Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 10. 2022

Nemški black/doom metal band Cavernous Gate, za katerim stoji Sebastian Körkemeier (Helrunar), je v soboto pri Prophecy Productions izdal prvenec Voices from a Fathomless Realm.

29. 3. 2021

Würzburški atmosferični black metal gorniki Antrisch s pesmijo Aufbruchsignale vabijo, da se jim pridružite na ekspediciji po ledenih višavah sveta in temnih globinah človeka. EXPEDITION I : Dissonanzgrat prinaša slabe pol ure z Reinholdom Messnerjem navdahnjenega nemškega black metala v slogu Nagelfar, Helrunar in zgodnjih Nocte Obducta, začinjenega z doom, djent ter dark ambient momenti. Izšel bo v samozaložbi 8. aprila, skladbe pa so sledeče:

Aufbruchsignale
Seilschaftargwohn
Stirnschlag
Firnfeldkonfrontation
Gipfelfieber

Avtorica: Tina Novaković
11. 12. 2019

Namesto Nargaroth bojo na festivalu Kaltenbach Open Air naslednje leto nastopili norveški black metal veterani Taake. Poleg tega so organizatorji včeraj najavili še nastop nemških speed/thrash metal veljakov Sodom, ki bojo na čelu z Angelripperjem nastopili v postavi Husky (Asphyx, ex-Desaster) na bobnih ter Frank Blackfire (ex-Sodom, ex-Kreator, Assassin) in Yorck Segatz na kitari.

Poleg enodnevnih in festivalskih vstopnic so zdaj v prodaji tudi VIP-vstopnice, ki zajemajo festivalsko vstopnico in dostop do zaodrja oziroma našteto s festivalsko majico.

Doslej potrjene skupine za 15. izvedbo festivala, ki se bo med 20. in 23. avgustom odvijal pri kraju Spital am Semmering, so: 1914, Asenblut, Benighted, Cattle Decapitation, Cyrox, Darkfall, Decapitated, Desaster, Diabolical, Ellende, Erebos, Fleshless, Hellmetall, Helrunar, Hideous Divinity, Ingested, Klynt, Lowbau, Malokarpatan, Man Must Die, Misanthropic Might, Morost, Mortal Strike, Nordjevel, Pequod, Pornthegore, Primordial, Rohstoff, Sin Eater, Sarcastic Terror, Skull Crusher, Sodomized Cadaver in Stormrage.

5. 12. 2019

Organizatorji avstrijskega festivala Kaltenbach Open Air 2020 so v zadnjem mesecu najavili kar lepo število novih bandov: Cattle Decapitation, Man Must Die, Ingested, Helrunar, Asenblut, Sodomized Cadaver, HellmetallPequod in black/death progresivce Morost, ki so zaenkrat edini predstavniki iz Slovenije.

Svoj nastop na festivalu pa je odpovedala zasedba Nargaroth.

1. 10. 2018

Prihodnje leto bo gornjeavstrijski festival Sick Midsummer doživel 10. izvedbo, saj se bo na že ustaljeni lokaciji pri kraju Bäckerberg Scharnstein odvijal 6. julija. Manjši, pretežno underground festival je v preteklih letih med drugim gostil Hypothermio, Helrunar, Forgotten Tomb, Psychonaut 4, Sinister, Secrets of the Moon, Ahab, Demonical, Ellende, Valkyrja, Setherial, Nocturnal Depression, Make a Change... Kill Yourself, Whiskey Ritual, Dordeduh, Arroganz in Outre.

Nastopajoči za Sick Midsummer 2019 zaenkrat še niso znani, organizatorji pa zaenkrat še zbirajo prijave manj uveljavljenih black in death metal bandov, ki bi želeli igrati na festivalu. Interesenti jim lahko pišete na: bands@sick-midsummer.at

21. 9. 2018

Nemška pagan black metal zasedba Helrunar je preko Ghostcultmag.com ekskluzivno objavila skladbo The Last Antichrist, ki predstavlja poseben poklon norveški black metal sceni iz 90-ih. Skladba bo dosegljiva izključno kot bonus track na njihovem prihajajočem albumu z naslovom Vanitas Vanitatvm.

29. 8. 2018

Black metal dvojec Helrunar je objavil skladbo Blutmond s prihajajočega albuma Vanitas Vanitatvm, ki bo 28. septembra izšel pri založbi Lupus Lounge.

27. 7. 2018

Nemški black metal dvojec Helrunar z novo skladbo In Eis und Nacht najavlja peti studijski album Vanitas Vanitatvm, ki bo 28. septembra izšel pri založbi Lupus Lounge.

Vanitas Vanitatvm prinaša naslednje skladbe:

Es ist ein sterbend Liecht
Saturnus
Lotophagoi
Blutmond
Da brachen aus böse Blattern, am Menschen und am Vieh
Vanitas Vanitatvm
In Eis und Nebel
Nachzehrer
Als die Welt zur Nacht sich wandt
Necropolis
Der Tag an dem das Meer seine Toten freigibt

31. 3. 2017

Gehenna so odpovedali nastop na festivalu Dark Easter Metal Meeting, ki se bo odvijal 15. in 16. aprila v Münchnu. Namesto njih bodo nastopili Ravencult, ki se bodo tako pridružili Memoriam, Deserted Fear, Imperium Dekadenz, Sarkom, Outre, Gilgamesh, Avslut, Mayhem, Marduk, Asphyx, Ahab, Batushka, Helrunar, Pillorian, Harakiri for the Sky, Mourning Beloveth, Fäulnis, Décembre Noir, Revel in Flesh, Caronte, Ellende, Asphagor, Hailstone in Valborg.

Točen razpored nastopov lahko vidite na fotografiji.

8. 2. 2017

Znane so že vse skupine, ki bodo nastopile na letošnjem dvodnevnem festivalu Dark Easter Metal Meeting v Münchnu.

V petek 15. aprila igrajo:
Memoriam, Gehenna, Deserted Fear, Imperium Dekadenz, Sarkom, Outre, Gilgamesh in Avslut.

V soboto 16. aprila pa igrajo: Mayhem, Marduk, Asphyx, Ahab, Batushka, Helrunar, Pillorian, Harakiri for the Sky, Mourning Beloveth, Fäulnis, Décembre Noir, Revel in Flesh, Caronte, Ellende, Asphagor, Hailstone in Valborg.

Mayhem bodo zaigrali poseben set z albuma De Mysteriis Dom Sathanas ter Marduk ob 20. obletnici albuma Heaven Shall Burn... When We Are Gathered, zasedbi Asphyx in Memoriam pa bosta tokrat prvič nastopili v Münchnu.

Več informacij lahko izveste v našem napovedniku, spodaj pa si lahko ogledate napovednik:

23. 2. 2015
Black metalci Helrunar predstavljajo novi komad z naslovom Magdeburg Brennt s prihajajočega albuma Niederkunfft, ki bo izšel konec tedna pri založbi Lupus Lounge. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
29. 1. 2015
Helrunar predstavljajo skladbo Devils, Devils Everywhere! s prihajajočega albuma z naslovom Niederkunfft, ki bo izšel konec februarja. /P.G./

13. 1. 2015
Helrunar bodo 3. marca izdali album Niederkunfft. Vodja projekta Skald Draugir se je prvič posvetil zgodovinski tematiki, natančneje evropskim ljudem od srednjega veka do moderne dobe, ki so bili obdani s strahom in razdvojeni med vero ter razsvetljenstvom. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 4. 2014
Helrunar bodo v začetku letošnje zime izdali novi album Niederkunff. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 10. 2012
Dirty Skunks sporočajo: »Za praznike smo vam pripravili dva ekstravagantna glasbena večera zapored! 31. 10. se bo za noč čarovnic odvil tradicionalni Glamoween, ki mu bo s svojim strokovnim repertoarjem poveljeval DJ Šujo. Razuzdana žurka bo potekala v zgornjem nadstropju Orto Bara.
Naslednji dan pa se selimo nazaj v pritličje na četrtkov metal večer v Kadilnici Of Death. Za dan mrtvih smo vam namreč pripravili Dead Men's Ball, večer temačnega vzdušja ob zvokih black, doom in death metala po izboru DJ Chopa. Po polnoči ste na večer vabljeni tudi tisti, ki se boste udeležili koncerta Kampfar, Helrunar, Obscurity in Velnias v Channel Zeru.
Oba dogodka v Orto Baru se začneta ob 21h in trajata vse do pete ure zjutraj.«

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška