Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 3. 2024

Turški death metalci Engulfed bodo naslednji mesec, natančneje 19. aprila, izdali nov album Unearthly Litanies Of Despair. Izšel naj bi prek založb Dark Descent Records in Me Saco Un Ojo Records. Tracklista pa je taka:

In The Abyss of Death’s Obscurity
Voidwalker’s Dominion
Echoes of Suffering
Infernal Desolation
Blasphemous Despair
Cursed Eternity
Ancient Abyssal Conquest
Occult Incantations

23. 2. 2024

Legendarni ameriški death metalci Necrophagia, ki se jim je pridružil John McEntee (Incantation), so podpisali za Time To Kill Records, kjer naj bi končno izšel bandov poslednji album z naslovom Moribundis Grim. Album je nastal in bil deloma posnet med letoma 2016 in 2018, sicer pa so pri njegovem nastanku sodelovali:

Killjoy Desade (glavni vokal)
Serge Streltsov (kitara, bas)
Shawn Slusarek (bobni)
Jake Arnette (bas)

Titta Tani (bobni, back vokal)
Mirai Kawashima (klaviature)
John McEntee (guest vokal)
Dee Commisso (klaviature)

13. 12. 2023

Ameriški death/doom metal band Spectral Voice, v katerem delujejo člani Blood Incantation in Black Curse, je obelodanil nov komad Red Feasts Condensed into One. Z njim najavlja svoj drugi studijski dolgometražec Sparagmos, ki bo izšel 9. februarja naslednje leto pri Dark Descent Records. Tracklista:

Be Cadaver
Red Feasts Condensed into One
Sinew Censer
Death's Knell Rings in Eternity

13. 12. 2023

Ameriški eksperimentalneži Locrian so objavili videospot za pesem Solar Lodge z aktualnega istoimenskega EP-ja. Ta obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdal Coil, in remikse omenjene priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

8. 12. 2023

Ameriška eksperimentalna black metal/noise zasedba Locrian je pretekli petek izdala EP Solar Lodge pri založbi Profound Lore. EP obsega priredbo skladbe Solar Lodge, ki jo je v originalu izdala zasedba Coil, in remikse priredbe, ki so jih pripravili Paul Riedl (Blood Incantation), Domenico Diego – TV-CRIMES (Fulci) in Jonathan Canady (Deathpile, Shadow Structure).

7. 12. 2023

Poljski death metalci Decapitated se marca naslednje leto odpravljajo na evropsko turnejo skupaj z zasedbami Incantation, Nervosa in Kassogtha. V sklopu turneje se bo karavana ustavila tudi pri naših južnih sosedih, in sicer bodo bandi 16. marca razgrajali v zagrebškem klubu Močvara. Ostali datumi turneje so na voljo na priloženi sliki.

18. 9. 2023

Ameriški atmosferični death metalci Blood Incantation so objavili video za komad Obliquity of the Ecliptic, ki se bo nahajal na prihajajočem maxi singlu Luminescent Bridge, ki izide 29. septembra pri Century Media Records.

29. 8. 2023

Poslušate lahko Unholy Deification, 13. album ameriških death metal legend Incantation.

16. 8. 2023

Invocation (Chtonic Merge) X je naslov najnovejšega singla death metalcev Incantation, ki so pred kratkim obiskali tudi Slovenijo. Single se nahaja na prihajajočem albumu Unholy Deification, ki bo izšel 25. avgusta pri Relapse Records.

2. 8. 2023

Ameriški death metalci Incantation, ki so nedavno obiskali Slovenijo, so posneli besedilni videospot za pesem Homunculus (Spirit Made Flesh) IX, ki je del albuma Unholy Deification, ki izide 25. avgusta pri Relapse Records.

20. 7. 2023

Death metalci Blood Incantation so končno prestopili prag studia Hansa Studios, kjer bodo skupaj s producentom Arthurjem Rizkom posneli nov, še neimenovan dolgometražec. Ostale informacije za zdaj še niso znane.

30. 6. 2023

Ameriški death metal veterani Incantation so posneli videospot za Concordat (The Pact) I, nov komad z njihovega po vrsti že 13. studijskega albuma Unholy Deification. Izdali ga bodo 25. avgusta pri Relapse Records, album pa prinaša naslednje komade:

Offerings (The Swarm) IV
Concordat (The Pact) I
Chalice (Vessel Consanguineous) VIII
Homunculus (Spirit Made Flesh) IX
Invocation (Chthonic Merge) X
Megaron (Sunken Chamber) VI
Convulse (Words of Power) III
Altar (Unify In Carnage) V
Exile (Defy The False) II
Circle (Eye of Ascension) VII

Incantation se že zelo kmalu vračajo na slovenska tla, saj skupaj s Cryptic Terror igrajo 17. julija v MKNŽ-ju v Ilirski Bistrici.

9. 6. 2023

Po lanskem nastopu v ljubljanskem Orto Baru v družbi Wolves in the Throne Room in Stygian Bough se Incantation vračajo v Slovenijo. 17. julija bodo obiskali MKNŽ v Ilirski Bistrici, kot predvozači pa bodo nastopili Cryptic Terror.

1. 3. 2023

Blood Incantation so na posebnem koncertu lansko leto v celoti odigrali svoj ambientalni plošček Timewave Zero. Dogodek, ki je bil posnet v HD kakovosti, si lahko sedaj v celoti ogledate spodaj.

Avtorica: Tina Urek
2. 2. 2023

Italijanski death metalci Vision Deprived bodo 28. marca pri Slaughterhouse Records izdali prvenec Self Elevating, Deep Inside The Void. Album, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Incantation, Immolation, Cannibal Corpse, Mortician, Terrorizer, Infester, Profanatica, Absu, Rottrevore in Autopsy, bo obsegal 10 komadov:

Massacre Of The Truth
Deeper
Pledge Allegiance
Overturning Events
Realm Of Void
Lifetime Conviction
I Am
Beyond Myself
Mind Eraser Body
Randomly Somewhere

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana