Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 1. 2024

Kalifornijski death metalci Apparition bodo 22. marca pri Profound Lore Records izdali drugi studijski album Disgraced Emanations From A Tranquil State. Zasedba je že razkrila komad Asphyxcreation, ki bo na ploščku poleg teh:

Asphyxcreation
Imminent Expanse Of Silence And Not (Or Not)
Paradoxysm
Excruciating Refuge In Reoccurring Torment
Inner Altitudes, Light Transference
Circulacate

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2023

Rot je bila ameriška death metal zasedba iz Atlante, ki je leta 1990 izdala demo z naslovom Diabolus (The Unholy Rot). Tega bo ta petek, 6. oktobra, ponovno izdala založba Boris Records, in sicer digitalno in na vinilu. Namesto prvotnih štirih komadov jih bo remasterizirana različica vsebovala kar dvanajst:

Mutilation of the Christians
Pray to Death
Parasitic Withdrawal
Diabolus (The Unholy Rot)
Baphomet (unreleased track)
Violent Beast (unreleasd rehearsal track)
Resurrected (live)
Bludgeoned (live)
Rip the Chapel (live)
Power to Suffer (live)
No Dimension (live)
Imminent Hell (live)

Pri live komadih gre za posnetek nastopa iz leta 1991.

14. 6. 2023

Ameriški thrasherji Omicida napovedujejo izid tretjega dolgometražca Sacrifice The Bastard Son. Album bo izšel pri založbi Punishment 18 Records in bo zajemal naslednje komade:

Sacrifice The Bastard Son
Headbanger Warning
Hunt For Flesh
Immortal Violence
Claustrophobic Disease
Imminent Death
Seven Headed Snake
Awakening Darkness
Vengeful Justice
Satanic Rebirth

28. 4. 2023

Poljski doom/sludge metalci Smoke Rites so posneli videospot za pesem Imminent Doom, ki je del njihovega lanskega EP-ja Total Lung Capacity.

29. 3. 2023

Blaze Bayley, nekdanji vokalist zasedbe Iron Maiden, je prejšnjo soboto doživel srčni infarkt in bil zaradi tega hospitaliziran. Njegovo stanje je že stabilno, žal pa je zaradi tega moral odpovedati turnejo. Več lahko preberete v uradni izjavi:

»We sincerely regret to announce that Blaze had a heart attack at home yesterday evening & is now in hospital in a stable condition, awaiting news of further surgery/treatment. He is in good spirits in the circumstances but utterly disappointed to have to postpone our imminent shows due in March & April. Ticket refunds will be available at source but we truly hope you will keep your tickets & make it to the new dates which we will be announcing as soon as they are scheduled.

Regarding shows already booked for June-November this year, we understandably have to wait a short while to see how quick Blaze’s recovery will be, so please stay tuned & meanwhile most importantly we're sure you will join us in wishing him a complete & speedy recovery.

Blaze misses you, cannot wait to regain full health & see you all again.

Every Storm Ends… ‘your heart will heal’

Thank you so much everyone for your understanding & support.

Mark Appleton & Christopher Appleton (management / bookings)«

30. 1. 2023

Poljski grindcore death metalci Nuclear Holocaust bodo marca pri Selfmadegod Records izdali svoj tretji album. Ta bo nosil naslov Sailing The Seas Of Nuclear Waste in bo vseboval 16 komadov:

The Last Day Of Serenity
Mutant Blitzkrieg
The Finishing Blow
Undead Hordes Special Forces
Bloody Kiss
The One Above The Mankind
Suicidal Paranoia
Scorched
Prepare For Killing
The End Is Imminent
Like Lambs To The Slaughter
Decay Deep Inside
Synthetic Sea
Scrap Blade Of Destiny
Feast For Mutated Rats
Your Demise = Our Rise

25. 4. 2022

Kanadske heavy/power metalci Anvil so objavili besedilni video za pesem Take A Lesson s svojega prihajajočega albuma Impact Is Imminent. Ta izide 20. maja.

14. 3. 2022

Kanadske heavy/power metal staroste Anvil, ki so lani praznovale 40 let delovanja, s komadom Ghost Shadow napovedujejo svoj 19. album z naslovom Impact Is Imminent, katerega tracklista je takšna:

Take a Lesson
Ghost Shadow
Another Gun Fight
Fire Rain
Teabag
Don't Look Back
Someone to Hate
Bad Side of Town
Wizard's Wand
Lockdown
Explosive Energy
The Rabbit Hole
Shockwave
Gomez

4. 6. 2021

Nemška speed/thrash metal zasedba Vulture je objavila videospot za naslovno skladbo tretjega studijskega albuma Dealin' Death, ki je izšel konec prejšnjega meseca pri založbi Metal Blade Records.

Tracklista je sledeča:
Danger Is Imminent
Malicious Souls
Count Your Blessings
Gorgon
Star-Crossed City
Flee The Phantom
Below The Mausoleum
Dealin' Death
Multitudes Of Terror
The Court Of Caligula

16. 4. 2021

Nemški black/thrash metal ekstremisti Desaster se vračajo z novim albumom Churches Without Saints, ki bo izšel 4. junija pri založbi Metal Blade Records. Za pokušino je skupina objavila tudi prvi single z naslovom Learn To Love The Void.

Churches Without Saints prinaša naslednje skladbe:
The Grace of Sin
Learn To Love The Void
Failing Trinity
Exile Is Imminent
Churches Without Saints
Hellputa
Sadistic Salvation
Armed Architects Of Annihilation
Primordial Obscurity
Endless Awakening
Aus Asche

1. 10. 2019

Preko Rockhard.de lahko premierno prisluhnete skladbi Heave Ho s prihajajočega albuma ameriških heavy rockerjev Devil To Pay z noslovom Forever, Never Or Whenever, ki bo izšel 8. novembra pri založbi Ripple Music.

Tracklista novega albuma je sledeča:
Heave Ho
The Devil's Barking Up Your Tree
The Cautionary Tale Of Yen Sid
Get On Down
Tap Dancing On Your Grave
Imminent Demise
37 Trillion
Light Sentence
The Pendulum
Anti-Gravity Depravity

18. 7. 2016

Montrealski progresivci Fractal Cypher so objavili balado Awakening s prihajajočega prvenca The Human Paradox, ki izide 7. septembra. Tracklista je naslednja:
Lost
Endless Circle
Shining A While
Prison Planet
Imminent Extinction
Final Abode
Awakening
Idle Words
The Ghost Of Myself

15. 1. 2016

Dirty Skunks sporočajo: »V Orto Bar se 21. januarja vrača štajerska thrash mašinerija BattleX, ki je z odličnim, energičnim nastopom ljubljansko publiko navdušila že, ko se ji je prvič predstavila na otvoritvi tretje sezone Kadilnice of Death. Perspektivna mlada zasedba si je medtem nabirala kilometrino in renomé, pridno pa je pilila tudi avtorski material. Plod njenega trdega dela je prihajajoči debitantski album Imminent Downfall, s katerim vas bodo fantje pretresali tekom tokratnega nastopa. Za ogrevanje bodo poskrbeli stari mački Big Bad Wolf, ki so svoj premierni koncert odigrali ravno na odru Orto Bara slabi dve leti nazaj. Obeta se večer udarnega heavy/thrasha, ki ga ne gre zamuditi, še posebej, če se vaš brlog nahaja na poti od Maribora do Ljubljane, saj BattleX organizirajo avtobusni prevoz na dogodek. Vrata koncertne dvorane v zgornjem nadstropju Orto Bara odpremo ob 21:30, kmalu zatem pa bodo z nažiganjem po inštrumentih začeli Big Bad Wolf. Sledi brezkompromisna thrasherska bitka z BattleX, potem pa party pozno v noč v Kadilnici of Death. Na voljo bo tudi merchandise, vključno z omenjenim studijskim prvencem, tako da prinesite s seboj kak dodatni kovanec, oziroma spijte kako pivo manj in kupite kak cede ali majčko več.
Cena vstopnice za koncert znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s KOD člansko izkaznico, vstop na metal večer, ki bo od 21h dalje potekal v hali Kadilnice, pa je kot vedno brezplačen.«

Avtor: Gorjanec
8. 1. 2016

Mariborski thrasherji BattleX na predstavitveni koncert svojega studijskega prvenca Imminent Downfall, ki se bo odvil v okviru Kadilnice of Death 21. januarja v Orto Baru, organizirajo prevoz iz Maribora do Ljubljane in nazaj.
Cena prevoza skupaj z vstopnico za koncert znaša 12 €, če poleg tega vzamete še omenjeni CD, pa 20 €. Prijave se zbirajo preko telefona (Simeon - 040 885 984; Filip - 031 722 422) ali socialnih omrežij članov banda, denar pa se pobira vnaprej. Zbor potnikov je načrtovan na dan koncerta ob 16h, odhod avtobusa pa ob 16:30. Točna lokacija zbirališča bo znana kmalu.
Na avtobusu bo poskrbljeno tudi za welcome drink!

Avtor: Gorjanec
5. 4. 2012
The Kandidate so objavili videospot za skladbo Let The Maggots Have It z aktualnega albuma Facing The Imminent Prospect Of Death, ki ga je režiral Rasmus Sejersen. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška