Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 3. 2024

Saltatio Mortis in Blind Guardian so skupaj objavili video za komad Finsterwacht.

4. 3. 2024

Znani so trije novi bandi, ki bodo nastopili na češkem festivalu Basinfirefest 2024. To so: Battle Beast, Fleshgod Apocalypse in Rotting Christ.

Seznam vseh zaenkrat potrjenih bandov: Battle Beast, Blind Guardian, Brand Of Sacrifice, Cradle Of Filth, Destruction, Fear Factory, Fleshgod Apocalypse, Gutalax, Hulder, Insomnium, Kataklysm, Halocene, Panzerfaust, Rotting Christ, Skalmöld, Suffocation, Suicidal Angels.

16. 10. 2023

Belgijska stoner metal/rock zasedba The Guardians je po desetih letih delovanja septembra letos na CD-ju in digitalno izdala svoj dolgometražni prvenec, ki nosi naslov ON. Album lahko poslušate spodaj, naročite pa na Bandcampu.

11. 10. 2023

Progresivni power metalci Immortal Guardian so podpisali pri Massacre Records. Pri novi založbi bo izšel nov dolgometražec Unite and Conquer, njegov izid je napovedan za 27. oktober.

20. 9. 2023

Ta petek se bo v ljubljanskem Orto Baru pod vodstvom MetalRock Academy zgodil 11. letni koncert učencev. Organizator pravi: »Ob spremljavi glasbenih gostov bodo učenci MetalRock Academy iz programov električne kitare, bas kitare in programa petja nastopili na odrskih deskah in ob znanih hitih skupin Helloween, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Blind Guardian in mnogih drugih pričarali pravo koncertno vzdušje.«

7. 8. 2023

Prvi sklop »super earliest bird« vstopnic za velenjski festival MetalDays 2024, ki so šle v prodajo minuli teden, je razprodan, zato je organizator dodal v prodajo še 1000 vstopnic po isti ceni. Vstopnice z nazivom »earliest bird«, ki bodo za kakšnih 20 EUR dražje, bodo šle v prodajo, ko bo prodanih teh 1000 vstopnic. Prodaji lahko sledite tukaj.

Zaenkrat potrjeni bandi so Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

1. 8. 2023

Medtem ko se je letošnja edicija festivala MetalDays včeraj komaj začela, so organizatorji že naznanili prve potrditve za MetalDays 2024. Zaenkrat so potrjeni Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

Festival MetalDays 2024 se bo odvijal med 28. julijem in 3. avgustom v Velenju, na voljo pa je že tudi prvih 1500 »super earliest bird« vstopnic.

13. 6. 2023

Italijanski doom metal trio Bottomless predstavlja skladbo Stand in the Dimming Light s prihajajočega albuma The Banishing, ki bo 25. avgusta izšel pri Dying Victims Productions in obsega naslednje naslove:

Let Them Burn
The Great Unknown
Guardians of Silence
Stand in the Dimming Light
By the Sword of the Archangel
Illusion Sun
Drawn into Yesterday
Dark Waters

Člani Bottomless so Giorgio Trombino (Assumption, Becerus, Shrieking Demons, ex-Haemophagus) na kitari in vokalu, David Lucido (Assumption, Shrieking Demons, ex-Haemophagus) na bobnih in Sara Bianchin (Messa, ex-Restos Humanos) na basu.

6. 4. 2023

Klasični rockerji Jethro Tull so predstavili Hammer On Hammer, ki je že tretji single z njihovega prihajajočega, že 23. studijskega albuma RökFlöte. Ta bo izšel 21. aprila pri InsideOut Music. Seznam vseh komadov je sledeč:

Voluspo
Ginnungagap
Allfather
The Feathered Consort
Hammer On Hammer
Wolf Unchained
The Perfect One
Trickster (And The Mistletoe)
Cornucopia
The Navigators
Guardian's Watch
Ithavoll

Avtorica: Tina Urek
24. 3. 2023

Progresivni power metalci Immortal Guardian in Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray) so posneli videospot za single Roots Run Deep. Pri tem gre že za peti single s prihajajočega albuma Unite And Conquer. Predhodni so bili Perfect Person, Ozona, Echoes in Southern Rain.

10. 3. 2023

Neoclassical darkwave veterani Autumn Tears so posneli videospot za pesem And There Rises from Somewhere (What Unnamed Breath Shall Bring) s prihajajočega albuma Guardian of the Pale.

7. 3. 2023

Škotski atmosferični folk/black metalci Ruadh s komadom Sack of Berwick napovedujejo svoj četrti album 1296. Ta bo izšel 7. aprila in bo vseboval šest komadov:

Guardians of Scotland
Sack of Berwick
Toom Tabard
Rise of the North
King of Scots
The Treaty (1328)

31. 1. 2023

Madridski atmosferični black metal projekt At the Altar of the Horned God s singlom Closing Circle napoveduje drugi studijski dolgometražec Heart of Silence, ki bo izšel 3. marca pri založbi I, Voidhanger Records. Album, za katerega je naslovnico naslikala Luciana Nedelea, obsega naslednje naslove:

Listen
Closing Circle
Heart of Silence
Chthonic Summoning
Guardian of the Threshold
Anointed with Fire
God Is in the Rain (Suicide Commando cover)
Severing Light

13. 1. 2023

Avstralski power thrasherji Nothing Sacred so razkrili drugi komad s prihajajočega EP-ja Leviathan, in sicer gre za pesem Drone. Tracklista:

Leviathan
Drone
Guardian
SirMegma
Sudden Death
DroneTrance

9. 1. 2023

Neoclassical darkwave veterani Autumn Tears so v obliki videospota premierno predstavili komad Of Wind, Water and Sand s prihajajočega dvojnega albuma Guardian of the Pale. Album bo izšel 24. marca pri The Circle Music, seznam pesmi pa je takšen:

CD1
Old Tree
Of Wind, Water and Sand
A Requiem For Each New Day
Daydreaming In Ash Fields
Lunatic Poetry
Still The Wonder Lingers
Lavender Mist
Sublimity
The Clairvoyant

CD2
The Sound of Withering
Radiant Blood
The Stain Beneath The Skin
The Pulse in the Sky
As If We Were Never There
And There Rises From Somewhere
Guardian of the Pale
The Widowtree (bonus)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška