Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 3. 2024

Znanih je vseh 28 bandov, ki bodo nastopili od 4. do 7. julija na hrvaškem festivalu Bear Stone Festival 2024. Seznam teh lahko preverite na sliki ali v našem Napovedniku, kjer boste našli še kopico drugih uporabnih informacij. Glavna nastopajoča sta High on Fire in Kadavar.

8. 12. 2022

Organizatorji festivala Metaldays, ki se bo naslednje leto odvijal med 30. julijem in 5. avgustom pri Velenju, so objavili nove potrditve: Heilung, Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother.

Celotna objava:

»Najboljši začetek dneva? Z novo objavo nastopajočih na festivalu MetalDays 2023! Po neštetih poskusih sodelovanja s skupino Heilung, ki je bilo do sedaj praktično nemogoče zaradi prejšnjega datuma festivals MetalDays, lahko zdaj končno potrdimo - Heilung prihajajo na MetalDays 2023! Glede na vse želje naših obiskovalcev, zagotovo ena tistih glasbenih skupin ki ste jo kar največkrat omenili v vaših željah glede nastopajočih na festivalu. Ne zamudite jih v petek, 4.8.2023!

Na festival se vračajo tudi Kadavar, tokrat kot headlinerji na festivalskem Main Stage B. Berlinska rockerska skupina vas bo zagotovo razigrala s svojim nastopom. Skupina Sacred Reich so glasbene legende v samem pomenu besede in ne potrebujejo dodatne predstavitve, zelo smo veseli da se nam bodo pridružili v Velenju!

Celoten paket novih objavljenih glasbenih skupin na festivalu MetalDays 2023 zaokrožujejo Wucan, Capra, Enemy Inside, The Broken Horizon in Spirit Mother. Ne zamudite jih na MetalDays 2023.

Vstopnice so na voljo v spletni trgovini: www.shop.metaldays.net«

15. 12. 2021

Kadavar in Elder so objavili videospot za nov single Raspletin s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, ki je izšel v začetku tega meseca pri založbi Robotor Records.

7. 12. 2021

Kadavar in Elder na ogled ponujajo videospot za tretji single Blood Moon Night s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, izdanem pretekli petek pri založbi Robotor Records. Album lahko v celoti preverite tudi na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
From Deep Within
In The Way
El Matador
Rebirth Of The Twins
Raspletin
Blood Moon Night
Cherry Trees

18. 11. 2021

Kadavar in Elder so objavili videospot za drugi single El Matador s kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, ki bo izšel 3. decembra pri založbi Robotor Records.

Režiser Ismaël El Iraki je v video vključil scene iz svojega aktualnega filma Burning Casablanca (Zanka Contact), v katerem je eno od vlog zaupal tudi skupini Kadavar.

26. 10. 2021

Kadavar in Elder predstavljajo videospot za prvi single From Deep Within s prihajajočega kolaborativnega albuma z naslovom Eldovar - A Story Of Darkness & Light, ki bo izšel pri založbi Robotor Records.

Tracklista je sledeča:
From Deep Within
In The Way
El Matador
Rebirth Of The Twins
Raspletin
Blood Moon Night
Cherry Trees

21. 5. 2021

Weedian se vrača z novim izletom v stoner/psych rock prostranstva, tokrat iz Nemčije. Kompilacija Trip To Germany prinaša številne izvajalce s tamkajšnje scene, kot so Colour Haze, Kadavar, Samsara Blues Experiment, Earth Ship, My Sleeping Karma, Wight, Mother Engine, Vvlva, Scorched Oak in številni drugi.

1. 3. 2021

Lucifer in Kadavar so pretekli petek v digitalnem formatu objavili split 7" single, ki bo na vinilu sicer izšel 19. marca pri Riding Reaper Records oziroma Robotor Records. Lucifer so predelali skladbo Pull Away / So Many Times skupine Dust, medtem ko so se Kadavar lotili priredbe Fleetwood Mac klasike The Green Manalishi (With The Two Prong Crown).

Stran A
Lucifer – Pull Away / So Many Times (priredba Dust)

Stran B
Kadavar – The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (priredba Fleetwood Mac)

29. 1. 2021

Kadavar in Lucifer so združili moči in najavili split 7", ki bo marca v omejeni nakladi izšel pri Robotor Records in Riding Reaper Records.

Oba banda sta pobrskala po svojih zbirkah plošč in izbrala rock klasiko, ki jo bosta predelala. Kadavar so posneli priredbo The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) legendarnih Fleetwood Mac, medtem ko Lucifer ponujajo Pull Away / So Many Times skupine Dust. Več podrobnosti naj bi bilo znanih v kratkem.

14. 10. 2020

Kadavar predstavljajo psihedelični videospot za najnovejši single Eternal Light s prihajajočega albuma The Isolation Tapes, ki bo izšel 23. oktobra pri Robotor Records/Pelagic Records.

7. 8. 2020

Kadavar predstavljajo videospot za skladbo Everything Is Changing, prvi single s prihajajočega studijskega albuma The Isolation Tapes, ki bo izšel 23. oktobra pri njihovi lastni založbi Robotor Records.

3. 8. 2020

Big Scenic Nowhere se vračajo z novim EP-jem z naslovom Lavender Blues, ki bo luč sveta ugledal jeseni. Skupina je tudi že razkrila naslovnico, ki jo je prispeval nemški ilustrator Max Löffler (Kadavar, Atreyu, Elder, The Shrine, Whitechapel).

V Big Scenic Nowhere tokrat sodelujejo Gary Arce (Yawning Man) na kitari, Bob Balch (Fu Manchu) na kitari in basu, Tony Reed (Mos Generator, Stone Axe) na basu, vokalu in klaviaturah, Bill Stinson (Yawning Man) na bobnih, Per Wiberg (Opeth, Spiritual Beggars) na klaviaturah in klavirju, Daniel Mongrain (Voivod) na kitari ter Chris Goss (Masters Of Reality) na kitari, medtem ko je za miks in mastering poskrbel neutrudni Tony Reed.

22. 7. 2020

Berlinski retro rockerji Kadavar napovedujejo nov studijski album z naslovom The Isolation Tapes, ki bo izšel pri njihovi lastni založbi Robotor Records. Skupina je že razkrila tudi naslovnico, ki je delo ilustratorja Maxa Löfflerja. Več podrobnosti in prvi single lahko pričakujemo 6. avgusta.

Kadavar so Lupus Lindemann (vokal in kitara), Simon »Dragon« Bouteloup (bas) in Tiger (bobni).

25. 3. 2020

Kadavar so preteklo soboto v živo prenašali »koncert iz karantene« iz lastnega studia v Berlinu. Vsi, ki ste prenos zamudili, si lahko sedaj posnetek sobotnega koncerta ogledate tudi spodaj.

20. 3. 2020

Nemški retro rockerji Kadavar, ki so zaradi trenutne situacije po svetu za nekaj časa ustavili vse koncertne aktivnosti, sledijo zgledu številnih glasbenikov in bodo tako jutri ob 20:30 na Facebooku v živo prenašali poseben koncert iz svojega lastnega studia v Berlinu.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana