naslovom Dreamless, ki izide že ta petek pri Nuclear Blast Entertainment. Tukaj si lahko ogledate tudi trailer za omenjeni album, v katerem spregovorijo o svojih progresivnih vplivih.

Skupina bo skupaj z rojaki Fit For An Autopsy v okviru evropske turneje 27. junija nastopila tudi v ljubljanskem Orto Baru.

9. 12. 2015

Dirty Skunks spročajo: »V soboto 12.12. bomo v Gala Hali gostili brutalni paket na čelu s Carnifex, ki ste jih lahko videli tudi na letošnjem festivalu Metaldays. Poleg njih bodo nastopili Within the Ruins, Fallujah in Boris the Blade. Vstopnice lahko kupite v spletni trgovini On Parole Productions, v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master of Metal na Kotnikovi v Ljubljani in pa v Gala Hali, ko ta obratuje. Predprodajna cena vstopnice je 22 €, na dan koncerta pa 25 €.«

Razpored:
19:30 blagajna
20:00 vrata

20:25 Boris the Blade
21:10 Fallujah
22:00 Within the Ruins
23:00 Carnifex

30. 10. 2015

Progressive death metal mojstri Fallujah se trenutno nahajajo v studiu, kjer snemajo prihajajoči studijski album. Ta naj bi izšel v začetku prihodnjega leta pri Nuclear Blast Entertainment.

Avtorica: Tina Urek
14. 7. 2015
Že zelo pestri ponudbi nove koncerte ponudbe pod okriljem Dirty Skunks so se pridružili še Carnifex. Deathcore manijaki se bodo namreč le nekaj mesecev po obisku na Metaldays, natančneje 12. decembra, ustavili v Gala Hali v Ljubljani. Družbo jim bodo delali še Within The Ruins, Fallujah in The Last Ten Seconds Of Life. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
21. 1. 2015
Sanfranciški progresivni death metalci Fallujah so podpisali z založbo Nuclear Blast Entertainment. /J.G./

Avtor: Gorjanec
2. 12. 2014
Dirty Skunks spročajo: »V soboto 6.12. bomo v Gala Hali gostili brutalneže Dying Fetus, ki bodo oder delili z Goatwhore, Malevolence in Fallujah. Pripravite se na pravi death metal moshpit! Vstopnice lahko kupite prek spletne trgovine On Parole, v Gala Hali, ko ta obratuje, v trgovinah Madness na Trubarjevi in Master of Metal na Kotnikovi v Ljubljani in v Jazz klubu Satchmo v Mariboru. Predprodajna cena vstopnice je 22 €, na dan koncerta pa 25 €. Po koncertu bo v Gala Hali še afterparty, za katerega bo poskrbel DJ Rope.« /P.G./

Razpored:
20:00 vrata/blagajna
20:30 Fallujah
21:10 Malevolence
22:00 Goatwhore
23:00 Dying Fetus

3. 11. 2014
Zasedbi Hate Eternal se je uradno pridružil bobnar Chason Westmoreland, ki je bobnal že pri zasedbah, kot so Fallujah, Burning The Mases in Oceano. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
15. 7. 2014
Goatwhore so objavili video za komad Baring Teeth for Revolt z aktualnega albuma Constricting Rage of the Merciless. Band bo med drugim decembra nastopil v Gala Hali skupaj z Dying Fetus, Malevolence in Fallujah. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb