Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 2. 2024

Epic power/heavy metalci Greyhawk predstavljajo še en komad s prihajajočega drugega albuma. Tokrat gre za istoimensko skladbo Thunderheart, izid albuma pa je napovedan za 2. april.

19. 2. 2024

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili besedilni video za Rock & Roll City s prihajajočega albuma Thunderheart. Tracklista:

Spellstone
Ombria (City of the Night)
Thunderheart
Rock & Roll City
Steadfast
Sacrifice of Steel
The Last Mile
Back in the Fight
The Golden Candle

16. 6. 2023

Nemški blackened speed metal/punk band Knife je posnel videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Heaven into Dust, ki bo 25. avgusta izšel pri Napalm Records. Ta prinaša naslednjih 10 komadov:

Hawks of Hades
Night Vision
Heaven into Dust
Iron Sceptre
With Torches They March
Black Oath and Spells
The Arson Alchemist
A Phantom Devised
Realm of Violence
No Gods in the Dark

27. 2. 2023

Nemški melodični metalci Lankester Merrin bodo 24. marca pri Black Sunset/MDD izdali svoj drugi album, ki bo nosil naslov Dark Mother Rises. Minuli teden je band poleg trackliste, ki jo lahko preverite v nadaljevanju, razkril še otvoritveni komad, ki vas čaka na YouTubu. Seznam pesmi:

We Ride The Storm   
Bone Thomahawk   
My Journey   
Medusa   
The Heathen   
Perfect Illusion   
Stranger   
Sweet Lizzie   
Evil lives here

15. 12. 2022

Ogranizatorji norveškega festivala Inferno Metal Festival 2023 so objavili program nastopajočih po dnevih:

Četrtek, 6. april:
Emperor, Cannibal Corpse, Dark Funeral, Nekromantheon, Djevel, Mork, Nervosa, Mutilated Tyrant, 1914, Stormruler, Ingested.

Petek, 7. april:
Amorphis, Godflesh, Wolves In The throne Room, Odium, Harakiri for the Sky, Masacre, Lili Refrain, Darvaza, Dordeduh, Hulder, Beaten To Death, Omnia Moritur.

Sobota 8. april:
Watain, Nile, Arcturus, Sakis Tolis, Vemod, Gaerea, Svalbard, Dold Vorde Ens Navn, Dwaal, Wayfarer, Nadir, Blodhemn, Tilintetgjort, Welcome To Hell.

Nedelja 9. april:
Elder, Abbath, Unleashed, Uada, Crowbar, Urgehal, Vredehammer, Fleshmeadow, Afsky, Octohawk, Ottone Pesante, Filthdigger, Ruun.

Več informacij o samem festivalu pa najdete tukaj.

21. 11. 2022

Norveški avantgardneži Arcturus bodo prav tako nastopili na norveškem festivalu Inferno 2023. Poleg njih so bili nedavno napovedani še Octohawk, Nadir in Welcome to Hell.

14. 7. 2022

Avstralski power metalci Silent Knight bodo 23. septembra izdali album Full Force. Zasedba je že predstavila naslovni single, prav tako pa je objavila naslovnico in naslove komadov:

Blood In The Water
Full Force
The Last Candle Burns
Dark & Mysterious Times
Screaming Eagle
Into Oblivion
Awakening
Create A New World

Avtorica: Tina Urek
30. 6. 2022

Avstralski heavy/speed metal punkerji Ironhawk so danes pri 
Dying Victims Productions izdali prvenec Ritual of the Warpath, ki ga lahko preverite tukaj. Zajema naslednje komade:

The Final Crusade
Signal to Oblivion
Into the Circle
Sanctimony
Eternal Winter
Dark Age
Escape from the Void
Doomsday Rider
Gates of Beyond
Ritual of the Warpath

6. 6. 2022

Ameriški fantasy heavy metalci Celestial Wizard napovedujejo svoj drugi album. Ta bo nosil naslov Winds Of The Cosmos, izšel bo 15. julija, prednaročite ga lahko tukaj, tracklista je pa takšna:

Andromeda
Revenant
Ice Realm
Powerthrone
Eternal Scourge
Steel Chrysalis
Undead Renegade
Cyberhawk
Winds Of The Cosmos

21. 2. 2022

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili videospot za pesem Take The Throne z aktualnega EP-ja Call of the Hawk.

25. 1. 2022

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili besedilni video za drugi single oziroma naslovni komad EP-ja Call of the Hawk, ki bo izšel 8. februarja prek Fighter Records, in sicer na CD-ju in digitalnem formatu.

24. 12. 2021

Ameriški epic power/heavy metalci Greyhawk so objavili podrobnosti o svojem novem EP-ju z naslovom Call of the Hawk. S tega predstavljajo prvi singel kot tudi naslovnico in seznam skladb. Datum izdaje Call of the Hawk je predviden za 8. februar, EP pa naj bi izšel na CD-ju in v digitalnem formatu. Seznam skladb na Call of the Hawk je naslednji:

Steelbound
Call of the Hawk
Demon Star
Shattered Heart
Take the Throne

24. 12. 2021

Validor ali Odi Thunderer, ki je na sceni od leta 2005 in se je od takrat posvetil samo izdajanju studijskih celovečercev, bo 2. februarja pri Symmetric Records izdal svoj 5. album Full Triumphed. Validor opisuje svojo glasbo kot blood metal, kar pa naj bi v tradicionalnem smislu označevalo mešaniso med power, epic, heavy in thrash metalom. Tracklista:

Dawn Of New Age
Son Of Steel
Man Of Steel
Strong Winds
Blood Metal Legions
Silverhawks
Gladiator
The Ten Thousand
Conquest Of Steel

9. 12. 2021

Poljska psihedelična prog rock zasedba Gallileous je nedavno za Prog Metal Rock Promotion izdala nov studijski album z naslovom Fosforos, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Nekoč močno povezani s poljsko doom metal sceno se Gallileous zadnjih nekaj let usmerjajo k space rocku, prog rocku in psihedeličnemu rocku 70. let, saj skupino večkrat opisujejo kot mešanico Hawkwind, Blues Pills in Budgie. Preobrazba se je pričela s prihodom nove pevke Anne Pawlus, ki se jim je pridružila leta 2015.

Tracklista je sledeča:
Golem
The Groke
Frankenstein
Fosforos
An Invisible Man
Bakeneko
La La Land
The Basilisk
Ja Monster

24. 11. 2021

Švedska psihedelična stoner/doom metal zasedba Besvärjelsen predstavlja videospot za priredbo AC/DC klasike Back In Black. Skladba se nahaja na prihajajočem tribute albumu Back In Black [Redux], ki izide 3. decembra pri založbi Magnetic Eye Records.

Poleg Besvärjelsen sodelujejo še Red Fang, Supersuckers, Howling Giant + Udo Dirkschneider, Earthride, Smoking Lightning, Heavy Temple, Jakethehawk, Whores. + Bill Kelliher in Early Man.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška