Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2024

Legendarna nemška power metal zasedba Helloween sporoča, da je združila moči z založbo Reigning Phoenix Music, pri kateri naj bi tudi izdala naslednji celovečerec. Ta naj bi luč sveta ugledal naslednje leto, več podrobnosti pa žal še ni znanih.

20. 9. 2023

Ta petek se bo v ljubljanskem Orto Baru pod vodstvom MetalRock Academy zgodil 11. letni koncert učencev. Organizator pravi: »Ob spremljavi glasbenih gostov bodo učenci MetalRock Academy iz programov električne kitare, bas kitare in programa petja nastopili na odrskih deskah in ob znanih hitih skupin Helloween, Iron Maiden, Guns N’ Roses, Blind Guardian in mnogih drugih pričarali pravo koncertno vzdušje.«

21. 6. 2023

Po zadnjih septembrskih koncertih turneje s Helloween se bodo Hammerfall zaprli v studio, kjer bodo začeli s snemanjem novega studijskega albuma.

Avtorica: Tina Urek
21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

28. 10. 2022

Medtem ko uradno še zmeraj ni znano, kje se bo odvila naslednja edicija festivala MetalDays, so organizatorji včeraj razkrili nov paket nastopajočih bandov. To so: In Flames, Helloween, I Am Morbid, Belphegor, The Agonist, Venus 5 in Secret Sphere.

12. 10. 2022

V Mladinski centru Brežice prihaja jesenski Metal Night z naslovom Helloween. 29. oktobra bodo v čast čarovnic nastopili black metalci Daimona in Ways Of A Heretic ter doom metal zasedba Mist. Kot še sporočajo organizatorji, bo vstop prost z začetkom ob 21. uri, več informacij pa najdete tukaj.

27. 5. 2022

Helloween bodo danes premierno predstavili video za single Best Time, pri katerem je sodelovala tudi Alissa White-Gluz (Arch Enemy).

5. 5. 2022

Helloween so preko Atomic Fire Records izdali single Best Time na vinilu. Gre za pesem, ki je sicer del njihovega lanskega samonaslovljenega albuma.

Poleg tega so Helloween včeraj začeli z evropsko turnejo s HammerFall; vse datume lahko preverite tukaj.

21. 12. 2021

Helloween so posneli animirani video za pesem Out For The Glory. Ta je del bandovega aktualnega samonaslovljenega albuma, ki je izšel junija pri založbi Victor.

13. 12. 2021

V 86. letu starosti je umrl nemški grafični oblikovalec Uwe Karczewski. V svetu metala je pustil velik pečat, saj je ustvaril naslovnice za legendarne plošče nemških power metal velikanov Helloween (Walls Of Jericho, Keeper Of The Seven Keys itd.).

18. 11. 2021

Velikani power metala Helloween so izdali besedilni video za pesem Indistructable z albuma Helloween. Video si lahko ogledate spodaj.

12. 11. 2021

Včeraj je založba Atomic Fire Records, potom svoje uradne spletne strani, naznanila začetek novega poglavja kot samostojna založba. Ustanovitelj založbe je Markus Steiger, ki je tudi ustanovitelj znane založbe Nuclear Blast Records. Že takoj bodo objavljene izdaje sledečih znanih imen: Helloween, Opeth, Meshuggah, Amorphis, Michael Schenker Group, Primal Fear, Sonata Arctica, Agnostic Front, Rise Of The Northstar in še vzporedni projekti Silver Lake Ese Holopainen ter White Stones.

Spomladi bo v Donzdorfu (Nemčija) luč sveta ugledala še trgovina Atomic Records. Med drugim so z Atomic Fire podpisali pogodbeno sodelovanje tudi mladi power metalci Power Paladin in skandinavska all-star postava At The Movies. Prve izdaje bodo na voljo 7. januarja 2022.

23. 8. 2021

Nemški progresivni heavy metalci Sweeping Death napovedujejo EP Tristesse, ki naj bi izšel 9. septembra. Band je razen vokalov posnel cel plošček sam, miksing je prevzel Ola Ersfjord (Tribulation, Primordial, Morbus Chron), mastering Chris Common, naslovnico pa je izdelal Eliran Kantor (Testament, Satan, Helloween ...). Tracklista:

The World As Will
Alter The Rift
Sublime Me

5. 7. 2021

Ken Tamplin Vocal Academy je objavila priredbo znamenite pesmi Eagle Fly Free zasedbe Helloween, v kateri nastopajo čehoslovaška pevka Gabriela Gunčíková, Marc Hudson (Dragonforce), Michael Gilbert (Flotsam and Jetsam), Ken Mary (Flotsam and Jetsam) in Gary Schutt.

21. 6. 2021

V petek so Helloween izdali besedilni video za pesem Best Time v podporo albumu Helloween, katere avtor je kitarist Sascha Gerstner.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška